The Amazing Race Asia 1

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

The Amazing Race Asia 1 var den første sesongen av den asiatiske realityserien The Amazing Race Asia. Serien er basert på den amerikanske serien The Amazing Race. Den første sesongen fulgte ti lag, alle bestående av to personer med en eksisterende relasjon, i et kappløp rundt om i Asia og Stillehavsregionen. Hovedpremien i konkurransen er 100 000 USD.

Sesongen hadde premiere 9. november 2006.

De malaysiske kollegaene Joe Jer Tee & Zabrina Fernandez ble de første vinnerne av The Amazing Race Asia. De ble det første kvinnelige laget til å vinne i "The Amazing Race"-franchisen. De var det første vinnerlaget til å vinne uten å benytte seg av Snarvei eller Vikeplikt. I tillegg var de også det første vinnerlaget til å bare vinne siste etappen av kappløpet.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Dataran Merdeka i Kuala Lumpur var startstreken for den første sesongen av The Amazing Race Asia.

I oktober 2005, kunngjorde Buena Vista International Television-Asia Pacific og Sony Pictures Television International's AXN Asia at de ville produsere den første lokale versjonen av The Amazing Race. AXN Asia, som sendte den originale amerikanske versjonen, hadde mottatt mange skriftlige forspørsler fra seere om å lage en asiatisk versjon.

Den første sesongen av The Amazing Race Asia strakk seg 39 000 km, gjennom åtte land på to kontinenter. Malaysia, Indonesia, New Zealand og India var noen av landene som ble besøkt. Dette var første gangen i The Amazing Race-franchisen at Indonesia ble besøkt.

Casting[rediger | rediger kilde]

I juli 2006, ble den singaporske fjernsynspersonligheten Allan Wu introdusert som programleder for The Amazing Race Asia.

Over tusen lag på tvers av Asia søkte om å delta i serien, med søknadsfrist til 31. mars 2006. Til slutt ble ti lag valgt til å delta i konkurransen. Deltakere inkluderte utlendinger fra Thailand og Hongkong, indiske modeller og indonesiske brødre.

Denne sesongen hadde fem deltakere som ikke var asiatiske; Andy, Francesca, Howard og Laura var alle fra Storbritannia, men representerte forskjellige land, og Sandy var fra New Zealand, men representerte Hongkong.

Melody Chen dukket senere opp i The Amazing Race 25 som Pit-Stop-vert i den niende etappen i Singapore.

Markedsføring[rediger | rediger kilde]

Den første sesongen av The Amazing Race Asia ble sponset av følgende regionale sponsorer; Sony Electronics Asia Pacific Pte. Ltd, AirAsia, Caltex, MSN, Nokia og Bintan Lagoon Resort. Ford var en lokal sponsor, men serien fikk også støtte fra Tourism Malaysia. Sponsorene spilte en stor rolle i serien, ved å levere premier og integrere sine produkter til ulike oppgaver. I tillegg, var AirAsia det eneste flyselskapet lagene brukte, mens Bintan Lagoon Resort ble brukt som hemmelig sted for eliminerte lag.

For å introdusere den nye serien for asiatiske seere, ble det arrangert en promoteringsturne, der de besøkte Seoul, Bangkok, Singapore, Manila og Delhi før premieren.

Resultat[rediger | rediger kilde]

Følgende lag deltok i kappløpet, med deres relasjon på det tidspunktet innspillingen foregikk.

Lag Relasjon Plassering (Etappevis) Veisperringer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 <10> 11 12
Malaysias flagg Joe Jer & Zabrina Kollegaer 3 4 5 6 3 3 6 5 4 4 3 2 1 Joe Jer 6, Zabrina 6
Hongkongs flagg Sandy & Francesca Kjærester 10 9 2 3 5 1 4 3 5 1> 1 3 2 Sandy 6, Francesca 6
Malaysias flagg Andrew & Syeon Kjærester 5 8 8 1 2 4 2 4 2 3 2 1 3 Andrew 6, Syeon 6
Indonesias flagg Marsio & Mardy Brødre 1 2 6 4 6 5 5 1ƒ 3 2 4 4 Marsio 6, Mardy 4
Thailands flagg Andy & Laura Forlovet 7 7 7 7 1 2 1 2 1 5< Andy 5, Laura 4
Sri Lankas flagg Howard & Sahran Bestevenner 9 3 1 8 4 6 3 6 Howard 4, Sahran 3
Singapores flagg Melody & Sharon Bestevenninner 6 5 3 2 7 7 Melody 3, Sharon 2
Indias flagg Sahil & Prashant Modeller 8 1ƒ 4 5 8 Sahil 2, Prashant 2
Filippinenes flagg Jacqueline & Aubrey Modell/Skuespillerinne 4 6 9 Jacqueline 1, Aubrey 1
Filippinenes flagg Ernie & Jeena Gift 2 10 Ernie 1, Jeena 0
  • En rød lagplassering indikerer at laget ble eliminert.
  • En blå, understreket lagplassering indikerer at laget kom på sisteplass i en ikke-elimineringsetappem og ble fratatt alle pengene de hadde spart opp i løpet av kappløpet. I tillegg, fikk de heller ikke startpenger i neste etappe.
  • En grønn ƒ indikerer at laget vant en Snarvei.
  • En gul > ved lagplassering, indikerer at laget valgte å bruke Vikeplikten. En gul < indikerer at laget måtte vike. En gul <> ved etappenunner, indikerer at det var en Vikeplikt i etappen, men at den ikke ble benyttet.

