The Amazing Race Canada 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

The Amazing Race Canada 2 var den andre sesongen av den canadiske realityserien The Amazing Race Canada. Serien er basert på den amerikanske serien The Amazing Race. Den andre sesongen fulgte elleve lag, alle bestående av to personer med en eksisterende relasjon, i et kappløp rundt om i Canada og verden. Hovedpremien i konkurransen er 250 000 CAD, muligheten til å fly hvor som helst i verden på Business Class med Air Canada i løpet av ett år, en Chevrolet Silverado til hvert av lagmedlemmene, i tillegg til gratis drivstoff for livet til hvert av lagmedlemmene hos Petro-Canada. Jon Montgomery, programleder i den første sesongen, ledet også den andre sesongen av programmet.

Sesongen hadde premiere 8. juli 2014.

Bestevennene Michael "Mickey" Henry og Peter "Pete" Schmalz vant den andre sesongen av The Amazing Race Canada.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Startstreken for den andre sesongen av The Amazing Race Canada, var ved Athabascabreen i Jasper nasjonalpark.

Den 16. september 2013, kunngjorde CTV at serien ble fornyet med en andre sesong, under en reunionsshow for den første sesongen. I motsetning til den første sesongen, ville kappløpet dra til destinasjoner utenfor Canada.

Den andre sesongen av The Amazing Race Canada strakk seg 44 000 km over tre kontinenter og tre land i løpet av 26 dager. Innspillingen begynte 26. april 2014 og var ferdig 22. mai 2014. Kappløpet besøkte Hongkong og Macao i Kina og Frankrike som de første internasjonale destinasjonene i The Amazing Race Canada. I tillegg ble provinsene Manitoba, Prince Edward Island og New Brunswick besøkt for første gang.

Casting[rediger | rediger kilde]

Casting begynte i november 2013 med en nettside for innsending av søknader og auditionvideoer. De tre første lagene ble presentert 17. juni 2014, og de resterende lagene ble presentert 18. juni og 20. juni. Deltakerne inkluderte ishockeyspillerne og gullmedaljevinnerne fra Sotsji-OL Natalie Spooner og Meaghan Mikkelson og ballettdanser Rex Harrington.

Ved pit-stop i den åttende etappen, fridde Alain Chanoine til Audrey Tousignant-Maurice.

Markedsføring[rediger | rediger kilde]

Air Canada og Chevrolet fortsatte som sponsor fra første sesong, og i tillegg ble Petro-Canada og Scotiabank nye sponsorer for denne sesongen.

Results Resultat[rediger | rediger kilde]

Names Relationship Placement per leg roadblock preformence
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Kuba and Keith dating legs 1-6 engaged legs 7-12 4th 6th 1st 1st 1st 1st 1st 1st 2nd 1st 1st 1st Kuba 7 keith 7
Monica and sheree Friends 6th 7th 3rd 4th 3rd 3rd 1st 2nd 3rd 3rd 2nd 2nd Monica 7: Sheree 7
Jen and Josh Parents 4th 9th 2nd 2nd 2nd 4th 3rd 3rd 1st sl 5th saved 4th 3rd 3rd Jen 7 Josh 7
Colin and Christie Siblings 3rd 8th 5th 3rd 5th 4th 5th 4th 2nd sl 1st ff 2nd 4th Colin 7 Christie 6
bar and Inna painter and saleswoman 2nd 3rd 4th 8th saved 4th 1st ff 5th 5th u-tu 4th 5th Bar 5 Inna 5
Rex and ray brothers 9th 5th 6th 5th 6th 6th 6th saved 6th u-tu Rex 5 ray 4
Oswald and Danny dads 1st 1st skip 7th 1sl un 6th 7th 7th Oswald 4 Danny 3
tian and jaree mother and daughter 8th 2nd skip 8th 7th 8th tian 3 jaree 3
Harley and Jonathan Married 7th 4th skip 9th 2sl un Harley 2 Jonathan 1
Matt and ana Married 10th 10th Matt 1 ana 1
les and bob chefs 11th Les 1 bob 1
  • En rød lagplassering indikerer at laget ble eliminert.
  • En blå understreket lagplassering indikerer at laget kom sist i en ikke-elimineringsetappe.
  • En grønn ƒ ved lagplassering indikerer at laget vant en Snarvei i etappen.
  • En lilla ε ved lagplassering, indikerer at laget brukte Fripass i den etappen. En rosa ə indikerer at laget tidligere fikk det andre Fripasset, og valgte å bruke det i den etappen.
  • En brun ⊃ eller en cyan ⋑ indikerer at laget brukte en av de to U-svingene. En brun ⊂ eller en cyan ⋐ indikerer at laget ble U-svingt.

