Bydel Frogner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Bydel Frogner
Bydel Frogner

Kart over Bydel Frogner

Land Norge Norge
Fylke Oslo
Status Bydel
Areal 8,3 km²
Befolkning 50 396
Forgjenger Uranienborg-Majorstuen
Bygdøy-Frogner

Frogner har også andre betydninger.
Flyfoto av bydelen (2015)

Bydel Frogner er en administrativ bydel i Oslo, navnet kommer fra strøket Frogner, som igjen kommer fra Frogner hovedgård som i sin tid dekte store deler av området i dagens bydel, samt større skogsområder nordover.

Bydelsdirektør i Bydel Frogner er Kari Andreassen.

Innledning[rediger | rediger kilde]

Bydelen har 52 531 innbyggere (1. januar 2012)[1] og et areal på 8,3 km². Ved bydelsreformen 1. januar 2004 ble de tidligere bydelene Uranienborg-Majorstuen og Bygdøy-Frogner (minus øyene i Oslofjorden) slått sammen til nåværende bydel Frogner.

Bydelen regnes som en del av «indre vest», omtrent hele bydelen er en del av byen Oslo (urban). Unntaket er Frognerparken og Bygdøy-halvøya som regnes som naturområde og/eller forstad. I tillegg er området fra Majorstuen til slottet en del av bykjernen / sentrum (må ikke forveksles med den adm. bydelen sentrum), med Bogstadveien og Hegdehaugsveien som hovedårer.

Bydel Frogner har like mange arbeidsplasser som innbyggere. Eldrebefolkningen holder seg omtrent uendret, mens andelen barn og unge øker jevnt.[2]

Strøk[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Folkemengde i Oslo etter delbydel og alder per 01.01.2012 (Excel-fil). Oslo kommune, Utviklings- og kompetanseetaten. Publisert 12. april 2012.
  2. ^ Tjuvholmen.no


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]