Humlesnurr-legionen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Humlesnurr-legionen er en fiktiv forening som ble grunnlagt i Harry Potter og Føniksordenen, den femte boken i Harry Potter-serien av J.K. Rowling.

En forening fra Harry Potter-serien
Humlesnurr-legionen
Orig. Dumbledore's Army
Status i bok 6: Ikke aktiv lenger
Leder: Harry Potter/Hermine Grang (stedfortreder)
Intensjoner: Å lære seg magiske metoder for selvforsvar
Hovedkvarter: Nødvendeligrommet
Fiender: Magidepartementet, Inkvisitorialtroppen, Venke Dolorosa Uffert og Dødseterne
Første opptreden i serien: Harry Potter og Føniksordenen


Når Venke Dolorosa Uffert blir professor i Forsvar mot svartekunster, bestemmer hun seg for kun å lære bort teori, på grunn av at sjefen hennes i Magidepartementet, Kornelius Bloeuf, frykter at Albus Humlesnurr forbereder seg til å mobilisere en hær av elever mot departementet. Denne avgjørelsen ble svært upopulær blant elevene, noe som førte til at Hermine Grang foreslo å grunnlegge en ny elevgruppe der Harry Potter (som hadde samlet opp ganske mye erfaring i faget i løpet av årene) skulle lære de interesserte i praktisk forsvar mot svartekunster.

Hermine og Ronny fikk tak i «noen få personer» (som viste seg å være over 20 stk), som skulle møte Harry, Ronny og Hermine i en pub nær Galtvort (Galthodet), for å diskutere grunnleggelsen av gruppen. Dette provoserte og irriterte Uffert, som fikk vite om møtet, og hun forbød dermed alle elevgrupper hun ikke hadde godkjent. Den nydannede gruppen svarte med å gå under jorden, og tok således Nødvendeligrommet som sitt hovedkvarter. Det ble bestemte at de skulle kalle seg for Humlesnurr-legionen, for å gjøre narr av Ufferts redsel for at Humlesnurr faktisk dannet en legion, samt å spille Magidepartementet et puss. Senere, da Humlesnurr finner ut hva navnet på gruppen er, blir det antydet i boken at han er dypt rørt av deres tegn på lojalitet.

Gruppen blir sviktet av Marietta Eggelkam, en venn av Cho Changs, da hun forteller Uffert om den. For å unngå at Harry blir kastet ut av skolen, lykkes Albus Humlesnurr, i samarbeid med Nestor Bindebolt, i å anklage seg selv for å ha dannet gruppen. Humlesnurr lykkes deretter i å stikke av, uten store problemer, fra to svartspanere som hadde kommet for å ta ham til fange sammen med magiminister Kornelius Bloeuf, Perry Wiltersen og Venke Dolorosa Uffert.

Selv om Humlesnurr-legionen sluttet å avholde møter etter disse hendelsene, viste det seg at elevene hadde lært imponerende mye, selv etter Magidepartementets standard. Flere av medlemmene fikk svært gode karakterer på UGLE-eksamen i forsvar mot svartekunster ved slutten av året. Dette var svært imponerende siden elevene ble testet i praktisk magi, og de bare hadde lært teori i Ufferts fag.

Seks medlemmer av Humlesnurr-legionen (Harry Potter, Ronny Wiltersen, Hermine Grang, Nilus Langballe, Gulla Wiltersen og Lulla Lunekjær) var involvert i en kamp mot dødsetere i Magidepartementet i den siste delen av Harry Potter og Føniksordenen. Mot slutten av kampen var det bare Harry og Nilus som ikke var slått ut, og Nilus var i ferd med å drives til sinnssykdom ved hjelp av «Martyriusforbannelsen», noe dødseterne nok hadde greid ganske raskt hadde ikke en del medlemmer fra Føniksordenen dukket opp. Harry ble spart siden dødseterne ikke ville skade profesien han hadde med seg, en profesi Voldemort gjerne ville ha tak i. Selv om dødseterne forsøkte så godt de kunne å ikke skade profesien, endte det hele med at Harry ødela den uten at noen av dødseterne fikk med seg hva den handlet om. Ingen av medlemmene fra Humlesnurr-legionen fikk permanente skader i kampen, men Sirius Svaart, som var medlem av Føniksordenen, ble drept.

Fred og Frank Wiltersen brukte kunnskapene de fikk av Harry i Humlesnurr-legionen til å lage en skjoldhatt som de solgte i butikken sin (Wiltersens Wærste). Det viste seg etterhvert at selv ansatte ved Magidepartementet ikke kunne utføre en enkel skjoldformel, så Magidepartementet endte opp med å bestille 500 hatter.

legionmedlemmene Ernst Maltmann, Hanna Abom, Susanne Beining, Julius Finkenfjær, Antonius Goldstein og Tom Blom viste hva de hadde lært av Harry da han ble angrepet av Draco Malfang, Vincent Krabbe og Grylius GurgelGaltvortekspressen. De forhekset de tre angriperne i så stor grad at de så ut som «tre gigantiske snegler som var presset inn i Galtvort-uniformer». Dette gir et inntrykk av at Humlesnurr-legionen hadde lært seg ganske kraftfulle og effektive trylleformler, samt at det å bli truffet av flere forhekselser samtidig neppe fungerer særlig bra (for den som blir truffet).

Humlesnurr-legionen holder ikke lenger møter i Harry Potter og Halvblodsprinsen, men Lulla Lunekjær og Nilus Langballe skulle gjerne ønske at møtene ble holdt. Under slaget ved Galtvort assisterer Lulla og Nilus Ronny, Hermine og Gulla i kampen mot dødseterne.

Grunnleggerne av Humlesnurr-legionen[rediger | rediger kilde]

Medlemmer av Humlesnurr-legionen[rediger | rediger kilde]