The Amazing Race Canada 7

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

The Amazing Race Canada 7 er den syvende sesongen av den canadiske realityserien The Amazing Race Canada. Serien er basert på den amerikanske serien The Amazing Race. Den syvende sesongen fulgte ti lag, alle bestående av to personer, i et kappløp rundt om i Canada. Hovedpremien i konkurransen er 250 000 CAD, en verdensomspennende reise for to personer, vel som en 2019 Chevrolet Blazers RS til hvert av lagmedlemmene. Jon Montgomery, programleder i alle foregående sesonger, ledet også den syvende sesongen av programmet.

Sesongen hadde premiere 2. juli 2019 og sesongfinalen ble sendt 10. september 2019.

First Nations-ekteparet Anthony Johnson og James Makokis vant kappløpet, og ble det første urfolkslaget til å vinne The Amazing Race Canada.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

David Pecaut Square i Toronto var startstreken for den syvende sesongen av The Amazing Race Canada.

22. november 2018 annonserte CTV at en syvende sesong av The Amazing Race Canada ville være klar for sending sommeren 2019. I likhet med den forrige sesongen, ble starten av kappløpet vist på seriens sosiale medier-sider 23. april 2019, med et intervju av programleder Jon Montgomery. I intervjuet ble Canadas valg, og det tiende laget, presentert. Serien publiserte også små klipp underveis i filmingen på seriens sosiale medier-sider som små hint på destinasjoner som ble besøkt denne sesongen. Dette var en del av "Jon on the Road: Presented by Chevrolet"-serien.

Den syvende sesongen av The Amazing Race Canada strakk seg 17 000 km i løpet av 24 dager. Innspillingen begynte 23. april og endte 18. mai 2019. Kappløpet besøkte seks av Canadas provinser, i tillegg til Nordvestterritoriene. Dette var første gangen siden den første sesongen at kappløpet kun foregikk i Canada.

Denne sesongen ble den første sesongen som ikke inneholdt U-Sving, men ble derimot den første sesongen til å introdusere et nytt element til kappløpet: Dobbel-envei (Double One Way). I Dobbel-envei, har lagene mulighet til å tvinge et annet lag til å gjennomføre en bestemt oppgave av veivalgsoppgaven. Denne ble introdusert i den tredje etappen, hvor den var en blind, dobbel-envei (Blind Double One Way), hvor lagene kunne være anonyme når de bestemte seg for tvinge et annet lag til å gjøre en bestemt oppgave i veivalgsoppgaven.

Casting[rediger | rediger kilde]

Søknadsprosessen for den syvende sesongen begynte 22. november 2018. Under en Facebook Live-arrangement, som ble sendt 18. desember 2018, om castingen til den nye sesongen, uttalte produsenten Mark Lysakowski at de søkte etter "folk som ville dele en historie med et nytt syn på livet. Eller en ny sjanse hvis du vil." Søknadsfristen gikk ut 2. januar 2019.

Mellom 11. til 13. juni 2019 ble ett og ett lag som skulle delta offentliggjort på hver av CTV-programmene Your Morning, The Marilyn Denis Show og The Social. Casten for denne sesongen inneholdt verdensmester i lethwei-boksing Dave Leduc og hans kone, som er modell, forfatter og skuespiller, Irina Terekhova, hekkeløperen Sarah Wells og sprintløperen Sam Effah.

Canadas valg[rediger | rediger kilde]

21. mars 2019 ble det publisert på seriens sider på sosiale medier at fansen kunne stemme på ett av tre lag som tidligere hadde deltatt til å delta igjen. Avstemningen ble avsluttet 1. april 2019. Lagene som fansen kunne stemme på, var:

  • Jethro "Jet" Black og Dave Schram fra sesong 1.
  • Brent og Sean Sweeney fra sesong 3.
  • Frances "Frankie" og Amy Gassler fra sesong 4.

Jet og Dave ble presentert som vinnerne av avstemningen på startstreken i Toronto.

Markedsføring[rediger | rediger kilde]

Chevrolet og Dempster's Bakery fortsatte som sponsorer for kappløpet. Nye sponsorer for kappløpet var Clif Bar, Dairy Farmers of Canada, Disneys «Løvenes konge», Paramounts «Dora og den gyldne byen», Royal Ontario Museum, Shell V-Power, elektronikkjeden The Source og Webber Naturals.

Etter hver episode, publiserte CTV en video på nettet som en del av den ukentlige serien kalt "Tastes of the Race", hvor deltagerne fra forrige sesong Martina og Phil Seo duellerte mot hverandre i en kokkekonkurranse. Matrettene som de skulle lage, var inspirert av destinasjonene kappløpet besøkte denne sesongen ved hjelp av produkter fra Dempster's Bakery.

