The Amazing Race Asia 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

The Amazing Race Asia 2 var den andre sesongen av den asiatiske realityserien The Amazing Race Asia. Serien er basert på den amerikanske serien The Amazing Race. Den tredje sesongen fulgte ti lag, alle bestående av to personer med en eksisterende relasjon, i et kappløp rundt om i verden. Hovedpremien i konkurransen er 100 000 USD. Allan Wu, programleder i den første sesongen, ledet også den andre sesongen av programmet.

Sesongen hadde premiere 22. november 2007.

Treningskameratene Adrian Yap og Collin Low fra Singapore vant kappløpet.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Det asiatiske sivilisasjonsmuseet i Singapore, var startstreken for den andre sesongen av The Amazing Race Asia.

Den andre sesongen av The Amazing Race Asia strakk seg 50 000 km gjennom ti land på fire kontinenter i løpet. Filippinene, Kina, Japan, Sør-Korea, Tyskland, Tsjekkia, Ungarn og Sør-Afrika ble besøkt for første gang i The Amazing Race Asia. Tsjekkia ble også besøkt for første gang i The Amazing Race-franchisen.

Produksjonen lagde denne sesongen mer konkurransedyktig, ved å innføre mer selvkjøring. Dette ble gjort, slik at sjansen for at lagene ble samlet på samme fly ble redusert.

Denne sesongen opererte med to forskjellige straffer for å komme sist i en ikke-elimineringsetappen. Den ene straffen ble hentet fra den amerikanske versjonen, og ble kalt «Merket for eliminering». Dette betydde at i den påfølgende etappen, måtte laget komme på førsteplass, ellers så fikk de en tidsstraff på 30 minutter. Dette gjorde det mulig for lag som var bak dem, kunne komme forbi dem på den endelige sluttplasseringen i etappen, og muligens føre til eliminering. Den andre straffen, var den opprinnelige straffen fra den første sesongen. Laget som kom på sisteplass, ble fratatt alle pengene de hadde spart opp i løpet av kappløpet, og fikk ikke penger i starten av den påfølgende etappen. Dette skjedde med Terri & Henry, da de kom siste i den sjette etappen.

Cast[rediger | rediger kilde]

Søknadsfristen for denne sesongen endte 13. april 2007, og var for første gang åpen for japanerne, som ikke fikk søke til den første sesongen.

Casten for denne sesongen inkluderte gjenforente søsken, barndomsvenninner, kjærestepar, og for første gang et lag fra Japan. Verdt og merke seg, ble Adrian den første hørselshemmede deltakeren til å delta i The Amazing Race-franchisen.

Denne sesongen hadde tre ikke-asiatiske deltagere. Henry, som konkurrerte sammen med sin filippinske kone Trinidad (kjent som Terri), var fra USA. Aurelia, en fransk kvinne som var bosatt i Hongkong, konkurrerte med hennes tidligere romvenninne Sophie. Brett er halvt indonesisk og halvt australsk.

Paula Taylor, som konkurrerte med hennes venninne Natasha, dukket opp som lokal representant ved Pit-Stop i den første etappen av den tredje sesongen.

Markedsføring[rediger | rediger kilde]

Denne sesongen hadde seks offisielle sponsorer: Aviva, Caltex, Nokia N-series, Sony Electronics Asia Pacific, Bintan Lagoon Resort og Standard Chartered Bank. Sponsorene spilte en stor rolle i serien, ved å gi premier og integrere sine produkter inn i ulike oppgaver.

En spesialepisode, som ble kalt Racers Revealed, ble sendt tre uker før selve premieren 1. november 2007. Denne episoden presenterte lagene som skulle delta i kappløpet. En uke etter finalen, 21. februar 2008, ble en spesialepiseode med høydepunkter fra sesongen sendt.

Resultat[rediger | rediger kilde]

Følgende lag deltok i kappløpet, med deres relasjon på det tidspunktet innspillingen foregikk.

