The Amazing Race 7

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

The Amazing Race 7 er den syvende sesongen av den amerikanske realityserien The Amazing Race. Den syvende The Amazing Race fulgte elleve lag, med et pre-eksisterende forhold, i et kappløp rundt i verden.

Ekteparet Uchenna & Joyce Agu vant den syvende sesongen av The Amazing Race.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Ved skipet «Queen Mary», startet lagene den syvende sesongen av The Amazing Race.

Den syvende sesongen av The Amazing Race strakk seg 64 000 km gjennom ti land på fem kontinenter i løpet av 29 dager. Innspillingen begynte 20. november 2004 og var ferdig 19. desember 2004. Kappløpet besøkte fem land som tidligere ikke var besøkt: Peru, Chile, Botswana, Tyrkia og Jamaica. I tillegg ble Puerto Rico, et selvstyrt amerikansk territorium i Karibia, besøkt for første gang.

Denne sesongen var den første til å ikke reise jorden rundt ved å enten reise kontinuerlig øst eller vest og krysse hver meridian. Når lagene reiste så langt øst som India, vendte de tilbake til USA ved å reise vestover gjennom Europa og Karibia. Reisruten gir inntrykk av at de reiste i en stor sirkel.

Straffen for å komme på sisteplass i en ikke-elimineringsetappe, ble endret denne sesongen. I tillegg ved å bli fratatt alle pengene de hadde spart opp i løpet av kappløpet og at de måtte starte neste etappe uten penger, ble lagene også fratatt eiendelene sine bortsett fra passene og reisedokumentene sine og klærne de hadde på seg. De fikk heller ikke lov til å tigge etter penger under Pit-Stop. Etter at neste etappe startet, kunne de tigge etter penger og klær, også fra de andre lagene.

Den tredje etappen av kappløpet inneholdt en vanskelig Veisperringsoppgave, der en person fra hvert lag måtte spise 1,8 kilo med kjøtt og organer. Fire personer valgte å avslutte spiseoppgaven: Rob, Meredith, Deana og Patrick; det høyeste antallet noensinne til å trekke seg fra en oppgave i en etappe. Selv om det ikke ble vist eller sendt på TV eller DVD, valgte Patrick å avslutte Veisperringsoppgaven, men bestemte seg senere for å fullføre den. Den sendte delen viste Patrick spise og fullføre kjøttmåltidet uten å få en fire timers tidstraff.

Programleder Phil Keoghan møtte lagene ved Pit-Stop midtveis i den åttende etappen for å overlevere dem neste ledetråd. Dette var første gangen at lagene sjekket inn til Pit-Stop for å bli overlevert neste ledetråd, og at de fikk overlevert neste ledetråd av Phil Keoghan.

Casting[rediger | rediger kilde]

Søknadsfristen for å delta i den syvende sesongen av The Amazing Race gikk ut 11. august 2004.

Uchenna & Joyce var opprinnelig planlagt til å delta i den sjette sesongen, men ble kuttet i siste øyeblikk før kappløpet startet i Chicago.

Joyce Agu har tidligere spilt i TV-serien Star Trek: The Next Generation som Ensign Gates (kreditert som Joyce Robinson), en bakgrunnskarakter som loset romskipet «USS Enterprise-D». Amber Brkich hadde tidligere deltatt i Survivor: The Australian Outback og Rob Mariano deltok i Survivor: Marquesas før de begge ble invitert tilbake for å konkurrere i Survivor: All-Stars. Rob havnet på andreplass og Amber vant sesongen. Rob ble senere invitert tilbake for tredje gang for å delta i Survivor: Heroes vs. Villains og en fjerde gang for å delta i Survivor: Redemption Island, som Rob til slutt vant. Rob og Ambers bryllup ble sendt på CBS. Brian Smith har senere spilt i The Big Bang Theory som Pennys gløgge venn Zach.

Rob & Amber og Uchenna & Joyce deltok igjen i den første All-Stars-sesongen, der lag fra den første sesongen til den tiende sesongen deltok for andre gang.

Markedsføring[rediger | rediger kilde]

Travelocity overtok som hovedsponsor i The Amazing Race etter American Airlines og Royal Caribbean International. Foruten turer, gav Travelocity en spesialpremie på US$20 000 i feriepenger som ble vunnet av Ron & Kelly i den niende etappen etter en samsvarende merking på bunnen av en hagegnom.