Resultat[rediger | rediger kilde]

Følgende lag deltok i kappløpet, med deres relasjon på det tidspunktet innspillingen foregikk:

Lag Relasjon Plassering (etappevis) Veisperringer
1 2 3 4 5 6 7+ε 8 9+ 10 11
Anthony & James Gift 6 6 3 6ə 2 1 2 5 3 1 1 Anthony 6, James 5
Sarah & Sam Idrettsutøvere 2 4 5 4 1 2 4 4 2 2 2 Sarah 6, Sam 5
Lauren & Joanne Søstre 4 8 4 5 6 4 5 2 4 3 3 Lauren 6, Joanne 5
Dave & Irina Gift 1 2 1 3ε 5 3 1 3 1 4 Dave 5, Irina 4
Aarthy & Thinesh Kjærester 7 1 2 1 2 5 3 1 5 Aarthy 4, Thinesh 4
Trish & Amy Venninner 5 7 7 7 4 6 6 Trish 4, Amy 3
Meaghan & Marie Tvillinger 3 5 6 2 7 Meaghan 3, Marie 4
Gilles & Sean Bestefar/Barnebarn 9 3 8 Gilles 2, Sean 2
Nicki & Aisha Venninner 8 9 Nicki 1, Aisha 2
Jet & Dave Bestevenner 10 Jet 1, Dave 1
  • En rød lagplassering indikerer at laget ble eliminert.
  • En blå understreket lagplassering indikerer at laget kom sist i en ikke-elimineringsetappe.
  • Et understreket etappenummer indikerer at det ikke var obligatorisk hvile mellom etappene og ble beordret videre. Førsteplassen fikk en premie i den etappen.
  • En lilla ε ved lagplassering, indikerer at laget brukte Fripass i den etappen. Ved etappenummer, indikerer at laget tidligere fikk et Fripass, men uten å ha benyttet seg av den innen fristen. En rosa ə, indikerer at laget tidligere fikk det andre Fripasset, og valgte å bruke det i den etappen.
  • En gul ⇒ eller en olivengrønn ⇛ ved lagplassering, indikerer at laget valgte bruke en av de to Enveiene i en Dobbel-Envei. En gul ⇐ eller olivengrønn ⇚ ved lagplassering indikerer at laget ble enveiet.
  • En oransje + ved etappenummer, indikerer at det var en Face Off i den etappen. En oransje - ved lagplassering indikerer at laget tapte Face Off-oppgaven og fikk en tidstraff etter oppgaven.

Premier[rediger | rediger kilde]

Premiene ble gitt til det laget som kom først til Pit Stop i de respektive etappene:

  • Etappe 1: Tur for to til Cape Town, Sør-Afrika, og to Fripass, et hjelpemiddel som laget kan bruke til å hoppe over en valgfri oppgave helt fram til den syvende etappen. Det andre Fripasset, må de gi til et annet lag før slutten av tredje etappe.
  • Etappe 2: Tur for to til Madrid, Spania, og fripass, et hjelpemiddel som laget kan bruke til å hoppe over en oppgave helt fram til den syvende etappen.
  • Etappe 3: Tur for to til Casablanca, Marokko.
    • Skritteller-konkurransen: Gavekort på 5 000 CAD fra The Source. Premien ble gitt til Lauren & Joaanne, som var laget som hadde færrest registrert skritt ifølge Samsung Galaxy Watch-klokkene lagene hadde på seg i denne etappen.
  • Etappe 4: Tur for to til Dublin, Irland.
  • Etappe 5: Tur for to til Machu Picchu, Peru.
  • Etappe 6: Tur for to til Costa Rica og ett års forbruk av gratis drivstoff fra Shell.
  • Etappe 7: Tur for to til Frankfurt, Tyskland.
  • Etappe 8: Tur for to til Santiago, Chile.
  • Etappe 9: Tur for to til Venezia, Italia.
  • Etappe 10: Tur for to til Singapore.
  • Etappe 11: 250 000 CAD, en verdensomspennende reise for to personer og en 2019 Chevrolet «Blazer RS» til hvert av lagmedlemmene.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Transportmidler   Fly    Tog    Båt    Buss
Helikopter    Sykkel    Gondolbane
Ledetråder Veivalg    Veisperring    Envei    Face Off    Fartshump    Pit Stop

Etappe 1 (Ontario → Britisk Columbia)[rediger | rediger kilde]

I Britisk Columbia, gjennomførte lagene store deler av etappen i byen Kamloops.

I sesongens første Veisperring, måtte ett lagmedlem studere et voiceover-skript av traileren til Disneys nyinnspilling av «Løvenes konge». Deretter måtte de gå inn i et studio og lese inn stemmen sin i synk med traileren for å motta neste ledetråd.