Lag Relasjon Plassering (Etappevis) Veisperringer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Singapores flagg Adrian & Collin Treningskamerater 7 5 2 2 3 2 2 2 2^ 1 1ƒ 2 1 Adrian 5, Collin 6
Malaysias flagg Pamela & Vanessa Søstre 1 4 7 6 7 4 3 5 4+ 3 3 3 2 Pamela 6, Vanessa 6
Filippinenes flagg Marc & Rovilson Bestevenner 2 1 1 1 2 1 1 1 1^ 2 2> 1 3 Marc 6, Rovilson 6
Malaysias flagg Diane & Ann Dansemødre 3 3 3 4 1 6 4 3 3+ 4 4< 4 Diane 5, Ann 6
Thailands flagg Natasha & Paula Barndomsvenninner 6 2 4 3 4 5 5 4 5~ 5 5 Natasha 5, Paula 5
Filippinenes flagg Terri & Henry Gift i 13 år 9 9 5 7 6 3> 6 6 6~ Terri 3, Henry 5
Japans flagg Daichi & Sawaka Bror/Søster 8 8 6 5 5 7 Daichi 3, Sawaka 2
Hongkongs flagg Sophie & Aurelia Tidl. Romvenninner 5 7 8 8 Sophie 1, Aurelia 1
Indonesias flagg Kinaryosih & Brett Kjærester i 2 år 4 6 9 Kinaryosih 1, Brett 1
Hongkongs flagg Edwin & Monica Kjærester i 10 år 10 10 Edwin 1, Monica 0
  • En rød lagplassering indikerer at laget ble eliminert.
  • En blå understreket lagplassering indikerer at laget kom sist i en ikke-elimineringsetappe, og ble "merket for eliminering"; hvis laget ikke kom på førsteplass i neste etappe, fikk de en 30-minutters tidsstraff.
    • En blå lagplassering indikerer at laget kom på sisteplass i en ikke-elimineringsetappe og ble fratatt alle pengene de hadde spart opp i løpet av kappløpet. I tillegg, fikk de heller ikke startpenger i neste etappe.
  • En grønn ƒ indikerer at laget vant en Snarvei.
  • En gul > ved lagplassering, indikerer at laget valgte å bruke Vikeplikten. En gul < indikerer at laget måtte vike.

Premier[rediger | rediger kilde]

Premien for hver etappe ble gitt til laget som vant etappen.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Etappe 1 (Singapore → Filippinene)[rediger | rediger kilde]

Reisekartet for The Amazing Race Asia 2.
I Manila, dro lagene til Plaza Miranda for å spise balut for å få neste ledetråd.
  • Singapore Singapores flagg (nær Singaporeelven − Det asiatiske sivilisasjonsmuseet) (Startstreken)
  • Singapore (Mount Faber − Merlion-statue)
  • Singapore (Suntec City − Suntec Towers) >Veivalg< Våge eller Trapper
  • Singapore (Singapore Changi lufthavn) til Manila, Filippinene Filippinenes flagg (Ninoy Aquino internasjonale lufthavn)
  • Manila (ASEAN Promenade Park − CCB Complex)
  • Manila (Plaza Miranda)
  • Manila (Fort Santiago) >Pit-Stop (Etappe 1)<

I sesongens første Veivalg, måtte lagene velge mellom Dare (Våge) eller Stair (Trapper). I Dare, måtte lagene ta en heis opp til toppen av Suntec Tower 3. På toppen, måtte de bruke et tau-og-trinse system for å komme seg over til det tilstøtende Tower 4, 185 meter over bakken. Når begge på laget hadde gjort det, fikk de neste ledetråd. I Stair, måtte lagene gå opp 45 etasjer til toppen av Tower 3, snu og gå ned igjen for og igjen gå opp til toppen av Tower 4 for å få neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • I deres første ledetråd, fikk lagene et postkort med bilde av et av Singapores mange nasjonale ikoner. Lagene måtte lete etter en bestemt drosje, som hadde en suvenir lik den som var avbildet på postkortet deres. Når de hadde funnet riktig drosje, ville drosjesjåføren gi dem neste ledetråd.
  • På Mount Faber, måtte lagene ta med seg en Nokia N95, og bruke telefonens GPS-system til å dirigere drosjesjåføren deres til neste destinasjon, Suntec City.
  • Ved Plaza Miranda, måtte lagene spise åtte baluter hver for å få neste ledetråd.