Resultat[rediger | rediger kilde]

Følgende lag deltok i kappløpet, med deres relasjon på det tidspunktet innspillingen forgikk.

Lag Relasjon Plassering (Etappevis) Veisperringer

Gjennomført

1 2 <3> 4 5 6 7 <8> 9 10 11 12
Uchenna & Joyce Gift 8 4 2 3 6 3 3 3 1ƒ 1 3 3 1 Uchenna 6, Joyce 5
Rob & Amber Forlovet 3 1 5 1 5 2 1 1 3 3 1> 2 2 Rob 6, Amber 6
Ron & Kelly Tidl. Krigsfange/Skjønnhetsdronning 10 2 4 4 2 1 2 2 2 4 2< 1 3 Ron 6, Kelly 6
Meredith & Gretchen Pensjonert Ekterpar 6 7 7 7 7 5 5 5 4 2 4 Meredith 6, Gretchen 4
Lynn & Alex Kjærester 5 5 1 5 4 4 4 4 5 Lynn 4, Alex 4
Brian & Greg Brødre 4 9 3 2 3 6 6 Brian 3, Greg 3
Ray & Deana «Av og på»-kjærester 7 3 6 6 1ƒ 7 Ray 2, Deana 2
Susan & Patrick Mor/Sønn 2 8 8 8 Susan 1, Patrick 2
Debbie & Bianca Barndomsvenninner 1 6 9 Debbie 2, Bianca 0
Megan & Heidi Romvenninner 9 10 Megan 1, Heidi 0
Ryan & Chuck Bestevenner 11 Ryan 0, Chuck 0
  • En rød lagplassering indikerer at laget ble eliminert.
  • En blå understreket lagplassering indikerer at laget kom sist i en ikke-elimineringsetappe, og ble fratatt alle pengene de hadde spart opp i løpet av løpet, og deres personlige eiendeler, bortsett fra passene og klærene de hadde på seg. I tillegg, fikk de heller ikke startpenger i neste etappe.
  • En grønn ƒ ved lagplassering indikerer at laget vant en Snarvei.
  • En gul > ved lagplassering, indikerer at laget valgte å bruke Vikeplikten. En gul < indikerer at laget måtte vike. En gul <> ved etappenunner, indikerer at det var en Vikeplikt i etappen, men at den ikke ble benyttet.

Premier[rediger | rediger kilde]

Premiene ble gitt til laget som kom på førsteplass i de respektive etappene, hvis ikke annet ble oppgitt. Alle reisepremiene ble sponset av Travelocity.

  • Etappe 1$10 000 til hvert lagmedlem.
  • Etappe 2 — Tur for to til Atlantis Paradise Island, Bahamas, med overnatting på Royal Towers.
  • Etappe 4 — Tur for to til London, med fem netters overnatting på Landmark Hotel.
  • Etappe 5 — Hver sine Toyota RAV4.
  • Etappe 7 — Tur for to til Monaco.
  • Etappe 9 — Gavekort på $20 000 på Travelocity.com og en fire-stjerners hotellopphold under Pit-Stop. Premien ble tildelt Ron & Kelly, som vant en spesiell Travelocity-nissekonkurranse. Premien ble gitt til laget som hadde et fly på bunnen av hagenissen, uavhengig av deres plassering i etappen.
  • Etappe 10 — Et JVC Hjemmekinoanlegg til hvert lagmedlem.
  • Etappe 12$1 000 000

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Reisekartet for The Amazing Race 7.

Etappe 1 (USA → Peru)[rediger | rediger kilde]

I Peru, kunne lagene velge å fange to lamaer og føre dem i innhegninger under etappens veivalg.

I sesongens første veivalg, måtte lagene velge mellom Rope a Llama (Ta en lama) eller Rope a Basket (Ta en kurv). I Rope a Llama, måtte lagene fange to lamaer og føre dem til innhegninger. Når lamaene var innhegningene, ville gjeteren gi dem neste ledetråd. I Rope a Basket, måtte lagene ta på seg luer og poncho, for deretter å ta hver sin kurv på ryggen som inneholdt 15 kg blålusern og bære dem 1 km til butikken Tienda Victoria Valdivia for å få neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • På stranda Playa Hermosa, måtte lagene lete i sandhauger etter en av tre LAN-billetter til neste destinasjon, Cuzco, som alle gikk neste morgen.
  • På toppen av juvet i Huambutio, måtte lagene ta taubane over juvet, og så ta en ny taubane til bunnen av juvet for å motta neste ledetråd.