Premier[rediger | rediger kilde]

Premiene ble gitt til laget som kom på førsteplass i den etappen. Alle reisepremiene ble sponset av Air Canada og pengepremiene av Scotiabank.

  • Etappe 1 − To Fripass − et hjelpemiddel som laget kan bruke til å hoppe over en oppgave helt fram til etappe 8. Det andre Fripasset, må de gi til et annet lag før slutten av etappe 5. I tillegg, to tur-retur billetter til hvilken som helst destinasjoner i Sør-Amerika, betjent av Air Canada, og CA$2 000.
  • Etappe 2 − To tur-retur-billetter til Hongkong og CA$2 000.
  • Etappe 3 − To tur-retur-billetter til hvilken som helst destinasjoner i Kina, betjent av Air Canada, og CA$2 000.
  • Etappe 4 − To tur-retur-billetter i Premium Economy-Class til Tokyo og CA$3 000.
  • Etappe 5 − To tur-retur-billetter til hvilken som helst «soldestinasjoner», betjent av Air Canada Rouge, og CA$3 000.
  • Etappe 6All inclusive-ferie til Los Cabos, Mexico og CA$3 000.
  • Etappe 7 − To tur-retur-billetter til hvilken som helst destinasjoner i Europa, betjent av Air Canada, og CA$3 000.
  • Etappe 8 − To tur-retur-billetter til hvilken som helst destinasjoner i Europa, betjent av Air Canada Rouge, og CA$3 000.
  • Etappe 9 − To tur-retur-billetter til Milano og CA$3 000.
  • Etappe 10 − To tur-retur-billetter til hvilken som helst destinasjoner i Canada, betjent av Air Canada, og CA$5 000.
  • Etappe 11 − To tur-retur-billetter til hvilken som helst destinasjoner i USA, betjent av Air Canada, og CA$5 000.
  • Etappe 12CA$250 000, to Chevrolet Silverado, gratis drivstoff for livet til hvert lagmedlem fra Petro-Canada og 10 Executive First Class-billetter for to med Air Canada.
  • Canadas favorittlag − Ett års forbruk med drivstoff fra Petro-Canada ble gitt til seernes favorittlag (ifølge en internettavstemning). Premien ble gitt til Natalie & Meaghan.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Reisekartet for The Amazing Race Canada 2.

Etappe 1 (Alberta → Britisk Columbia)[rediger | rediger kilde]

I Victoria, besøkte lagene hotellet The Empress for etappens andre Veisperring, der et lagmedlem måtte servere ettermiddagste.

I sesongens første Veisperring, måtte et lagmedlem gjennomføre et tandem fallskjermhopp med instruktør fra 12 000 fots høyde ned til Willows Beach, der de ble gjenforent med partneren. Når de var landet, fikk de neste ledetråd. I etappens andre Veisperring, måtte det andre lagmedlemmet servere ettermiddagste til gjester ved The Empress Hotell i Victoria. De fikk først en leksjon i etikette, og deretter måtte de resitere menyvalgene etter hukommelsen. Når temesteren synes de hadde gitt en akseptabel service, ville han gi dem neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Alberta Ski Jump Area, måtte lagene finne K90-hoppbakken, og ta Nord-Amerikas raskeste zipline − "The Monster" − for å få deres neste ledetråd og Scotiabanks American Express-kort, som var lagenes kilde til penger for resten av kappløpet, fra bobkjøreren Helen Upperton.
  • Ved Viscount Aero Center, måtte lagene lete en Fleet Model 10D biplan fra 1930 for å finne neste ledetråd.
  • Ved CFB Esquimalt, ble lagene kledd opp som marinerekrutter og delta i en øvelse. Lagene måtte forsøke å stanse en simulert, synkende skip fra å ta inn vann, ved å plugge igjen ni hull i skipets skrog. Når alle ni hullene ble plugget igjen, fikk de neste ledetråd.