Premier[rediger | rediger kilde]

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Etappe 1 (Malaysia)[rediger | rediger kilde]

Reisekartet for den første sesongen av The Amazing Race Asia.
Kuala Lumpur Tower var den aller første pit-stop i The Amazing Race Asia.

I sesongens første Veivalg, måtte lagene velge mellom Paint (Maleri) eller Pot (Krukke). I Paint, måtte lagene lage en batik-maleri, basert på en design som ble vist for dem. Når maleriet ble godkjent, fikk de neste ledetråd. I Pot, måtte lagene lage en krukke av leire, ved hjelp av et keramikkhjul. Den ene på laget formet krukken, mens den andre kontrollerte spinningen på hjulet. Når pottemakeren var fornøyd med resultatet, fikk de neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Bejaya Time Square, måtte lagene rappellere fra åttende etasje av senteret for å få neste ledetråd. Hvis ikke de gjennomførte oppgaven, fikk de en tidsstraff.
  • Ved Shah Alam Stadion, måtte hvert lagmedlem kjøre fire sammenhengende runder rundt på banen i gokart for å få neste ledetråd.
  • På vei til pit-stop, ble lagene instruert om å følge en bestemt sti i Bukit Nanas Forest Reserve til toppen av Kuala Lumpur Tower.

Etappe 2 (Malaysia → Indonesia)[rediger | rediger kilde]

I sesongens første Veisperring, måtte et lagmedlem hente neste ledetråd fra en boks, som var inne i et vivarium med slanger på størrelse med anakondaer, i løpet av to minutter. Lagene fikk Snarvei-ledetråden etter Veisperringen.

I sesongens første Snarvei, måtte lagene lete blant elevene på skolegården, som hørte på Sony Walkman MP3-spiller, etter en som spilte av "Fast Forward Award". Laget som fant MP3-spilleren, vant Snarveien.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Push (Dytte) eller Sell (Selge). Begge Veivalgsoppgavene var ved Panglima Polim Street. I Push, måtte lagene dytte en Bakso-vogn 500 meter langs en merket rute, uten å søle noe soyasaus, mens de sang den tradisjonelle barnesangen «Abang Tukang Bakso» for å få neste ledetråd. I Sell, måtte lagene selge (eller spise) 15 boller med Bakso, hver med et minimum salgspris på IDR 2,000, for å få neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • Ved Taman Mini Indonesia Indah, måtte lagene framføre en tradisjonell Minangkabau-platedans kalt Tari Piring for å få neste ledetråd.

Etappe 3 (Indonesia)[rediger | rediger kilde]

Ved Kuta Beach, gjennomførte lagene veisperringen, der de måtte finne et lite tresurfebrett.
  • Jakarta (Soekarno-Hatta internasjonale lufthavn) til Denpasar, Bali (Ngurah Rai internasjonale lufthavn)
  • Kuta (Kuta Beach) >Veisperring< Hvem digger sjøsiden?
  • Kuta (Internet Outpost Travellers Lounge)
  • Ubud (Ubud Apeskog) >Veivalg< Vått eller Tørt
  • Pecatu (Uluwatu-hulene)
  • Tabanan (Tanah Lot Tempel) >Pit-Stop (Etappe 3)<

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem grave i et merket område på stranden etter et lite tresurfebrett, som var skjult ca. 40 cm under sanden. Når de fant surfebrettet, fikk de neste ledetråd.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Wet (Vått) eller Dry (Tørt). I Wet, måtte lagene gå ned 500 trappetrinn til Ayung-elven. Der måtte de ta på seg utstyr, og rafte gjennom hvite vannstryk og 3,2 km nedover elven for å få neste ledetråd. I Dry, måtte lagene ri en elefant gjennom en løype for å få neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • Ved internettkaféen, måtte lagene koble seg på en av datamaskinene på kaféen, og få opp MSN Search sin nettside. Der måtte de søke "The Amazing Race Asia" for å finne neste ledetråd, som de kunne skrive ut eller motta fra en vakt.