Etappe 2 (Peru → Chile)[rediger | rediger kilde]

I Santiago fant lagene etappens pit-stop ved Cerro Santa Lucía.

I sesongens første veisperring, måtte et lagmedlem pusse fem par sko og tjene S/.1 per skopuss. Når de hadde tjent 5 sol, måtte de komme seg til skopusserforeningens hovedkontor for å få neste ledetråd i bytte mot 5 sol. I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom Shop (Shoppe) eller Schlep (Slepe). I Shop, måtte lagene dra til Mercado Central og finne restauranten Donde Augusto, hvor de fikk en handleliste av kokken. Så måtte de ut på markedet og kjøpe de fem ingrediensene som stod på handlelisten og levere dem til kokken, som ville gi dem neste ledetråd. I Schlep, måtte lagene dra til Libreria Chilena. Der fikk de en tralle og måtte levere 180 bøker til The Library of Congress. Når bøkene var levert og plassert i en hylle, ville de få neste ledetråd.

Etappe 3 (Chile → Argentina)[rediger | rediger kilde]

Ved elven Mendoza i Argentina, fant lagene Vikeplikten og neste ledetråd på Puente Viejo.
  • Santiago (Paseo Bulnes)
  • Mendoza, Argentina Argentinas flagg (Puente Viejo) >Vikeplikt< Ikke brukt >Veivalg< Padle eller Pedal
  • Mendoza (Camping Suizo) Hvem er ikke vegetarianer?
  • Mendoza (Estancia San Isidro)

I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom «padle eller pedal» (Paddle or Pedal). I Paddle, måtte lagene, sammen med tre profesjonelle roere, rafte 11 km ned elven. Når de var ferdige, ville de få neste ledetråd. I Pedal, måtte lagene sykle 11 km langs en skinnegang. Når de var i mål, kunne de hente neste ledetråd. I denne etappens veisperring, måtte ett lagmedlem spise 1,8 kilo med tradisjonell argentinsk måltid, som inneholdt ribbe fra ku, svinepølse, blodpølse, kutarm, kujur, en hel nyre fra ku og deler av en spyttkjertel fra ku. Når maten var spist opp, ville de få neste ledetråd.

Etappe 4 (Argentina)[rediger | rediger kilde]

I Buenos Aires, besøkte lagene Torre Monumental for å finne neste ledetråd.
  • Lulunta (Cabaña La Guatana Ranch) >Veisperring< Hvem vil ri?
  • Mendoza (Gabrielli lufthavn) til Buenos Aires (Jorge Newbery lufthavn)
  • Buenos Aires (Torre Monumental)
  • Buenos Aires (Estancion Retiro) til Tigre (Estancion Tigre)
  • Tigre (Havnen – 700 Lavalle) >Veivalg< Skipsvrak eller Øy
  • Vicente Casares (La Martina Polo Ranch)

I denne etappens veisperring, måtte et lagmedlem delta i en tradisjonell gauchoøvelse. Lagmedlemmet måtte ri rundt en rekke tønner, og så måtte de treffe en ring med en pinne på slutten av løypen. Klarte de det på under 40 sekunder, ville de få neste ledetråd. I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom Shipwreck (Skipsvrak) eller Island (Øy). I Shipwreck, måtte lagene lete gjennom et område på 18 km² fylt med skipsvrak etter et bestemt skipsvrak, ved hjelp av et 30 år gammelt bilde av båten. Når lagene fant skipsvraket, ville de få neste ledetråd. I Island, måtte lagene, med hjelp av kart, dra 6 km gjennom elvedeltaet til San Antonio-elva for å finne en øy og neste ledetråd.

Etappe 5 (Argentina → Sør-Afrika)[rediger | rediger kilde]

I Sør-Afrika, kunne lagene besøke kjøletårnet i Orlando for å gjennomføre etappens snarvei.