I etappens andre Veisperring, måtte lagmedlemmet som ikke utførte den første Veisperringen ta en 300-meters zipline med ansiktet først 30 meter over dagbruddet og treffe et mål under dem med en gul ball. Når de traff målet, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Toronto Pearson internasjonale lufthavn, måtte lagene skrive seg på en av to fly til Kamloops, hvor hvert fly ville ha plass til fem lag og det andre flyet ville lande en halv time etter det første. Etter å ha skrevet seg på, kunne lagene forsyne seg med Clif Bars ved tavlen.
  • Ved Ontario Food Terminal, måtte lagene lete i fryselagrene etter to halvdeler av et postkort som ville gi dem navnet på deres neste destinasjon: Kamloops, Britisk Columbia.
  • Ved Circle Creek Ranch, måtte lagene lete i en flokk med kalver etter navnet på deres neste destinasjon som var skrevet på øremerket til en av kalvene. Etter å ha funnet navnet på deres neste destinasjon, ville kveggjeteren gi dem neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

  • Etter å ha landet i Kamloops, ville lagene finne merkede 2019 Chevrolet Colorado ZR2 med deres neste ledetråd inni. Disse bilene ville være deres transportmiddel for denne etappen.

Etappe 2 (Britisk Columbia)[rediger | rediger kilde]

I Revelstoke, måtte lagene sette sammen en modelljernbane på byens jernbanemuseum for å motta deres neste ledetråd.
  • Craigellachie (Last Spike Monument)
  • Revelstoke (Glacier House Resort) >Veisperring< Hvem er klar for en ny runde? >Veivalg< Plant eller Paddle
  • Revelstoke (Revelstoke jernbanemuseum)
  • Revelstoke (Revelstoke Mountain Resort)
  • Revelstoke (Mount Mackenzie) >Pit-Stop (Etappe 2)<

I denne etappens veisperring, måtte ett lagsmedlem kjøre en crossykkel en runde på en bane som inneholdt bakker og krappe svinger på under ett minutt og femti sekunder for å motta neste ledetråd.

I sesongens første veivalg, måtte lagene velge mellom Plant eller Paddle. I Plant, måtte lagene dra til BC Interior Forestry Museum. Der måtte lagene plante 40 spirer med nåletrær i en skogsåpning. Spirene måtte være rette, plantet en bestemt lenge fra hverandre og ikke ha noen luftlommer under jorden. Når alle 40 spirene plantet på korrekt måte, ville de motta neste ledetråd. I Paddle, måtte lagene dra til Williamson Lake Campground. Der måtte lagene padle et par med kajakker, som var bundet sammen i motsatt retning, for å samle fem forskjellige, fargede flagg som var plassert på bøyer rundt om på innsjøen. Når de hadde tatt med seg alle fem flaggene tilbake på land, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Revelstoke jernbanemuseum, måtte lagene sette sammen og deretter operere et sett med modelljernbane på et bord. De måtte bruke alle skinnene og tilbehøret, og sporoppsettet måtte passe bordet og satt sammen slik at toget kjørte kontinuerlig. Når toget hadde kjørt en runde uten stans, ville de motta neste ledetråd.
  • Ved Revelstoke Mountain Resort, måtte lagene dra med taubanen til toppen av Mount Mackenzie og lete etter etappens pit-stop.

Tilleggsopplysning:

  • I begynnelsen av etappen, måtte lagene velge seg en 2019 Chevrolet Traverse "High Country" Edition, som var deres transportmiddel for denne etappen.

Etappe 3 (Britisk Columbia → Alberta)[rediger | rediger kilde]

I Edmonton, fant lagene den aller første dobbel-enveis og veivalgsledetråden på High Level Bridge Streetcar.
  • Kamloops (Kamloops lufthavn) til Edmonton, Alberta Albertas flagg (Edmonton internasjonale lufthavn)
  • Edmonton (Southgate Centre – The Source)
  • Edmonton (Garneau – High Level Bridge Streetcar) >Blind Dobbel-envei< Lauren & Johanne enveiet Trish & Amy til å gjennomføre Celebrate og Sarah & Sam enveiet Gilles & Sean til å gjennomføre Celebrate. >Veivalg< Celebrate eller Elevate
  • Edmonton (Strathcona – Old Strathcona Antique Mall)
  • Spruce Grove (University of Alberta botaniske hage – Kurimoto japanske hage, Ozawa-paviljongen) >Veisperring< Hvem føler seg "ike"?
  • Spruce Grove (University of Alberta botaniske hage – Aga Khan-hagen) >Pit-Stop (Etappe 3)<

I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom Celebrate eller Elevate. I Celebrate, måtte lagene dra til Royal Alberta Museum. Der måtte de lære seg teksten og koreografien til en medley av sørafrikanske sanger og framføre stykket sammen med Kokopelli Youth Choir. Når stykket var vel gjennomført, ville korlederen gi dem neste ledetråd. I Elevate, måtte lagene dra til 100 Street Funicular. Der måtte lagene sette sammen to puslespill, en på øvre stasjon og en på nedre stasjon, med motiv av byens poet laureate. Puslebitene var blandet, så hvis noen av bitene tilhørte det andre puslespillet, så måtte de frakte en og en brikke om gangen med kabelbanen. Når begge puslespillene var korrekt satt sammen, ville de motta neste ledetråd.