Etappe 2 (Britisk Columbia)[rediger | rediger kilde]

Ved Chesterman Beach, måtte et lagmedlem bruke drivved fra stranden til å lage en tradisjonell Tofino-stol.
  • Victoria (The Empress)
  • Victoria (Victoria internasjonale lufthavn) til Tofino (Tofino/Long Beach lufthavn)
  • Tofino (Wickaninnish Beach)
  • Ucluelet (Ucluelet Harbour Seafoods) >Veivalg< Skarpe Kniver eller Skarp Syn
  • Tofino (North Chesterman Beach − Surfebod)
  • Tofino (South Chesterman Beach) >Veisperring< Hvem har drivet?
  • Tofino (Olsen Road − Krabbedokk) >Pit-Stop (Etappe 2)<

I sesongens første Veivalg, måtte lagene velge mellom Sharp Knives (Skarpe Kniver) eller Sharp Eyes (Skarp Syn). I Sharp Knives, måtte lagene først se en demonstrasjon, og deretter filetere minst 14 kg med fisk på riktig måte for å få neste ledetråd. Lagene hadde begrenset mengde med fisk. Gikk de tom for fisk før de nådde 14 kg, måtte de bytte til den andre Veivalgsoppgaven. I Sharp Eyes, måtte lagene sortere gjennom 450 kg med diverse stillehavstorskefisk og skille dem inn i fem binger. Når de hadde fått godkjent, fikk de neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem bruke drivved fra stranden og fiskegarn til å lage en tradisjonell Tofino-stol. Hvis stolen kunne sittes på, fikk de neste ledetråd.

Tilleggsoppgave:

  • Ved North Chesterman Beach, måtte lagene skifte til våtdrakt og deretter sykle fra surfeboden til stranden med et surfebrett. På stranden, måtte et lagmedlem surfe en bølge i minst tre sekunder, mens den andre filmet innsatsen deres. Når de hadde klart det, fikk de neste ledetråd.

Tilleggsopplysninger:

  • I løpet av pit-stop, ble lagene fraktet til The Empress for å starte denne etappen.
  • Lagene måtte bruke Chevrolet Volt som transportmiddel i denne etappen.

Etappe 3 (Britisk Columbia → Kina)[rediger | rediger kilde]

I Hongkong, besøkte lagene Tian Tan Buddha-statuen for å få neste ledetråd.

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Kung Fu Master eller Master Chef. I Kung Fu Master, måtte lagene ikle seg tradisjonelle kampsportuniform. Så måtte de utføre en vanskelig kung fu-rutine for å få neste ledetråd. I Master Chef, måtte lagene gå til Bo Innovation og møte MasterChef Canada-dommer Alvin Leung. Han ville gi dem en handleliste med 10 varer. Lagene måtte gå til Wan Chai Våtmarked og handle varene. Så måtte de dra tilbake og levere varene. Når Alvin Leung var fornøyd med innkjøpet, fikk de neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, ble et lagmedlem møtt av en slangemester som ville velge en slange og vise den til lagmedlemmet. Så ville mesteren ta ut galleblæren til slangen, og deretter måtte de drikke en shot av slangens galle. Når de var ferdig, måtte de spise en bolle med slangekjøttsuppe for å få neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Etter å ha gått av gondolbanen, måtte lagene skrive seg opp på morgenvelsignelse neste morgen. Neste dag, fikk lagene velsignelsene sine, og deretter måtte de gå opp de 268 trappetrinnene til Tian Tan Buddha-statuen for å få neste ledetråd.
  • Ved Avenue of Stars, måtte lagene finne Bruce Lee-statuen og utføre en rekke positurer foran en lokal regissør, inkludert den berømte Bruce Lee-posituren. Når regissøren var fornøyd, ville han gi dem neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

  • I løpet av pit-stop, ble lagene fraktet tilbake til Chesterman Beach for å starte denne etappen.