I sesongens første snarvei, måtte lagene dra til Orlando kjøletårn, og komme seg til toppen av kjøletårnet. Der måtte de balansere over en smal hengebru, 30 etasjer over bakken. Når laget hadde krysset broen, ville laget vinne snarveien. I denne etappens veivalg måtte lagene velge mellom Tunnel eller Stamme. I Tunnel måtte lagene dra til Wild Caves i Krugersdorp. Der måtte de rapellere 13 meter ned i en underjordisk hule og lete etter neste ledetråd. I Stamme måtte lagene dra til kulturlandsbyen Lesedi i Lanseria, der fem stammer (Basotho, Ndebele, Pedi, Xhosa og Zulu) var representert. Der fikk lagene utdelt 6 tradisjonelle gjenstander, der fem av gjenstandene hørte til stammene i landsbyen. De måtte leveres til stammene som eier dem, i bytte mot halskjede. Når lagene hadde fått fem halskjeder, ville de få neste ledetråd. I denne etappens veisperring, måtte et lagmedlem lete gjennom markedet og kjøpe fem gjenstander som senere skulle leveres til et lokalt barnehjem.

Etappe 6 (Sør-Afrika → Botswana)[rediger | rediger kilde]

I Botswana, fant lagene etappens pit-stop på det uttørkete innsjøen Makgadikgadi.

I denne etappens veisperring, måtte et lagmedlem utføre en jaktoppgave som lokale buskmenn har laget. De måtte treffe et beveglig mål med spyd på seks meters avstand for å få neste ledetråd. I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom Food (Mat) eller Water (Vann). I Food, brukte lagene en matbeholder og to stokker for å kverne opp korn for og så legge det opp i en kurv. Når lagene hadde laget mel opp til en merket linje i kurven, ville lagene få neste ledetråd. I Water måtte lagene fylle opp 12 strutesegg med vann som lagene hadde, ved hjelp av sugerør, sugd opp fra en underjordisk kilde. Når de var ferdige, måtte de begrave eggene for å få neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • Inne i Rhino & Lion naturreservat, måtte lagene skrive seg opp på en av to biler ut i reservatet. Inne i reservatet måtte lagene mate løver med kjøttstykker. Når lagene hadde gitt løvene mat, fikk de neste ledetråd.

Etappe 7 (Botswana)[rediger | rediger kilde]

Mens lagene kjørte gjennom Botswana, så de en del afrikanske dyr, som elefanter.
  • Sankuyo (Sankyuo vanntårn) via Maun >Veivalg< Bæring eller Melking
  • Khwai (Khwai-elven) >Veisperring< Hvem er klar for en ekte veisperring?
  • Khwai (Khwai River Lodge)

I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom Carry It (Bæring) eller Milk It (Melking). I Carry It, måtte lagene balansere tre gjenstander på hodet og bære dem til matplassen 65 meter unna. Når gjenstandene var levert, fikk de neste ledetråd. I Milk It, måtte lagene melke geiter til de hadde fylt opp en 283 g stor kopp for å få neste ledetråd. I denne etappens veisperring, måtte et lagmedlem kjøre bilen over et elveløp, der det krydde av krokodiller, til merkede løyper. Der måtte de velge en løype ved å fjerne en merket stolpe. I løypen måtte de fjerne to tømmerstokker som elefanter hadde slått ned, og på slutten av løypen ville lagene finne neste ledetråd.

Etappe 8 (Botswana → India)[rediger | rediger kilde]

I Lucknow, besøkte lagene Bara Imambara for å finne en ledetråd.
I Jodhpur, fant lagene etappens pit-stop ved Jaswant Thada.
  • Khwai (Khwai River Flystripe) til Francistown (Francistown lufthavn)
  • Francistown (Francistown lufthavn) til Lucknow, India Indias flagg (Amausi lufthavn)
  • Lucknow (Bara Imambara)
  • Lucknow (Kohinoor stålmarked) >Vikeplikt< Ikke brukt >Veisperring< Hvem er mest tålmodig?
  • Lucknow (Indane Bhushan bensinstasjon, Aishbagh) >Veivalg< Fast eller Flytende
  • Lucknow (Taket av leilighetskomplekset Charbaugh) Etappens midtpunkt
  • Lucknow (Charbagh jernbanestasjon) til Jodhpur (Jodhpur jernbanestasjon)
  • Jodhpur (Sardar Market) >Snarvei< >Veivalg< Snabel eller Dunk
  • Jodhpur (Deora Krishni Farm) >Veisperring< Hvem er klar til å styre laget i riktig retning?
  • Jodhpur (Jaswant Thada) >Pit-Stop (Etappe 8)<