Etappe 2 (Filippinene)[rediger | rediger kilde]

I Paco, fant lagene etappens Pit-Stop inne i Paco-parken.
  • Pasay (Green Star Bussterminal) til Pila (Pila Kommunesenter)
  • Pila (Rivera Street Risjorde) >Veisperring< Hvem har dyreinstinkt?
  • Pila til Ermita, Manila (Caltex Star-Mart)
  • Ermita, Manila (Nuestra Señora de Guia Barnehjem ved kirken i Ermita) >Veivalg< Hæl eller Hjul
  • Paco, Manila (Paco Park) >Pit-Stop (Etappe 2)<

I sesongens første Veisperring, måtte et lagmedlem velge en vannbøffel og lede den rundt på et gjørmete jorde mens de pløyde i et 8-tallsformasjon, gjennom et merket løype. Lagene måtte lede vannbøffelen tilbake til der de startet i riktig retning for å få neste ledetråd. Lagene fikk opplæring i stemmekommando på forhånd, slik at de kunne styre vannbøffelen. Hvis lagene trengte hjelp underveis, kunne de få det, men måtte da begynne oppgaven på nytt.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Heel (Hæl) eller Wheel (Hjul). I Heel, måtte lagene sette sammen 250 par sko fra en rotete haug for å få neste ledetråd. I Wheel, måtte lagene velge en arbeidsstasjon og sette sammen en sykkel, ved hjelp av utdelt verktøy og deler. Når sykkelen ble godkjent, fikk de neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • Ved Star-Mart-stasjonen i Ermita, måtte lagene laste fire esker med varer til donasjon inn i en jeepney. Så måtte lagene sitte på med jeepneyen for å levere eskene til et barnehjem ved kirken i Ermita. Når eskene var levert, ville de få neste ledetråd.

Etappe 3 (Filippinene → Kina → New Zealand)[rediger | rediger kilde]

I Auckland, gjennomførte lagene etappens Veisperring, der et lagmedlem måtte strikkhoppe fra Auckland Harbour Bridge.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem gjennomføre et 40-meter høyt strikkhopp fra Auckland Harbour Bridge for å få neste ledetråd.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Wall (Vegg) eller Waka. I Wall, måtte lagene dra til Birkenhead War Memorial Leisure Centre. Der måtte begge på laget klatre opp en klatrevegg hver sin gang og hente ned et flagg. Så måtte den ene på laget klatre opp veggen igjen for å hente neste ledetråd. I Waka, måtte lagene dra til Pupukesjøen. Der måtte lagene padle en tradisjonell Waka-båt.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Standard Chartered Bank-bygningen, måtte lagene telle en stor haug med sedler og mynter av Hongkongdollar, som lå på merkede bord. Når de hadde angitt riktig sum, ville de få neste ledetråd. Korrekt sum var HK$135 023,70.
  • Ved Howick Historiske Landsby, måtte lagene bruke et Sony Cyber-Shot digitalkamera til å ta bilde av tre objekter som representerte tre personer innen newzealandsk kultur. Når de var ferdige, måtte de gå til tinghuset i Howick for å få neste ledetråd.
  • Ved Spookers Haunted House, måtte lagene gå inn i det gamle hostelet for sykepleiere, som ryktes å være hjemsøkt og er fylt med skumle figurer, og gjennomføre turen gjennom huset for å få neste ledetråd.

Etappe 4 (New Zealand)[rediger | rediger kilde]

I Rotorua, fant lagene sesongens fjerde Pit-Stop ved Pohutu-geysiren.
  • Tirau (Caltex Bensinstasjon)
  • Rotorua (Okere-fallene)
  • Rotorua (Tikitapusjøen)
  • Rotorua (Hell's Gate) >Veisperring< Hvem er i skuddlinjen? >Veivalg< Lin eller Pinner
  • Rotorua (Whakarewarewa − Pohutu-geysiren) >Pit-Stop (Etappe 4)<

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem gå i gjørmebadet Hell's Gate, som inneholder svovelrikt vann med temperatur på 40 °C. Der måtte de lete etter en pinne, som du kunne bytte mot neste ledetråd.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Flax (Lin) eller Sticks (Pinner). I begge Veivalgsoppgavene, måtte lagene dra til Te Puia. I Flax, måtte lagene veve tradisjonelle maori-pannebånd, kalt tipare, av linplanter. Når maoriene godkjente arbeidet, fikk de neste ledetråd. I Sticks, måtte lagene mestre et tradisjonelt maori-pinnespill kalt titi toera. De måtte kaste spesielle utskårne pinner til hverandre til en bestemt rytme. Hvis lagene mistet pinnene underveis, måtte de begynne på nytt. Når de hadde klart det, fikk de neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Caltex-stasjonen i Tirau, måtte lagene fylle bensin på bilene deres. Lagene måtte betale for drivstoffet med et spesielt Caltex-kort for å få neste ledetråd av kassemedarbeideren.
  • Før Veisperringen, måtte lagene rafte ned de kalde strykene på elvebrett for å få neste ledetråd.
  • Ved Tikitapusjøen, måtte lagene kjøre Agrojet-båter, som har opp mot 450 hestekrefter. Et lagmedlem måtte styre båten rundt bøyene, mens den andre måtte navigere. Når lagene gjennomført turen uten å ha kjørt feil, fikk de neste ledetråd. Hvis de hadde kjørt feil, måtte de kjøre en ny tur.