I denne etappens veisperring, måtte et lagmedlem se en stille demonstrasjon av hvordan man lagde en Ikebana-blomsterdekorasjon og gjenskape det. De måtte passe på at blomstene var i riktig høyde, ikke rørte hverandre og at arbeidsstasjonen var ryddet og rent før de kunne presentere dekorasjonen. Når arbeidet var godkjent, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • På Kamloops lufthavn, måtte lagene skrive seg på en av to fly til Edmonton. Det første flyet ville kun ha plass til to lag og lande to og en halv time før det andre flyet. Etter å ha skrevet seg på, kunne lagene forsyne seg med Clif Bars ved tavlen.
  • På The Source, fikk lagene tildelt to Samsung Galaxy Watch "Active"-smartklokker som de måtte ha på seg under hele etappen. Laget som totalt sett hadde færrest skritt registrert mot slutten av etappen, ville vinne en premie. Lagene som fikk fortsette kappløpet, fikk beholde sine smartklokker som premie.
  • Ved Old Strathcona Antique Mall, måtte lagene lete gjennom butikkens sortiment etter "Jon", som viste å være en bobblehead-figur av Jon Montgomery. Når de hadde funnet en "Jon", kunne de bytte den mot deres neste ledetråd.

Etappe 4 (Alberta → Nordvestterritoriene)[rediger | rediger kilde]

I Nordvestterritoriene, fant lagene etappens Pit-Stop i Dené-samfunnet Dettah, som ligger langs ved Store Slavesjø.
  • Edmonton (Edmonton internasjonale lufthavn) til Yellowknife, Nordvestterritoriene Nordvestterritorienes flagg (Yellowknife lufthavn)
  • Yellowknife (Somba K'e Civic Plaza – skulpturen «United in Celebration»)
  • Yellowknife (Rotary Park)
  • Yellowknife (Store Slavesjø – fiskeplass) >Veisperring< Hvem liker harde steiner?
  • Yellowknife (Store Slavesjø – Robertson Drive Dock) >Veisperring< Hvem trenger å kjøle seg ned?
  • Yellowknife (Air Tindi flybase)
  • Yellowknife (Air Tindi flybase) til Dettah >Pit-Stop (Etappe 4)<

I etappens første veisperring, måtte lagene dra til NWT Diamond Centre. Der ville et lagsmedlem få utdelt syv diamanter og, ved hjelp av en gullsmed-lupe, måtte de identifisere hvilke seks av de sju diamantene som hadde et canadisk symbol (lønneblad) inngravert i seg. Så, ved hjelp av Forevermark-viser, måtte de de finne identifiseringsnummeret til hver av diamantene og deretter veie og rangere diamantene fra den letteste til den tyngste. Når arbeidet var godkjent, ville de motta neste ledetråd.

I etappens andre veisperring, måtte lagsmedlemmene som ikke utførte den første veisperringsoppgaven ikle seg våtdrakt og sikkerhetsutstyr, senke seg ned i et hull på det isbelagte Store Slavesjø og svømme under isen til et slutthull for å motta deres neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Rotary Park, måtte lagene kjøre snøscooter over Store Slavesjø til en fiskeplass. Der måtte lagene drille et en meters dypt hull i isen ved hjelp av en motorisert isbor. Deretter måtte de rense hullet for is slik at de kunne slippe et fiskesnøre ned i hullet og motta neste ledetråd.
  • Ved Air Tindi flybase, måtte lagene velge en stasjon med fire topografiske kart og en liste med ti GPS-koordinater. Lagene måtte bruke kartene og koordinatene til å finne ti redningsplasser, som kunne være landemerker som elver og fjell. Når alle ti stedene var korrekt merket av, ville de motta neste ledetråd som instruerte dem til å dra med bushfly til etappens pit-stop.

Etappe 5 (Nordvestterritoriene → Britisk Columbia)[rediger | rediger kilde]

Vancouver Island, måtte lagene grave etter fire typer skjell ved Deep Bay Marine Field Station.
  • Yellowknife (Yellowknife lufthavn) til Vancouver, Britisk Columbia Britisk Columbias flagg (Vancouver internasjonale lufthavn)
  • Sjøfly Vancouver (Burrard Inlet – Vancouver sjøflyhavn) til Nanaimo (Nanaimo sjøflyhavn)
  • Nanaimo (Petroglyph Provincial Park)
  • Nanaimo (WildPlay Element Parks)
  • Deep Bay (Deep Bay Marine Field Station) >Fartsdump< Trish & Amy >Veisperring< Hvem er lagets fotograf?
  • Coombs (Goats on the Roof) >Pit-Stop (Etappe 5)<

Som fartsdump i denne etappen, måtte Trish & Amy sette sammen en modell, bestående av 37 deler, av skjelettet til en spekkhogger og en tann som var pakket ned i Dora-ryggsekken deres. Når modellen var korrekt satt sammen, kunne de fortsette kappløpet.