I etappens første veisperring, måtte et lagmedlem lete gjennom 600 metallbokser etter neste ledetråd. I etappens første veivalg, måtte lagene velge mellom Solid (Fast) eller Liquid (Flytende). I Solid, måtte lagene måtte lagene dra til et kullager. Der måtte de knuse kullet og fylle opp to sekker til de veide til sammen 80 kilo. Så måtte de bruke trehjulsykkel til å frakte kullet til K.K. Jaiswal Charcoal Merchants for å få neste ledetråd. I Liquid, måtte lagene dra til Sharma Tea Corner. Der måtte de finne en tevogn og dytte den til kontorbygget Nagar Nigam. Inne i kontorbygget måtte de gjennomsøke bygget etter fem ansatte og servere en kopp te i bytte mot et visittkort. Når de hadde fått fem visittkort, måtte de trille vognen tilbake og levere kortene for å få neste ledetråd.

I andre del av denne etappen, var sesongens andre snarvei. I denne snarveisoppgaven, måtte lagene dra til tempelet Kailashoham Gaure Shwar Mahadev Mandri og gjennomføre et hinduistisk rituale: De måtte barbere hodet. Når begge på laget var skallet, vant de snarveisoppgaven. I etappens andre veivalg, måtte lagene velge mellom Trunk (Snabel) eller Dunk. I Trunk, måtte lagene dra til gamlebyen, velge en 270 kg tung elefant av teak og frakte dem 800 m til Shri Kunj Bihari-tempelet. Når elefanten var levert, ville presten gi dem neste ledetråd. I Dunk, måtte lagene til et veveri. Der måtte lagene farge 25 hvite tøystoff til de fant en med deres neste ledetråd påskrevet. I etappens andre veisperring, måtte et lagmedlem kuske en kamel to runder rundt en bane for å få neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • I begynnelsen av etappen, måtte lagene skrive seg opp på en av tre charterfly til Francistown lufthavn.
  • På mysterietoget fra Lucknow til et ukjent destinasjon, måtte lagene vente på neste ledetråd som ble levert i løpet av natten av en porter.

Etappe 9 (India → Tyrkia)[rediger | rediger kilde]

I Istanbul, besøkte lagene Kız Kulesi for finne en av fire Travelocity-nisser for å få neste ledetråd.
  • Jodhpur (Jodhpur lufthavn) til Istanbul, Tyrkia Tyrkias flagg (Atatürk internasjonale lufthavn)
  • Istanbul (Hafif Metro) til Kız Kulesi
  • Istanbul (Kız Kulesi)
  • Istanbul (Galatatårnet) >Veivalg< Søyler eller Kilo
  • Istanbul (Rumelihisarı) >Veisperring< Er klatring din store styrke?

I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom Columns (Søyler) eller Kilos (Kilo). I Columns, måtte lagene dra til reservoaret Binbirdirek. Der måtte de bruke et rutenett med koordinater til fire av søylene, som hadde tall på seg. Etter å ha funnet søylene måtte lagene dra opp en boks fra brønnen og vha tallene fra søylene måtte de finne kombinasjonen for å åpne den og få ut neste ledetråd. I Kilos, måtte lagene dra til Yeni Cami, et torg ved Yeni-moskeet. Der måtte lagene finne en mann med en kasse med personvekter. Så måtte lagene velge en vekt og veie folk på gaten til de fikk en samlet vekt på 2 500 kilo. Når de nådde 2 500 kilo, ville de få neste ledetråd. I denne etappens veisperring måtte et lagmedlem klatre en 7 meter taustige til toppen av tårnet,der de måtte finne en nøkkel. Så måtte de rapellere ned igjen og låse opp en boks med neste ledetråd inni. Når ledetråden var lest, ville vokteren åpne døren for den andre lagmedlemmet.

Tilleggsoppgave:

  • Ved Kız Kulesi, måtte lagene finne en av fire Travelocity Globetrotternisse, alle med forskjellige merker på undersiden. Laget som leverte inn nissen med et fly under seg ved pit-stop, ville vinne en helt spesiell premie.

Etappe 10 (Tyrkia → Storbritannia)[rediger | rediger kilde]

I London, måtte lagene ta en tur med London Eye for å lete Londons skyline etter neste destinasjon.