Etappe 5 (New Zealand → Japan → Sør-Korea)[rediger | rediger kilde]

  • Auckland (Auckland internasjonale lufthavn) til Tokyo, Japan Japans flagg (Narita internasjonale lufthavn)
  • Narita (Narita lufthavn terminal 2 stasjon) til Tokyo
  • Minato (Shiba-parken)
  • Ginza (Sony-bygningen)
  • Shibuya (Shibuya Mark City) >Veivalg< Fang det eller Handle det >Veisperring< Hvem er iskald og kalkulerende?
  • Shinagawa (Shinagawa Jernbanestasjon) til Fukuoka (Hakata Jernbanestasjon)
  • Fukuoka (Det Internasjonale Konferansesenter) >Pit-Stop (Etappens Midtpunkt)<
  • Fukuoka (Hakata Havn Fergeterminal) til Busan, Sør-Korea Sør-Koreas flagg (Busan Havn Pir 1)
  • Busan (Jongro-akademiet)
  • Busan (Jagalchi Fiskemarked) >Vikeplikt< Terri & Henry forsøkte å vike Mark & Rovilson >Veivalg< Glippe eller Levere
  • Busan (Nurimaru APEC House) >Veisperring< Hvem er tålmodig? Det er nøkkelen.
  • Busan (Beomeosa-tempelet) >Pit-Stop (Etappe 5)<

I etappens første Veivalg, måtte lagene velge mellom You Catch It (Fang det) eller You Cart It (Handle det). I You Catch It, måtte lagene delta i det tradisjonelle spill «Øse gullfisk». Lagene måtte, ved hjelp av årer laget med rispapir (som går lett i oppløsning når den blir nedsenket i vann), øse opp 40 gullfisker. Når de hadde klart det, fikk de neste ledetråd. I You Cart It, måtte lagene dra til et renseri og hente en yukata, som de måtte levere til en bestemt adresse. Når yukataen var levert, fikk de neste ledetråd.

I etappens første Veisperring, måtte lagene dra til Icebar Tokyo. Der måtte et lagmedlem løse en isblokk-puslespill. Svaret ville være en av de største byene i Japan. Når de hadde fått riktig svar, Fukuoka, fikk de neste ledetråd.

I etappens andre Veivalg, måtte lagene velge mellom Slither (Glippe) eller Deliver (Levere). I Slither, måtte lagene dra til Jagalchi-markedet, og finne en merket fisketank fylt med blekksprut. Hvert lagmedlem måtte hente en 100 år gammel koreansk mynt fra bunnen av tanken. Når myntene var hentet opp, fikk de neste ledetråd. I Deliver, måtte lagene levere seks måltider til tre forskjellige adresser. Noen av adressene kunne ha en uklar plassering. Når måltidene var levert, fikk de neste ledetråd.

I denne etappens Veisperring, måtte lagene dra til Yongdusan-parken og finne en portvakt. Der måtte et lagmedlem få en nøkkel og bruke den til å åpne en av mange hengelåser som hang på porten. Når hengelåsen var åpnet, ville portvakten gi dem neste ledetråd. Hvis nøkkelen knakk, måtte de begynne på nytt.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Shiba-parken, måtte lagene finne merkede jinrikisha, japanske rickshawer, som de måtte bruke til Sony-bygningen. Lagene måtte dirigere personen til bygningen.
  • Ved Sony-bygningen, måtte lagene overbevise lokalbefolkningen til å synge en tradisjonell, japansk folkesang som heter «Sakura». Mens den ene på laget måtte synge med de lokale, måtte den andre filme med en Sony HD Handycam. Så måtte de tilbake til Sony-bygningen og presenter filmen til en dommer. Når dommeren godkjente filmen, fikk de neste ledetråd.
  • Før Veivalgsoppgaven, måtte lagene bruke et bilde på sine Sony CyberShot-kamera som referanse til å finne en cosplay-jente for å få neste ledetråd.
  • Ved Jongro-akademiet, måtte lagene bruke taekwondo-teknikker til å knekke tre planker ved å sparke dem. Når plankene var knekt, ville taekwondo-mesteren gi dem neste ledetråd.