I denne etappens Veisperring, måtte lagene ta med seg en pakke fra The Source som inneholdt en Huawei P30 Pro smarttelefon og kjøre til Horne Lake Caves. Der måtte en lagsmedlem bruke smarttelefonen til å ta bilder av elleve bokstaver, som var gjemt inne i hulene. Deretter måtte de, med hjelp av whiteboardpenn og tavle som lå i Dora-ryggsekken, stokke om bokstavene til de hadde funnet navnet på etappens pit-stop; Goats on Roof. Når de trodde de hadde riktig svar, måtte de ta bilde av whiteboardtavlen og presentere bildet til direktøren for parken, som ville gi dem neste ledetråd hvis de hadde riktig svar.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Petroglyph Provincial Park, måtte lagene finne Dora the Explorer-ryggsekker, sammen med gjenstander som lagene ville trenger for denne etappen, og nettbrett som inneholdt en videohilsen fra Isabela Moner, som spilte Dora i filmen «Dora and the Lost City of Gold». Lagene ville finne neste ledetråd i ryggsekken deres og måtte pakke med seg tingene før de kunne reise videre.
  • Ved WildPlay Element Parks, hadde lagene 60 sekunder på seg på å memorere ingrediensene på en Nanaimo bar før en lagsmedlem måtte strikkhoppe av en 46 meter høy bro mens den andre lagsmedlemmet måtte gjennomføre en tandemsving av den samme broen. Når begge var trygt nede på bakken igjen, måtte de korrekt gjenfortelle listen med ingredienser for å motta neste ledetråd.
  • Ved Deep Bay Marine Field Station, måtte lagene grave etter tretti asiatisk teppeskjell, tretti stillehavsøsters, tretti kuskjell og fem Saxidomus gigantea-skjell. Når de hadde riktig antall av de ulike skjellene, villede motta neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

  • Ved Vancouver sjøflyhavn, måtte lagene skrive seg på ett av fire fly til Nanaimo, hvor det første flyet hadde plass til ett lag, og resten av flyene ville ha plass til to lag hver, med 15 minutters mellomrom mellom hvert fly. Etter å ha skrevet seg på, kunne lagene forsyne seg med Clif Bars ved tavlen.
  • Etter ankomst i Nanaimo, ville lagene finne merkede 2019 Chevrolet Camaro SS med deres neste ledetråd inni. Disse bilene ville være deres transportmiddel for denne etappen.

Etappe 6 (Britisk Columbia → Saskatchewan)[rediger | rediger kilde]

I Saskatoon, fant lagene etappens pit-stop ved Remai Modern Art Gallery.

I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom Dance in a Square eller Walk in Circles. I Dance in a Square, måtte lagene bli med en gruppe med squaredance-dansere. Et lagsmedlem måtte memorere en liste med nitten dansetrinn og, i takt med musikken, rope ut dansetrinnene gjennom en mikrofon på scenen. Partneren deres ville være på dansegulvet med syv dansere for å danse. Hvis alt ble utført på korrekt måte, ville de motta neste ledetråd. I Walk in Circles, måtte lagene lete etter og finne fire kurver, hver med forskjellige sorter med maiskolber, inne i en stor labyrint. Lagene måtte så ta med seg en maiskolbe fra hver av kurvene og finne en merket utgang fra labyrinten, der de kunne bytte maiskolbene mot neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Nutrien Cory Potash Mine, måtte lagene dra en kilometer ned i gruven. Der måtte lagene henge opp en ventilasjonsgardin, som måtte festes til gruvens tak i en rett linje og uten noen mellomrom. Deretter måtte de hive på løs pottaske i bunnen av gardinen, slik at gardinen holdt seg tett. Når arbeidet var godkjent, ville de motta neste ledetråd.
  • Ved Shellstasjonen, ville lagene motta hver sine nettbrett med videomelding fra familie og venner hjemme som ville fortelle dem navnet på neste destinasjon: Champêtre County Vacation Ranch.
  • I Victoria Park, måtte lagene ta del i treningen til lacrosselaget Saskatchewan Rush. Et lagsmedlem måtte sentre en pasning til partneren sin, som så måtte hive ballen på et mål og treffe en av fire blinker som hang på målet. Når de hadde klart å treffe blink to ganger, ville de motta neste ledetråd.

