Marienlystparken

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Marienlystparken
Kart
Marienlystparken
59°55′59″N 10°43′21″Ø

Marienlystparken nord

Marienlystparken er en stor park på Marienlyst i Oslo, beliggende mellom Kirkeveien og NRK.

Parken er delt i to av gaten Tusentrippen.

I Marienlystparken sør (26,3 mål), som avgrenses av Suhms gate, Kirkeveien, NRK og Tusentrippen, finnes treningsfelt for volleyball og annet ballspill. Ved Kirkeveien ligger en minigolfbane med 18 hull, godkjent for internasjonale konkurranser, som driftes av Marienlyst Minigolf Club. I hjørnet ved krysset Kirkeveien / Suhms gate ligger en bensinstasjon. Denne delen av parken er flat.

Marienlystparken nord (18,6 mål) ligger i en skråning og kalles ofte Leker’n. Denne delen av parken grenser til Wilhelm Færdens vei i sydøst og skolene Blindernveien og Marienlyst i nordvest. Her finnes en barnehage og ballbinge.

Det er ulik praksis for hva som regnes som Marienlystparken. Bydel St. Hanshaugens hjemmeside omtaler bare Marienlystparken sør, mens Cappelens bykart avmerker bare den nordlige delen, Leker’n. I Helse- og velferdsetatens kartlegging av grøntområder fra 1990-tallet er begge deler omtalt med navnet Marienlyst park. I kommunedelplan for Grøntområder 1992 er begge delene omtalt som Marienlystparken.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]