Etappe 6 (Sør-Korea)[rediger | rediger kilde]

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem lete under lokkene til 1 500 soyakrukker til de fant en som inneholdt neste ledetråd. En av krukkene inneholdt en ledetråd med en bonus på US$ 50 fra Standard Chartered, som Adrian & Collin vant.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Too Ho eller Too Heavy (For tung). I Too Ho, måtte lagene spille en tradisjonell, koreansk spill, der de måtte kaste tre bambuspinner i en sylinder som stod 4,5 meter unna. Når de hadde klart det, fikk de neste ledetråd. I Too Heavy, måtte lagene levere 30 stokker i en tradisjonell bæreanordning til en kvinne i landsbyen for å få neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • Ved Woncheon Resort, måtte lagene lete blant mange svanebåter etter en som var merket, og bruke den til å padle ut til en bøye for å hente neste ledetråd.

Etappe 7 (Sør-Korea → Tyskland → Tsjekkia)[rediger | rediger kilde]

I Praha, besøkte lagene Karlsbroen for å finne et ledetråd, som lå gjemt i statuen av St. Vitus.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem ta på seg full rustning. Så måtte de gå rundt og se etter en «jomfru i nød», som stod på en balkong som vendte mot U Prince Hotel. Når de hadde funnet henne, måtte de knyte en nøkkel til et tau, som «jomfruen» ville bytte mot neste ledetråd.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Bow (Brøst) eller Blow (Blåst). I Bow, måtte hvert lagmedlem treffe en gul og rød blink ved hjelp av en tradisjonell armbrøst for å få neste ledetråd. I Blow, måtte lagene dra til Rückl Crystal. Der måtte lagene, ved hjelp av et mekanisk verktøy, kutte et stjernemønster på en rekke glassbunn. Når arbeidet ble godkjent, fikk de neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Karlsbroen, måtte lagene finne en statue med hull i der neste ledetråd ville være gjemt i.
  • Ved bytorget i Beroun, måtte lagene lete blant flere personer med Nokia N95-telefoner etter den som hadde deres lagbilde. Deretter måtte de se en videomelding fra de kjære hjemmefra før de fikk neste ledetråd.

Etappe 8 (Tsjekkia)[rediger | rediger kilde]

I Praha, fant lagene sesongens eneste Veikryss ved Praha-borgen.
  • Beroun (Beroun Jernbanestasjon) til Praha (Praha Hlavní Nádraží)
  • Praha (Petřín-høyden − Petřín Utsiktstårn)
  • Praha (Vltava − Střelecký-øyen)
  • Praha (Borgen i Praha)>Veikryss<
  • Praha (Letňany Ishall) >Veivalg< Klikke eller Rulle
  • Praha (Plavecký Stadion Podolí) >Veisperring< Hvem stuper i det?
  • Praha (Vrtbovská-hagen) >Pit-Stop (Etappe 8)<

I denne etappens Veikryss, måtte hvert lag samarbeide med et annet lag for å fullføre oppgaver inntil videre informasjon ble gitt. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge Snap (Klikke) eller Roll (Rulle). I Snap, måtte lagene ta bilder av tre historiske monumenter (statuen av St. Wenzel ved Wenzelsplassen, Lenin-statuen i Det kommunistiske museum og Stavovské-teateret) i Praha. Når bildene var tatt, måtte de dra til statuen av Josef Mánes, og vise bildene til en dame. Når bildene ble godkjent, fikk de neste ledetråd. I Roll, måtte lagene dra til Hostinec U Váhy og hente to øltønner på 50 liter. Så måtte de rulle dem til Admiral Botel for å få neste ledetråd. Etter Veivalget, var samarbeidet mellom lagene over.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem hoppe fra 10 meter høyt stupetårn og ned i bassenget for å få neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved utsiktstårnet på Petřín-høyden, måtte lagene telle antall trappetrinn til toppen av tårnet. På toppen måtte de skrive svaret på en tavle, og hadde de riktig svar, fikk de neste ledetråd. Hadde de feil svar, måtte de gå ned igjen og begynne på nytt.
  • Lagene måtte ro en båt 140° sørvest for å finne neste ledetråd. Lagene fikk utdelt kompass som hjelpemiddel.
  • Ved Letňany Ishall, måtte hvert lagmedlem på de samarbeidende lagene score et mål hver fra tre ulike posisjoner på ishockeybanen. Når de hadde scoret totalt 12 mål, fikk de neste ledetråd.