Etappe 4 (Kina)[rediger | rediger kilde]

I Macao, besøkte lagene St. Paul kirkeruin for å gjennomføre en av veivalgsoppgavene.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem gjennomføre et 233 meters høyt strikkhopp fra Macau Tower. Når de var nede på bakken, fikk de neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Stamp It (Stemple) eller Stomp It (Trampe). I Stamp It, måtte lagene dra til St. Paul kirkeruin. Der måtte lagene ta med seg en skriftrull. Så måtte de lete i gatene rundt Senado Square etter seks helligdommer, merket med ett av seks gamle kinesiske symboler. Ved hver helligdom, måtte de merke rullene sine med stempel i blekk. Når de hadde funnet alle seks, måtte de dra tilbake til St. Paul kirkeruin for å få neste ledetråd. I Stomp It, måtte lagene dra til Senado Square. Der måtte lagene bli med i en macaoisk folkedansgruppe og lære komplisert koreografi. Når instruktøren var fornøyd med innsatsen deres, fikk de neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved A-Ma-tempelet, måtte lagene gjennomføre et eldgammel seremoni for å avverge gamle ånder. De måtte fyre av kinaputter for å få neste ledetråd.
  • Ved Grand Lapa Hotel, måtte lagene lære seg å bli croupier ved et Fan-Tan-spill. Når lagene hadde ledet en feilfri runde med Fan-Tan, fikk de neste ledetråd.
  • Etter å ha fullført Fan-Tan-oppgaven, måtte lagene gå til Grand Lisboa Hotel og deretter krysse en rekke underjordiske ganger for å finne neste pit-stop, Praça de Ferreira do Amaral.

Etappe 5 (Kina → Yukon)[rediger | rediger kilde]

I Yukon, måtte lagene padle ned elven Yukon for å finne neste pit-stop ved Miles Canyon.
  • Macao (Kun Iam Økumeniske Senter)
  • Macao (Outer Harbour Fergeterminal) til Hongkong (Hongkong-Macao Fergeterminal)
  • Hongkong (Hongkong internasjonale lufthavn) til Whitehorse, Yukon Yukons flagg, Canada Canadas flagg (Erik Nielsen Whitehorse internasjonale lufthavn)
  • Whitehorse (Sky High Wilderness Ranch) (Overnatting) >Veivalg< Make Your Bed eller Ride Your Sled >Fartsdump< Sukhi & Jinder
  • Whitehorse (Grey Mountain − Skiskytingstadion) >Veisperring< Hvem har en stødig hånd?
  • Whitehorse (Chadburnsjøen)
  • Yukon (Miles Canyon) >Pit-Stop (Etappe 5)<

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Make Your Bed eller Ride Your Sled. I Make Your Bed, måtte lagene ta med to tunge ryggsekker og gå til campingplassen. Der ville lagene finne en låst kiste og en nøkkel inni en isblokk, som var lagt i en kjøleboks. Deretter måtte lagene tømme ryggsekkene sine, skikkelig sette opp et telt, og sette opp et leirbål som var nødvendig for å smelte isblokken for å få ut nøkkelen. Lagene kunne da åpne kisten, og kunne få teltet inspisert av en villmarksekspert. Når villmarkseksperten godkjente arbeidet, fikk de neste ledetråd. I Ride Your Sled, måtte lagene velge tre hundenavn fra en tavle, og deretter løpe 1,5 km på en sti til en frossen innsjø. Der måtte de lete gjennom en rekke hundeseler til de fant den som hadde samme navn som hundene de hadde valgt. Når de hadde funnet seletøyet, måtte de på riktig måte sette den på hundene, og feste hundene til en slede. Hvert lagmedlem måtte så kjøre tre runder på den frosne innsjøen for å få neste ledetråd. Som Fartsdump i denne etappen, måtte Sukhi & Jinder feste en 6 meter lang tilhenger på sin Chevrolet Silverado. Så måtte de kjøre ca. 12 km til en merket parkeingsplass for trailere. Der måtte de rygge bilen med tilhengeren inn på parkeringsplassen, uten å treffe noen kjegler. Når de hadde klart det, kunne de fortsette kappløpet. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem sykle en snøsykkel en kilmeter på en skogsløype, før de kom til en standplass. Der måtte de skyte ned fem blinker uten å bomme for å få neste ledetråd. Hvis de bommet, måtte de sykle en ny runde, før de kunne skyte ned de resterende blinkene.