Etappe 4 (Indonesia → Australia)[rediger | rediger kilde]

Ved Oceanworld Manly, måtte et lagmedlem dykke med haier og andre sjødyr etter neste ledetråd.
  • Denpasar (Ngurah Rai internasjonale lufthavn) til Sydney, New South Wales New South Wales’ flagg, Australia Australias flagg (Sydney lufthavn)
  • Dawes Point (Pir 1) >Veivalg< Høyde eller Skalldyr
  • Sydney (Mrs Macquarie's Chair)
  • Sydney (World Square − SonyCentral)
  • Sydney (Circular Quay Wharf) til Manly (Manly Wharf)
  • Manly (Oceanworld Manly) >Veisperring< Hvem stuper i det med en pleier?
  • Manly (Manly Wharf) til Sydney (Circular Quay Wharf)
  • Sydney (Darling HarbourHMAV Bounty) >Pit-Stop (Etappe 4)<

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Elevation (Høyde) eller Crustacean (Skalldyr). I Elevation, måtte lagene klatre opp et stort antall trinn til topen av Sydney Harbour Bridge for å få neste ledetråd. I Crustacean, måtte lagene gå til fots til restauranten Doyle's at the Quay. Der måtte de skrelle 14 kg frosner reker. De måtte sikre at hale, hode og ryggskallet ble fjernet fra dem. Når kokken/servitøren godkjente arbeidet, fikk lagene servert neste ledetråd på et sølvfat.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem dykke ned i akvariet i Oceanworld Manly, der de svømte med haier, rokker, skilpadder, fisk osv. Mens de var under vann, måtte de lete etter neste ledetråd og svømme til den.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved SonyCentral, måtte lagene velge en Sony HD-kamera. Så måtte de ut på gaten og overtale noen til å synge sangen "Click Go the Shears", mens de spilte den inn med kameraet. Når de var ferdige, måtte de gå tilbake til SonyCentral, og få videoen spilt av på en TV. Hvis personen de filmet hadde sunget sangen med riktig tekst og i riktig tone, ville de ansatte på SonyCentral gi dem neste ledetråd. Hvis ikke, måtte de gjøre oppgaven igjen.
  • Lagene måtte ta vanntaxi til pit-stop.

Etappe 5 (Australia → New Zealand)[rediger | rediger kilde]

Ved Auckland Museum, fant lagene det femte pit-stop i The Amazing Race Asia.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Rugby eller Rigging. I Rugby, måtte lagene dra til Victoria Park. Der måtte de ta på seg rugbydrakter, og deretter score tre rugbymål fra 22 meters avstand. Mål scorer man ved å sparke ballen over tverrliggeren som står mellom målstengene til motstanderen. Når målene var scoret, fikk de neste ledetråd. I Rigging, måtte lagene dra til Westhaven Marina og finne yachter. Der ville instruktører gi lagene instrukser på hvordan man bruker tau og knuter til å få opp seil. Når alt var gjort riktig, og instuktøren var fornøyd, fikk de neste ledetråd.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem gjennomføre et 192 meters hopp fra Sky Tower, mens den andre lagmedlemmet, som stod nede på bakken, tok et bilde av dem med et Sony Ericsson Cybershot-kamera. Når hoppet var gjort og bilde godkjent, fikk de neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Etter avstigning fra fergen fra Auckland, måtte lagene lete i område rundt Devonport Fergeterminal etter et barn på en huske. Hun ville gi dem neste ledetråd.
  • Ved Sky Tower, måtte lagene ta på seg oransje drakter og utføre en Sky City Vertigo Climb. Lagene måtte klatre opp en stige til toppen av Sky Tower, som gav lagene den fineste utsikten over Auckland. Deres neste ledetråd ble overlevert etter at lagene hadde fullført klatringen. Etter klatringen måtte lagene finne veien til en plattform på nivå 53.