Etappe 9 (Tsjekkia → Ungarn)[rediger | rediger kilde]

I Visegrád, måtte lagene identifisere og dra til landemerket som pryder 1000-forint-seddelen, Herkulesfontenen.
  • Praha (Praha Hlavní Nádraží) til Budapest, Ungarn Ungarns flagg (Budapest Keleti Pályaudvar)
  • Budapest (Batthyány-plassen)
  • Szentendre (Magyar Gård) >Veivalg< Gress eller Melk >Veisperring< Hvem stuper i det?
  • Visegrád (Extreme Canopy) >Veisperring< Hvem kan zoome opp i fart?
  • Visegrád (Det Kongelige Palasset − Herkulesfontenen)
  • Visegrád (Salomontårnet) >Pit-Stop (Etappe 9)<

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Pitch (Gress) eller Pull (Melk). I Pitch, måtte lagene laste en stor haug med høy på en eselvogn. Så måtte de sette seg i vognen, og kjøre den til en gård i nærheten. Når høyet var levert, fikk de neste ledetråd. I Pull, måtte lagene melke en geit til de hadde fått 200 ml med melk. Deretter måtte de plassere geiten i en innhegning og sikre den før de fikk neste ledetråd.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem gjennomføre en rekke «flying-fox»-hindringer. Underveis dukket det opp flere tall, som de måtte legge sammen. Hvis de avga riktig svar, 1 000, fikk de neste ledetråd. Svarte de feil, måtte de begynne på nytt. Hvis det var andre lag til stede, ble de sendt bakerst i køen og måtte vente til de var ferdig med sin runde.

Tilleggsoppgave:

  • Etter Veisperringen, måtte lagene identifisere landemerket som pryder 1000 forint-seddelen; Herkulesfontenen. Lagene måtte så dra til stedet hvor fontenen er, ved Det Kongelige Palasset.

Etappe 10 (Ungarn)[rediger | rediger kilde]

I Budapest, fant lagene etappens Vikeplikt og Veivalg ved Helteplassen.
  • Budapest (Lille Prinsesse-statuen) >Snarvei<
  • Budapest (Budaslottet) >Veisperring< Hvem vil ta opp "Jakten på den forsvunne ledetråden"?
  • Budapest (Margaretøya)
  • Budapest (Helteplassen) >Vikeplikt< Mark & Rovilson viket Diane & Ann >Veivalg< Si det eller Spill det
  • Budapest (Gellérthøyden − Frihetsstatuen) >Pit-Stop (Etappe 10)<

I denne etappens Snarvei, måtte lagene dra til Erzsébet-broen og telle antall gjerdestolper på broen. Så måtte de bruke tallet til åpne en safe med firesifret kode (koden var 2-3-7-7). Første laget som åpnet safen, vant Snarveiledetråden.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem ta med seg en lykt, og lete gjennom den mørke og forvirrende labyrinten av tunneler i Budaslottet etter flere kister. Bare en av dem hadde lagenes neste ledetråd.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Say It (Si det) eller Play It (Spill det). I Say It, måtte lagene korrekt uttale (i full lokal aksent) navnene på de 14 fremste, ungarske herskerne for å få neste ledetråd. I Play It, måtte lagene løse Rubiks kube. Lagene kunne løse kuben ved å løse en side om gangen (for å få samme farge på en side) for alle seks sidene, vekslende mellom lagmedlemmene. Når de hadde løst alle seks fargene, fikk de neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • På Margaretøyen, måtte lagene sykle en sykkeltaxi på tvers av øya og lete etter St. Margarets hvilested. Der måtte de hente en kanin-kosedyr, et symbol for øya som ble kalt Kaninøya. Så måtte de returnere kosedyret til personen som stod der lagene hentet sykkeltaxien for å få neste ledetråd.