Etappe 7 (Saskatchewan → Ontario)[rediger | rediger kilde]

I Kitchener, fikk lagene mulighet til å navigere en NAO-robot gjennom en hinderløype i etappens veivalg.
  • Saskatoon (Saskatoon John G. Diefenbaker internasjonale lufthavn) til Toronto, Ontario Ontarios flagg (Toronto Pearson internasjonale lufthavn)
  • Toronto (Delta Hotels Toronto Airport) til Kitchener (Charles Street bussterminal)
  • Kitchener (TheMuseum) >Fartsdump< Trish & Amy >Veivalg< Beer Fest eller Robot Quest
  • Kitchener (The Culinary Studio) >Face Off<
  • Waterloo (Perimeter Institute for Theoretical Physics)
  • Waterloo (Wilfrid Laurier University – Knight–Newbrough Field) >Pit-Stop (Etappe 7)<

Som Fartsdump i denne etappen, måtte Trish & Amy kjøre en 2019 Chevrolet Bolt EV til University of Waterloo, hvor de skulle møte designeren av en selvkjørende bil og kjøre en testrunde. Når testrunden var overstått, kunne de fortsette kappløpet.

I denne etappens Veivalg, kunne lagene velge mellom Beer Fest eller Robot Quest. I Beer Fest, måtte lagene dra til Concordia Club og ta del i en Kitchener–Waterloo Oktoberfest-feiring. Lagene måtte velge et bord med ti gjester og ta i mot bestilling, hvor hver av gjestene skulle bestille hver sine varianter av øl. Mens lagene fylte øl i glassene, ville gjestene reise seg opp og danse for å så sette seg ned igjen ved bordet, men på ulike plasser. Når alle gjestene hadde fått det de hadde bestilt, ville ordfører Berry Vrbanovic gi dem neste ledetråd. I Robot Quest, måtte lagene dra til University of Waterloo. Der måtte lagene bruke walkie-talkie til å navigere en nao-robot gjennom en hinderløype. En fra hvert lag ville stå ved hinderløypen og gi instruksjoner til sin partner, som satt i et annet rom og blindt styrte roboten ved å trykke inn kommandoer på en dataskjerm. Man fikk ikke bytte roller underveis i oppgaven. Når roboten hadde kommet seg gjennom hinderløypen, ville de motta neste ledetråd fra humanoiden Callisto.

I sesongens første Face Off, måtte lagene duellere mot hverandre i en kulinarisk oppgave. Det første laget som ankom oppgaven, fikk velge mellom tre retter som skulle tilberedes ved å bruke hvetetortilla fra Dempster's; wraps, rull eller pizza. Lagene fikk så et minutt til å studere et ferdigeksemplar av retten de skulle lage og deretter femten minutter til å gjenskape retten uten å bruke oppskrift. Laget som best mulig hadde klart å gjenskape retten, ville få neste ledetråd, mens det tapende lage måtte duellere på nytt og fikk også mulighet til å velge en annen rett som skulle lages. Det siste tapende laget ved Face Off-oppgaven, måtte snu et timeglass og vente til sanden hadde rent ut før de fikk neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • På TheMuseum, måtte lagene finne SPECTRUM-utstillingen, hvor et lagmedlem om gangen måtte gå opp i en ballbasseng med 30 000 grønne baller og finne en av tolv røde eller gule baller som de kunne bytte mot neste ledetråd.
  • Ved Perimeter Institute for Theoretical Physics, måtte lagene løse en algebraligning. Lagene måtte slippe en tennisball fra en balkong og, med en stoppeklokke, måle tiden til ballen traff bakken. Tiden ble da representert som variabel t. Ved å bruke den og variabelen g for gravitasjon, måtte lagene skrive opp utregningen på en tavle og finne ut verdien av variabelen d, som var distansen mellom balkongen og bakken. Hvis de hadde regnet seg fram til et svar mellom 41 fot (12 meter) og 49 fot (15 meter), ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

  • I resepsjonen på Delta Hotels Toronto Airport, måtte lagene skrive seg på ett av to busser til en ukjent destinasjon, hvor hver buss hadde plass til tre lag, og med avreise 10 minutter mellom hverandre. Etter å ha skrevet seg på, kunne lagene forsyne seg med Clif Bars ved tavlen. Vinduene på bussene var dekket til, slik at lagene ikke kunne se hvor de var før de ankom stedet.

Etappe 8 (Ontario → Québec)[rediger | rediger kilde]

I La Malbaie, måtte en lagsmedlem fra hvert lag gjennomføre en pressekonferanse om G7-møtet som ble avholdt på Fairmont Le Manoir Richelieu i 2018.
  • Kitchener (Kitchener jernbanestasjon) til La Malbaie, Québec Québecs flagg (Gare La Malbaie)
  • La Malbaie (Chez Chantal)
  • La Malbaie (Fairmont Le Manoir Richelieu) >Veisperring< Hvem er i søkelyset? >Veivalg< This eller That
  • Saint-Joseph-de-la-Rive (Musée Maritime de Charlevoix) >Pit-Stop (Etappe 8)<

I denne etappens veisperring, måtte ett lagsmedlem ikle seg et formelt antrekk og ta del i en "pressekonferanse" i forbindelse med det 44. G7-møtet, som ble arrangert i La Malbaie i 2018. De måtte memorere og holde en tale på engelsk og fransk, og deretter svare på tre spørsmål fra reportere, hver av dem på japansk, tysk og italiensk. Når "pressekonferansen" var vel gjennomført, ville de motta neste ledetråd.

