Josefines park

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Josefines park
Josefines park sett fra innerste hjørnet nordøst.jpg
Parken sett fra innerste hjørnet nordøst.

Josefines park
59°55′24″N 10°43′35″Ø

Josefines park er en liten park i en tidligere villahage i Homansbyen i Oslo, gjenåpnet i 2015.

Parken ligger ved gatekrysset Josefines gate / Hegdehaugsveien, med adresse Josefines gate 21. Arelaet er 1,1 dekar.[1]

I parken finnes store trær, mindre frukttrær, stauder, plen og en lang steinkant til å sitte på. Belysningen i parken utnytter trærne og løvet. Gjerdet rundt parken er beholdt og det er port fra gatekrysset og inngangen fra begge gatene. Josefines park ble designet av landskapsarkitektfirmaet Bjørbekk & Lindheim, og Kulturetaten i Oslo kommune har hatt ansvar for kunsten.[2]

Den seks meter høye skulpturen Frondi tenere e belle av Fredrik Raddum[3] står vest i parken og innenfor porten står den lille metallskulpturen «Den proteksjonistiske høna».[2]

Parken forvaltes av Bydel Frogner.[4]

Villaen som den opprinnelige hagen hørte til, er tegnet av Georg Andreas Bull i nygotisk stil og sto ferdig i 1863. Fra den gamle villahagen ble kjøpt av kommunen og opparbeidet som offentlig park tidlig i etterkrigstiden, het den Hygeaparken. Fra ca. 2012 ble parken brukt som riggplass i forbindelse med oppgraderingen av Bogstadveien.

Bilder[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Grøntregistreringer. Oslo kommune, Plan- og bygningsetaten, 2009, utarbeidet i forbindelse med forslag til grøntplan for Oslo. Ikke lenger tilgjengelig på internett. Arealnummer 53400 Bydel Frogner.
  2. ^ a b Hemmelighetens hage.
  3. ^ Frondi tenere e belle, fredrikraddum.no. Besøkt 3. juli 2016.
  4. ^ Navnsetting bydelspark Josefines gate/Hegdehaugsveien. Bydelsutvalgssak 159/15, bydel Frogner.[død lenke] Besøkt 3. juli 2016.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]