Tilleggsoppgaver:

  • Etter å ha tilbringt natten ved Sky High Wilderness Ranch, ville lagene få frokost ved ranchkjøkkenet sammen med neste ledetråd.
  • Etter Veisperringen, måtte lagene frakte en kano fra skogen og deretter padle 1,5 kilmeter ned Yukonelven til neste pit-stop.

Tilleggsopplysning:

  • I løpet av pit-stop, ble lagene fraktet til Kun Iam Økumeniske Senter for å starte etappen.
  • Lagene fløy i Air Canadas Premium Economy Class fra Hongkong til Whitehorse (via Vancouver)
  • Lagene måtte bruke Chevrolet Silverado som transportmiddel i denne etappen.

Etappe 6 (Yukon → Manitoba)[rediger | rediger kilde]

I Winnipeg, fant lagene etappens pit-stop ved Det canadiske museet for menneskerettigheter.
  • Whitehorse (Erik Nielsen Whitehorse internasjonale lufthavn) til Winnipeg, Manitoba Manitobas flagg (Winnipeg James Armstrong Richardson internasjonale lufthavn)
  • Winnipeg (Manitoba Legislative Building − Golden Boy)
  • Winnipeg (Det Kongelige Canadiske Myntverket)
  • Winnipeg (Portage and Main) >Snarvei< >Veivalg< Slå Det eller Knip Det
  • Winnipeg (Whiskey Dix) >Veisperring< Hvem har sceneskrekk?
  • Winnipeg (Det Canadiske Museet For Menneskerettigheter) >Pit-Stop (Etappe 6)<

I sesongens første Snarvei, måtte lagene finne bygningen "The Cube" i Winnipegs Exchange District. Der fikk lagene utdelt en liste med delvise setninger. Når de hadde fått listen, måtte de lete rundt i området etter sju historiske, malte reklamer på ytterveggene på bygninger, som inneholdt den fullstendige versjonen av en av sine delvise setninger. De måtte se på reklamene og fylle inn det som manglet på arket. Når de hadde fylt ut alt sammen, måtte de dra tilbake til "The Cube". Første laget som fikk oppgaven godkjent, vant Snarveien. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Puck It (Slå det) eller Pinch It (Knip det). I Puck It, måtte lagene dra til MTS Centre, der de måtte ta på seg ishockeyutstyr. Så måtte de lede en puck gjennom en slalåmbane med kjegler, før de måtte skyte pucken i mål forbi en målvakt i tre, som hadde fem hull. Lagene måtte skyte pucken gjennom alle fem åpningene, inkludert den beryktete "fem-hullet". Når de hadde klart det, fikk de neste ledetråd. I Pinch It, måtte lagene dra til St. Ivan Suchavsky-katedralen. Der måtte lagene lage 74 tradisjonelle, ukrainske piroger for å få neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem kle seg som en glamrock-artist og memorere en rock'n'roll-sang. Når de var klar, måtte de framføre sangen med et band, foran et publikum med musikk-elskere. Hvis de klarte å synge sangen feilfritt, fikk de neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • I begynnelsen av etappen, fikk lagene ledetråd, der de ble instruert til å finne Golden Boy. Lagene måtte finne ut at de ville finne Golden Boy ved Manitoba Legislative Building.
  • Ved Det Kongelige Canadiske Myntverket, fikk lagene utdelt ti mynter fra ti forskjellige land, som alle blir produsert ved myntverket. Lagene måtte løpe langs oppkjørselen til Myntverket, der det var en rekke flaggstenger som representerte landene som Myntverket produserer mynter for, og identifisere flaggene som passet til hver av myntene. Så måtte de finne et bord med flagg, og plassere hver mynt til riktig flagg. Når de hadde klart oppgaven, fikk de neste ledetråd.
  • Ledetråden lagene fikk etter oppgaven ved Myntverket, instruerte lagene til å dra til det mest vindfulle veikrysset i Canada. Lagene måtte finne ut at det var veikrysset Portage and Main.