I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom This eller That. Lagene fikk ikke noen informasjon om hva oppgavene gikk ut på før de ankom stedene for oppgavene. I This, måtte lagene dra til Centre de l'émeu de Charlevoix. Der måtte lagene nøye studere to malte emuegg, med motiv av to bygninger i Baie-Saint-Paul. Deretter måtte begge på laget male og gjenskape ett av motivene på de malte eggene. Lagene fikk ikke lov til å ta med eggene til deres arbeidsstasjon. Når arbeidet var godkjent, måtte de ta med eggene og kjøre til Baie-Saint-Paul og levere eggene til bygget de hadde malt og motta neste ledetråd. I That, måtte lagene dra til Famille Migneron De Charlevoix. Der måtte lagene spille det lokale spillet Pick-Let. Lagene måtte plassere en liten trestykke med skrå kanter på en trestubbe og deretter slå den med en større pinne, slik at den spratt opp i luften. Når trestykket var i luften, måtte de slå den på samme måte som i baseball og slå den inn i en poengområde. Jo lenger trestykket fløy, jo flere poeng ville lagene får. Når lagene klarte å få 200 poeng totalt, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • Ved Chez Chantal, måtte lagene skrelle 25 poteter. Når arbeidet var godkjent, ville lagene få hver sine porsjoner med poutine og nøklene til en 2019 Chevrolet Equinox, hvor deres neste ledetråd lå inni. Bilene var deres transportmiddel for denne etappen.

Etappe 9 (Québec → Ontario)[rediger | rediger kilde]

I Thunder Bay, besøkte lagene monumentet av den canadiske nasjonalhelten Terry Fox.
  • Québec (Gare du Palais) til Toronto, Ontario Ontarios flagg (Union Station)
  • Toronto (Royal Ontario Museum)
  • Toronto (Toronto Coach Terminal) til Thunder Bay (Terry Fox-monumentet)
  • Thunder Bay (Shell bensinstasjon)
  • Thunder Bay (Wacky's) >Face Off< >Veivalg< Cutting Edge eller Cutting a Wedge
  • Oliver Paipoonge (Kakabeka Falls) >Pit-Stop (Etappe 9)<

I denne etappens Face Off, måtte lagene duellere mot hverandre i ett av tre spill: airhockey, bordhockey eller øksekast. Laget som ankom oppgaven først, fikk velge hvilket spill de skulle duellere i. Laget som hadde høyest score etter endt omgang, ville få neste ledetråd, mens det tapende lage måtte duellere på nytt og fikk også mulighet til å velge en annen spill de skulle duellere i. Det siste tapende laget ved Face Off-oppgaven, måtte snu et timeglass og vente til sanden hadde rent ut før de fikk neste ledetråd.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Cutting Edge eller Cutting a Wedge. I hver av oppgavene var det kun tre lag som kunne gjennomføre. I Cutting Edge, måtte lagene dra til Lakehead University Faculty of Natural Resources Management Airfield. Der måtte de åpne en eske med DJI Mavic 2 Zoom-dronesett fra The Source. Så måtte et lagsmedlem blindt fly dronen mens de ble instruert av partneren, som hadde på seg VR-briller og kunne se filmingen fra dronen, på hvor de skulle fly for å finne fire plysj-elger. Når elgene ble sett, måtte de korrekt markere funnene på et kart for å motta neste ledetråd. I Cutting a Wedge, måtte lagene dra til Thunder Oak Cheese Farm. Der måtte lagene finne et merket ostehjul med goudaost. Når de hadde funnet osten, måtte de skjære den opp i biter på mellom 230 og 270 gram og deretter pakke dem. Når lagene hadde korrekt pakket 32 stykker med ost, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • På Royal Ontario Museum, måtte lagene lete gjennom museets utstillinger etter ti spesifikke gjenstander. Ved hver av gjendstandene, måtte lagene plukke med seg et gummistempel og ta dem med til en arbeidsstasjon. Der måtte de bruke stemplene til å stemple fram navnet på deres neste destinasjon (Thunder Bay), for å motta neste ledetråd.
  • På Shell bensinstasjon, måtte lagene fylle tankene på bilene deres med Shell V-Power Nitro+ Premium for å motta neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

  • Ved Toronto Coach Terminal, måtte lagene skrive seg på en buss til Thunder Bay og deretter kunne lagene forsyne seg med Clif Bars ved tavlen. Etter ankomst i Thunder Bay ble lagene sluppet av bussen, med fem minutters-intervaller, i rekkefølgen lagene skrev seg opp på.
  • Etter ankomst ved Terry Fox-monumentet, ville lagene finne merkede 2019 Chevrolet Spark, som var deres transportmiddel for denne etappen.