I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom Brain (Hjerne) eller Brawn (Muskler). I Brain, måtte lagene ta seg til Londons undergrunnsbane og løse tre forskjellige gåter. Først måtte lagene finne hittgodsavdelingen på Waterloo stasjon for å få første gjenstand. Så måtte de finne «Hammersmiths tre nakne menn»-statuen på Hammersmith stasjon for å får den andre gjenstanden. Deretter måtte de finne ut og dra til Baker Street stasjon, oppkalt etter gaten der Londons mest kjente detektiv, Sherlock Holmes, bodde, og finne statuen av Holmes utenfor stasjonen for å finne tredje gjenstand. Når alle gjenstandene var funnet, måtte lagene dra til 221B Baker Street, der Sherlock Holmes-museet er, og finne en detektiv som ville gi dem neste ledetråd i bytte mot gjenstandene. I Brawn, måtte lagene dra til Battersea Park. Der måtte lagene frakte fem 70 kilos-båter fra en innsjø til lagringsplassen 360 meter unna. Når lagene var ferdige, ville de få neste ledetråd. I denne etappens veisperring, måtte et lagmedlem kjøre en London-buss gjennom en løype uten å treffe kjeglene. Traff de en kjegle, måtte de begynne på nytt. På slutten av løypen måtte de parkere bussen på et markert område for å få neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Inne på Sikeci jernbanestasjon, måtte lagene passere en gruppe virvlende dervisjer for å finne neste ledetråd.
  • Ledetråden som ble gitt ved Sikeci Jernbanestasjon, instruerte lagene til å finne et fotgjengerfelt som Beatles gjorde berømt. Lagene måtte finne ut at neste destinasjon var Abbey Road i London. Der fant de neste ledetråd.
  • Lagene måtte inn i London Eye og speide utover byen etter Race-flagget, som hang på London Marriott Hotel County. Der fant de neste ledetråd.

Etappe 11 (Storbritannia → Jamaica)[rediger | rediger kilde]

Etter veisperringen, tilbrakte lagene natten ved Frenchman's Cove i Port Antonio.

I denne etappens veisperring, måtte et lagmedlem delta i limbodans. Jo lavere man klarte å danse, desto tidligere slapp de inn på neste destinasjon. Hvert trinn tilsvarte tidspunktet de slapp inn på neste destinasjon. De fikk åtte forsøk til å komme så lavt som mulig. I denne etappens veivalg, måtte lagene velge mellom Raft It (Rafte) og Build It (Bygge). I Raft It, måtte lagene rafte 13 km på en tradisjonell bambusflåte med bare en påle å styre med. Når de hadde forsert elva, mottok de neste ledetråd. I Build It, måtte lagene bygge en bambusflåte ved å bruke utstyr som var tilgjengelig. Lagene måtte deretter krysse elva på flåten sin og hente ledetråden på toppen av en bakke, og krysse elva igjen.

Tilleggsoppagve:

  • Inne på Hill Barneskole, måtte lagene sjekke pultene for å finne neste ledetråd. De slapp inn på skolen på tiden de oppnådde på veisperringen.

Etappe 12 (Jamaica → Puerto Rico → USA)[rediger | rediger kilde]

I Fort Lauderdale, fant lagene målstreken for den syvende sesongen av The Amazing Race ved Bonnet House.

I sesongens siste veivalg,måtte lagene velge mellom Pony Up (Ponni) eller Tee It Up (Utslag). I Pony Up, måtte lagene ri en hest ut i havet. Når hesten begynte å svømme, gikk man av og holdt fast i halen og svømte rundt to bøyer og tilbake til land for å få neste ledetråd. I Tee It Up, måtte lagene dra til en golfklubb. Der måtte de hente golfkøller og ta på seg golfklær. Så gikk de til et utslagssted for å slå golfballer til en av dem traff greenen 128 meter unna. Når ballen var inne på greenen, ville de få neste ledetråd. I sesongens siste veisperring, måtte et lagmedlem hoppe fra en 10 meter høy molo og svømme 82 meter til en bøye med neste ledetråd på. Etter å ha hentet ledetråden, måtte de klatre om bord i en båt som ventet og bli kjørt tilbake til land.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Cool Breeze House Løkdepot, måtte lagene hente en pose med 50 løk, og ta de med til restauranten 3 Dives Jerk Shack. Der måtte lagene skjære opp løkene. Når all løken var skåret opp, ville kokken gi dem neste ledetråd.
  • I Lille Havanna, måtte lagene finne «Havanaenes konge». De måtte finne ut destinasjonens spanske navn; «El Rey de los Habanos», en sigarbutikk, for å finne siste ledetråd.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]