Etappe 6 (New Zealand)[rediger | rediger kilde]

I den ene Veivalgsoppgaven, måtte lagene gjennomføre en juvsving over Queenstown for å få neste ledetråd.
  • Auckland (Auckland internasjonale lufthavn) til Dunedin (Dunedin internasjonale lufthavn)
  • Queenstown (Caltex Bensinstasjon)
  • Queenstown (Skyline Gondolbane − Bob´s Peak) >Veivalg< Avsats eller Aking
  • Arrowtown (Kinesisk Bosetning)
  • Queenstown (Offroad Adventures) (Overnatting)
  • Nevis (Nevis Bungee-plattform) >Veisperring< Hvem kan fly 134 meter på 8,5 sekunder?
  • Gibbston (Chard Farm Vingård) >Pit-Stop (Etappe 6)<

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Ledge (Avsats) eller Luge (Aking). I Ledge, måtte hvert lagmedlem gjennomføre en juvsving, som svinger dem 400 meter over Queenstown for å få neste ledetråd. I Luge, måtte hvert lagmedlem fullføre en 830 meter bane på akebrett fire ganger for å få neste ledetråd.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem gjennomføre et strikkhopp 134 meter over Nevis-dalen. De hadde to minutter på seg fra de stod på avsatsen til å gjennomføre hoppet. Brukte de for lang tid, måtte de bakerst i køen. Når hoppet var gjennomført, fikk de neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Caltex-stasjonen, måtte lagene fylle opp tanken på bilene deres og betale det med et Caltex Betalingskort for å få neste ledetråd.
  • Ved Offroad Adventures, måtte lagene kjøre Quad Bikes rundt en vanskelig og gjørmete bane til deres neste ledetråd.

Etappe 7 (New Zealand → Singapore → Thailand)[rediger | rediger kilde]

I Singapore, dro lagene til Fountain of Wealth ved Suntec City for å finne neste ledetråd.
  • Queenstown (Queenstown lufthavn) til Singapore Singapores flagg (Singapore Changi lufthavn)
  • Singapore (MacPherson – Caltex Bensinstasjon)
  • Singapore (Suntec City − Fountain of Wealth)
  • Singapore (Singapore Changi lufthavn) til Bangkok, Thailand Thailands flagg (Don Mueang internasjonale lufthavn)
  • Ayutthaya (Wat Niwet Thamaprawat)
  • Bangkok (Wat Saket − Golden Mount) >Veisperring< Hvem ringer en bjelle? Tålmodighet og utholdenhet behøves kanskje. >Veivalg< Bacon eller Egg
  • Bangkok (Wat Pho) >Pit-Stop (Etappe 7)<

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem klatre til toppen av tempelet. Der måtte de lete gjennom 560 gullklokker etter 100 ledetrådkapsler som inneholdt sølvpapirlapper. Ut av de 100 sølvpapirlappene, ville seks av dem inneholde riktig papirlapp. De måtte vise dem til en tempelarbeider, som ville gi dem neste ledetråd når de hadde funnet riktig papirlapp.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Bacon eller Egg. I Bacon, måtte lagene finne merkede tuk-tuker ved Larn Luang Road. Så måtte de dirigere sjåføren deres til å kjøre dem til «Monumentet for folk født i Grisens år». Lagene kunne spørre lokalbefolkningen om veibeskrivelser, men de kunne ikke få hjelp av sjåføren. Når de var framme ved monumentet, kunne de hente neste ledetråd. I Egg, måtte lagene dra til en merket eggbod. Der måtte de, ved hjelp av tralle, frakte 26 brett med egg til en nærliggende eggmarked. Hvis noen av eggene ble levert skadd, ville bodeieren instruere lagene til å dra tilbake for å hente det antall egg som var skadd, og levere på nytt. Når alle eggene var levert, fikk de neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Caltex-stasjonen, måtte lagene vaske og rydde en ekstrem skitten Ford Focus. Når Caltex-ansatte var fornøyd med arbeidet, fikk de neste ledetråd.
  • Ved Wat Niwet Thamaprawat, måtte lagene ta taubane over elven, og lete tempelområdet etter flere ledetrådbokser. Bare en av disse inneholdt riktig ledetråd. Lagene måtte finne ut at deres neste destinasjon var Golden Mount, ved å finne ut monumentet som er avbildet på den thailandske 2 baht-mynten som lå vedlagt i ledetråden.