Etappe 11 (Ungarn → Sør-Afrika)[rediger | rediger kilde]

I Cape Town, dro lagene til toppen av Signal Hill for å finne en ledetrådboks som hadde deres ledetråd.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem kjøre åtte runder på Killarney-racerbane i en racerbil med 450 hestekrefter. Etter fire runder, måtte de kjøre inn i pit-området for en obligatorisk time-out. Hvis de brukte under syv minutter på de fire første rundene, kunne de umiddelbart fortsette og avslutte oppgaven. Brukte de mer, måtte de vente i fem minutter før de kunne fortsette. Når de kom i mål, fikk de neste ledetråd.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom In One End (Inn den ene enden) eller Out The Other (Ut den andre). I In One End, måtte lagene forberede 100 kg med mat og mate elefantene med dem. Når elefantene hadde spist opp maten, fikk de neste ledetråd. I Out The Other, måtte lagene tømme en elefantstall for møkk, ved hjelp av utdelt hjelpemiddel. Når arbeidet ble godkjent, fikk de neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • På toppen av Signal Hill, måtte lagene lete etter den ledetrådboksen, blant mange ledetrådbokser, som hadde deres neste ledetråd i.
  • I Khayelitsha, måtte lagene hente maling fra et Standard Chartered-kjøretøy, og male en merket del av Intyatyambo Community Centre. Når de var ferdige med å male, måtte de donere en sjekk på 34 500 rand (ca $5 000) fra Standard Chartered til omsorgsarbeiderne ved barnehagen.
  • Ved ankomst til Aquila Park Viltreservat, måtte lagene hente deres neste ledetråd, som var inne i gepard-innhegningen.

Etappe 12 (Sør-Afrika → Singapore)[rediger | rediger kilde]

I Singapore, fant lagene målstreken for den andre sesongen av The Amazing Race Asia ved den kinesiske hagen.
  • Cape Town (District Six Museum) >Veivalg< Lete eller Montere
  • Cape Town (FC Kapstadts fotballbane ved Green Point Stadion)
  • Atlantis (Atlantis Sanddyner)
  • Cape Town (Cape Point)
  • Cape Town (Cape Town internasjonale lufthavn) til Singapore Singapores flagg (Singapore Changi lufthavn)
  • Singapore (Raffles Landingssted)
  • Singapore (Sentosa − Tanjong Beach) >Veisperring< Hvem kan flagge med sine verdenskunnskaper?
  • Singapore (Singapore Kinesiske Hage − Regnbuebroen) >Pit-Stop (Etappe 12)<

I sesongens siste Veivalg, måtte lagene velge mellom Search (Lete) eller Assemble (Montere) (Denne oppgaven ble presentert som Sound i lagenes ledetråd). I Search, måtte lagene dra til The Scratch Patch ved Victoria & Alfred Waterfront. Der måtte lagene lete blant tusenvis av semi-dyrbare edelsteiner etter tre steiner som var gul med en rød prikk. Når de hadde funnet tre steiner, kunne de bytte dem mot neste ledetråd. I Assemble, måtte lagene dra til Waterfront Craft Market. Der måtte lagene lage en ståltrådradio, ved hjelp av ståltråd og utdelt utstyr. Når de hadde satt sammen en velfungerende radio, fikk de neste ledetråd.

I sesongens siste Veisperring, måtte et lagmedlem ta flagg fra de ti landene de hadde besøkt i løpet av sesongen, og sette dem i samme rekkefølge som de hadde besøkt dem. Når de hadde plassert riktige flagg i riktig rekkefølge, fikk de sesongens siste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved District Six Museum, måtte lagene finne en Sony VAIO-PC, og skrive inn navnet på en gate i District Six, som ble brukt som passord. Når riktig gate ble trykket inn, ville den neste ledetråden henvise dem til å lese ett avsnitt fra en utvalgt tavle før de fikk neste ledetråd.
  • Etter Veivalget, måtte lagene dra til fotballbanen til FC Kapstadt, som lå ved byggeområdet for hovedarenaen for Fotball-VM 2010, Cape Town Stadion. Der måtte lagene score tre mål mot en keeper for å få neste ledetråd.
  • Ved Atlantis Sanddyner, måtte lagene kjøre en ATV langs en merket rute og lete etter deres neste ledetråd, som var gjemt under en av atten bøtter langs den merkede ruten. Under en av bøttene fant lagene neste ledetråd, mens under de andre var det timeglass. Lagene måtte snu timeglasset og vente på at sanden rant ned, før de kunne kjøre videre og lete.
  • Ved Cape Point, måtte lagene ta kabelbanen opp til toppen. Der måtte lagene gjette det siste landet (Singapore) de skulle fly til for å få neste ledetråd.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]