Etappe 10 (Ontario → Nova Scotia)[rediger | rediger kilde]

I Nova Scotia, fant lagene etappens pit-stop ved Luckett Vineyards i Gaspereau Valley.

I denne etappens veisperring, måtte et lagsmedlem lete gjennom hagen etter syv urter: basilikum, mynte, salvie, rosmarin, timian, estragon og gressløk. Deretter måtte de smake og lukte på syv ulike syltetøy og geléer og korrekt merke av hvilke urter som ble brukt som ingrediens i dem for å motta neste ledetråd.

I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom Puck eller Apples. I Puck, måtte lagene dra til Andrew H. McCain Arena. Der måtte lagene ta del i en kjelkehockey-øvelse, hvor lagsmedlemmene måtte sentre pasninger til hverandre gjennom en merket løype og score ett mål i løpet av ett minutt. Når øvelsen var korrekt gjennomført, ville de motta neste ledetråd. I Apples, måtte lagene dra til Noggin's Corner Farm Market. Der måtte lagene sortere et spann med 12 ulike sorter av epler: Red Delicious, Golden Delicious, Empire, Gala, Idared, Honeycrisp, Jonagold, , Crispin, McIntosh, Northern Spy og Cortland. Når eplene var korrekt sorterte, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Taproot Farms, måtte lagene bruke ryggekameraet på pickup-ene deres til å se de fem første verselinjene (første strofe og refrenget) i folkesangen «Farewell to Nova Scotia» og plassere verselinjene i riktig rekkefølge. Deretter måtte de feste en tilhenger med øl til bilen deres og kjøre leveransen til bryggeriet The Church Brewing Co., hvor de måtte synge sangen sammen med det lokale countrygruppen The Sundries for å motta neste ledetråd.
  • Ledetråden lagene fikk ved The Church Brewing Co., var et bilde av Jon Montgomery stående ved siden av en rød telefonkiosk. Lagene måtte finne ut at den sto plassert på vingården Luckett Vineyards.

Tilleggsopplysning:

  • Etter ankomst i Halifax, ville lagene finne merkede 2019 Chevrolet Silverado High Country, som ville være deres transportmiddel for denne etappen.

Etappe 11 (Nova Scotia → Ontario)[rediger | rediger kilde]

I Ontario, dro lagene til Muskoka Lakes-distriktet for å gjennomføre finaleetappen av den syvende sesong av The Amazing Race Canada.
  • Halifax (Halifax Stanfield internasjonale lufthavn) til Toronto, Ontario Ontarios flagg (Toronto Pearson internasjonale lufthavn)
  • Toronto (Toronto Pearson internasjonale lufthavn – Executive Terminal) til Port Carling (Lake Rosseau – Port Carling havn)
  • Port Carling (Muskoka Lakes Museum)
  • Port Carling (Port Carling Wall) (Ikke vist)
  • Minett (Clevelands House) >Veisperring< Hvem har dette i lomma?
  • Rosseau (Rosseau Lake College)
  • Bracebridge (Santa's Village) >Veisperring< Hvem er klar for høytiden?
  • Bala (Muskoka Lakes Farm & Winery – Johnston's Cranberry Marsh)
  • Port Sydney (Camp Mini-Yo-We) >Pit-Stop (Etappe 11)<

I etappens første veisperring måtte en lagmedlem fly en flyboard minst 15 fot over vannflaten før de kunne kaste en bønnepose inn i et blink for å motta neste ledetråd.

I etappens andre veisperring måtte lagsmedlemmen, som ikke gjorde den forrige veisperringen, finne en av tre alver som hadde en rød og gul sukkerstang og levere den til julenissen for å motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Muskoka Lakes Museum, møtte lagene programleder Jon Montgomery for å spille et forstørret utgave av et triviaspill. Spillet omhandlet de tidligere etappene av kappløpet, og foregikk på et brett med et kart over Canada og reiseruten, i tillegg til feltene pit-stop, veivalg, veisperring og veiviser. Først måtte lagene trille to store, røde terninger for å bestemme hvilket pit-stop de skulle begynne på. Deretter måtte de trille terningene for å flytte rundt på brettet. Landet de på feltene veivalg, veisperring eller veiviser, ville lagene få spørsmål om det temaet. Landet de på et pit-stop-felt, ville de få et spørsmål om noe lagene gjorde i den etappen. Svarte de riktig på pit-stop-spørsmålet, ville de få et poeng. Når lagene hadde fått et riktig svar på alle pit-stop-spørsmålene, ville Jon gi dem neste ledetråd.
  • Ved Rosseau Lake College, måtte lagene sette sammen en 2,4 meter høy Muskoka-stol for å motta neste ledetråd.
  • Ved Johnston's Cranberry Marsh, måtte lagene sette sammen en vanningsanlegg gjennom et tranebærsjorde for å motta neste ledetråd.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]