Etappe 8 (Thailand)[rediger | rediger kilde]

Ved Ko Poda utenfor Krabi, gjennomførte lagene Veivalgsoppgavene. I front ser man langhalebåter som ble brukt som transportmiddel i denne etappen.
  • Bangkok (Søndre Bussterminal) til Krabi (Krabi Bussterminal)
  • Krabi (Hat Nopparat Thara nasjonalpark)
  • Ao Nang >Snarvei<
  • Krabi (Ko Poda) >Veivalg< Knuse eller Gripe
  • Krabi (Railay) >Veisperring< Hvem vil rocke? Denne oppgaven er fysisk og krever stødige nerver.
  • Krabi (Koh Hong Lagune)
  • Krabi (Koh Pak Bia) >Pit-Stop (Etappe 8)<

I sesongens andre Snarvei, måtte lagene dra med langbåt til Pranang Bay og finne en kajakk. De måtte bruke kajakken til å se etter en Snarvei-ledetråd, som var gjemt i en av mange huler rundt bukten. Laget som fant ledetråden, vant snarveien.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Smash (Knuse) eller Grab (Gripe). I Smash, måtte lagene knuse kokosnøtter for å finne en med rød farge inni. Når de hadde funnet den, fikk de neste ledetråd. I Grab, måtte lagene ta på seg snorkleutstyr, og svømme rundt 100 bøyer med ledetråd på. Ti av dem hadde riktig ledetråd på.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem klatre opp forsiden av Railay East 123 Wall for å hente neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • Fra Hat Nopparat Thara nasjonalpark, måtte lagene bruke langhalebåter til å komme seg til destinasjonene i denne etappen.

Etappe 9 (Thailand → India)[rediger | rediger kilde]

I Kolkata, besøkte lagene St. Teresa av Avila-kirken for å finne neste ledetråd.
Ved Det røde fortet i Delhi, fant lagene Vikeplikten og Veivalgsledetråden.

I etappens første Veisperring, måtte et lagmedlem pusse 7 par sko og tjene minst 5 rupi for jobben. Når de var ferdig, ville en profesjonell skopusser gi dem neste ledetråd.

I etappens første Veivalg, måtte lagene velge mellom Carry (Bære) eller Count (Telle). I Carry, måtte lagene dra til West Bengal Kabaddi Association. Der måtte lagene levere 80 liter melk, ved å bære mugger med melk på hodet, og helle dem i et metallspann. Når all melken var levert, fikk de neste ledetråd. I Count, måtte lagene dra til Maniktala Bazar. Der måtte lagene telle antall Betelnøtter som lå oppi en kurv. Lagene kunne bare avgi et svar for hver gang de telte. Svarte de feil, måtte de telle på nytt før de kunne avgi nytt svar. Fikk de riktig antall, fikk de neste ledetråd.

I etappens andre Veivalg, måtte lagene velge mellom Deliever (Levere) eller Donkey (Esel). I Deliever, måtte lagene dra til Sunny International Spice Shop in Gadodia Market. Der måtte lagene bære sekker med krydder og levere dem til en krydderbutikk, som lå ved Khari Baoli. Lagene hadde bare et bilde av butikken som referanse. Når krydderet var levert, fikk de neste ledetråd. I Donkey, måtte lagene dra til Chandni Chowk. Der måtte lagene transportere løk, ved hjelp av esel, og levere den til en løkbutikk ved Lahore Gate Crossing for å få neste ledetråd.

I etappens andre Veisperring, måtte et lagmedlem bære bøtter med kumøkk, og deretter bruke dem til å lage kukaker ved å bruke vann og henge dem på veggen. Hvis de falt av, måtte de lage dem på nytt. Når kakene var godkjent, fikk de neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved St. Teresa av Avila-kirken, fikk lagene muligheten til også tenne et lys.
  • Ved Aaheli Restaurant, måtte lagene spise en tradisjonell Bengali-Indisk måltid. Når lagene hadde spist opp, ville servitøren/kokken gi dem neste ledetråd.
  • Ved Kanishka's Sari Boutique, måtte lagene lete gjennom butikken etter neste ledetråd, som lå gjemt blant hundrevis av sarier og silke.

