Bydel Frogner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bydel Frogner
Bydel Frogner

Kart over Bydel Frogner

LandNorge Norge
FylkeOslo
StatusBydel
Areal8,3 km²
Befolkning50 396
Bef.tetthet6 071,8 innb./km²
ForgjengerUranienborg-Majorstuen
Bygdøy-Frogner

Bydel Frogner
59°55′1″N 10°42′21″E

Flyfoto av bydelen (2015)

Bydel Frogner er en administrativ bydel i Oslo, navnet kommer fra strøket Frogner, som igjen kommer fra Frogner hovedgård som i sin tid dekte store deler av området i dagens bydel, samt større skogsområder nordover.

Bydelen har 52 531 innbyggere (1. januar 2012)[1] og et areal på 8,3 km². Ved bydelsreformen 1. januar 2004 ble de tidligere bydelene Uranienborg-Majorstuen og Bygdøy-Frogner (minus øyene i Oslofjorden) slått sammen til nåværende bydel Frogner.

Bydelen regnes som en del av «indre vest», omtrent hele bydelen er en del av byen Oslo (urban). Unntaket er Frognerparken og Bygdøy-halvøya som regnes som naturområde og/eller forstad. I tillegg er området fra Majorstuen til slottet en del av bykjernen / sentrum (må ikke forveksles med den adm. bydelen sentrum), med Bogstadveien og Hegdehaugsveien som hovedårer.

Bydel Frogner har like mange arbeidsplasser som innbyggere. Eldrebefolkningen holder seg omtrent uendret, mens andelen barn og unge øker jevnt.[2]

Strøk[rediger | rediger kilde]

Politikk og bydelsforvaltning[rediger | rediger kilde]

Bydelens hus, samt NAV-kontor, ved Olaf Bulls plass.

Bydelen har en folkevalgt forsamling, bydelsutvalget. Største parti med over halvparten av representantene er Høyre. Leder for Frogner bydelsutvalg er Jens Jørgen Lie (H).

Bydelsadministrasjonen er underlagt både bydelsutvalget og byrådet. Administrasjonen ledes av bydelsdirektør Odd Rune Andersen.[3]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Folkemengde i Oslo etter delbydel og alder per 01.01.2012 (Excel-fil). Oslo kommune, Utviklings- og kompetanseetaten. Publisert 12. april 2012.
  2. ^ Tjuvholmen.no
  3. ^ Oslo kommune: Bydel Frogner

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]