Etappe 10 (India → De forente arabiske emirater)[rediger | rediger kilde]

I Dubai, besøkte lagene Ski Dubai for å gjennomføre Veivalget, som en stor kontrast til varmen i Dubai.
  • New Delhi (Indira Gandhi internasjonale lufthavn) til Dubai, De forente arabiske emirater De forente arabiske emiraters flagg (Dubai internasjonale lufthavn)
  • Dubai (Abra stasjon) >Vikeplikt< Ikke brukt >Veisperring< Hvem er klar til å spille en runde? Du kan trenge tålmodighet og en stødig hånd.
  • Dubai (Dubai International Marine Club - Leopard av Dubai)
  • Dubai (Mall of the Emirates − Ski Dubai) >Veivalg< Hakke eller Fottur
  • Dubai (Gold Souk − Modern Jewellery Shop)
  • Margham (Margham Ørkenleir) >Pit-Stop (Etappe 10)<

I denne etappens Veisperring, måtte lagene dra til Dubai Creek Golf and Yacht Club. Der måtte et lagmedlem gjennomføre en 9-hulls golfbane med bare en putter og en kølle. Hvis man mistet en ball eller ødela en kølle, måtte man tilbake til første tee for å hente en ny ball eller kølle. Når de hadde fått ballen ned i det siste hullet, fikk de neste ledetråd.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Hack (Hakke) eller Hike (Fottur). I Hack, måtte lagene meisle seg gjennom en 150 kg isblokk for å få ut neste ledetråd. I Hike, måtte lagene gå opp de bratteste stigningen i Ski Dubai, mens de bar 25 kg med skiutstyr. Når de nådde toppen, fikk de neste ledetråd.

Etappe 11 (De forente arabiske emirater)[rediger | rediger kilde]

I denne etappen, besøkte lagene Eyes of the Emirates i Sharjah for å finne neste ledetråd.
  • Margham (Big Red Al Hamar − Ørkenområde 53) >Veivalg< Ri eller Søke
  • Sharjah (Eyes Of The Emirates) >Veisperring< Hvem er hjernen i laget?
  • Dubai (Sheikh Saeed Al Maktoum House)
  • Jumeirah, Dubai (Wild Wadi Water Park − Jumeirah Sceirah)
  • Jumeirah, Dubai (Mina A' Salam Strand) >Pit-Stop (Etappe 11)<

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Ride (Ri) eller Seek (Søke). I Ride, måtte lagene sitte på kamel og lede den gjennom en merket løype. Langs løypen, måtte lagene samle inn fem flagg, ved hjelp av en kamelpinne. Når de hadde samlet inn flaggene, fikk de neste ledetråd. I Seek, måtte lagene finne en suvenir i et merket området i ørkensanden. Når lagene fant suveniren, fikk de neste ledetråd.

I denne etappens Veisperring, måtte lagene dra til Raghdan Restaurant. Der måtte et lagmedlem spise en arabisk spesialitet, som bestod av hjerne og brød. Når maten var spist opp, fikk de neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Eyes Of The Emirates, måtte lagene velge en av de 42 vognene som alle holdt en ledetråd. Kun fem av vognene holdt den riktige ledetråden. I de andre ledetrådene, stod det "Sorry, try again!" (Beklager, prøv igjen!). Lagene måtte fullføre rotasjonen av pariserhjulet, før de kunne velge igjen.
  • Ved Wild Wadi Water Park, måtte lagene rutsje ned Jumeirah Sceirah, den høyeste og den raskeste fritt-fall vannsklien utenfor Nord-Amerika, for å få neste ledetråd.

Etappe 12 (De forente arabiske emirater → Malaysia)[rediger | rediger kilde]

Kuching var lagenes siste destinasjon i den første sesongen av The Amazing Race Asia.

I sesongens siste Veivalg, måtte lagene velge mellom Brain (Hjerne) eller Brawn (Muskel). I Brain, måtte lagene montere en benk ved hjelp av et Sony Cybershot-bilde. Når benken var riktig montert, fikk de neste ledetråd. I Brawn, måtte lagene gå til en våt marked. Der måtte de bruke tradisjonelle metoder for å bære 30 kg frukt en viss avstand. Når frukten var levert, fikk de neste ledetråd.

I sesongens siste Veisperring, måtte et lagmedlem gjennomføre en taubasert hinderløype for å få neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Før avreise fra pit-stop ved stranden Mina A' Salam, måtte lagene sette sammen et puslespill, som ville avsløre landet de skulle dra til.
  • I Kuching, måtte lagene finne et bestemt kattemonument for å finne neste ledetråd.
  • Ved Sarawak Kulturlandsby, måtte lagene lete gjennom landsbyen etter neste ledetråd, som var gjemt inni et av langhusene. Deres neste ledetråd, instruerte hvert lagmedlem til å skyte med piler og blåserør på fargede ananaser. Når hvert lagmedlem hadde truffet tre ananaser, fikk de neste ledetråd.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]