Etappe 7 (Manitoba → Frankrike)[rediger | rediger kilde]

I Normandie, besøkte lagene den canadiske krigskirkegården i Bény-sur-Mer for å minnes de canadiske soldatene som omkom under 2. verdenskrig.
  • Winnipeg (Portage and Main)
  • Winnipeg (Winnipeg James Armstrong Richardson internasjonale lufthavn) til Paris, Frankrike Frankrikes flagg (Charles de Gaulle internasjonale lufthavn)
  • Coquainvilliers (Calvados Boulard) >Veisperring< Hvem vil gi sine 40%?
  • Le Molay-Littry (Hôtel de Ville) >Veivalg< Vis det eller Fortell det
  • Asnelles (Strand)
  • Bény-sur-Mer (Bény-sur-Mer Canadiske Krigskirkegård)
  • Courseulles-sur-Mer (Centre Juno Beach − «Remembrance and Renewal»-statuen)
  • Courseulles-sur-Mer (Juno Beach) >Pit-Stop (Etappe 7)<

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem ta en prøve av Calvados fra en vintønne og bruke en matematisk formel og utstyr, i tillegg til en demonstrasjon, til å destillere Calvados til 40% ABV. Når destillatøren godkjente arbeidet, fikk de neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Show It (Vis det) eller Tell It (Fortell det). I Show It, måtte lagene dra til Elevage de Nesque. Der måtte de velge en Percheron-hest og stelle den. Når hesten var stelt, måtte de flette hestens manke, for å få neste ledetråd. I Tell It, måtte lagene dra til gårdsplassen til Museet for Bayeux-teppet. Der fikk lagene utdelt tolv bilder fra teppet om normannernes invasjon av England. Ved hjelp av ni beskrivelser på tavler rundt på gårdsplassen, måtte de korrekt identifisere bildene som passet til beskrivelsene og plassere dem på en tavle. Når alle ni var plassert i riktig rekkefølge, fikk de neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • På stranden i Asnelles, måtte begge på lagene delta i landseiling og fullføre ti runder for å få neste ledetråd.
  • Ved den canadiske krigskirkegården i Bény-sur-Mer, tok lagene et øyeblikk med refleksjon for de 2 049 canadiske soldatene gravlagt på kirkegården, før de fikk neste ledetråd, sammen med et «Lest We Forget»-kort.
  • Ved «Remembrance and Renewal»-statuen ved Centre Juno Beach, gav lagene sine «Lest We Forget»-kort til en canadisk D-dag-soldat-reenactor som var stasjonert der. Han ville vise dem veien til pit-stop på Juno Beach.

Tilleggsoppgaver:

  • I løpet av pit-stop, ble lagene fraktet tilbake til Portage and Main for å starte denne etappen.

Etappe 8 (Frankrike)[rediger | rediger kilde]

I Paris, besøkte lagene den berømte Triumfbuen for å finne neste ledetråd.
  • Bayeux (Bayeux-katedralen)
  • Bayeux (Gare de Bayeux) til Paris (Gare Saint-Lazare)
  • Paris (Triumfbuen)
  • Paris (Place du Canada − Ny-Frankrike-hagen) >Veivalg< Haute Couture eller Plat du Jour
  • Paris (Pompidou-senteret) >Dobbel U-sving< Pierre & Michel u-svingte Alain & Audrey og Sukhi & Jinder u-svingte Ryan & Rob >Fartsdump< Ryan & Rob
  • Paris (Pont de Grenelle − Île aux Cygnes) >Veisperring< Hvem er glad i godteri?
  • Paris (Pont de l'Archevêché)
  • Paris (Quai de la Tournelle) >Pit-Stop (Etappe 8)<

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Haute Couture eller Plat du Jour. I Haute Couture, måtte lagene dra til École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne. Der måtte lagene, ved hjelp av utdelt utstyr og stoff,klippe og sy stoffet til en Haute Couture-kjole. Hvis designeren var tilfreds med kjolen, fikk de neste ledetråd. I Plat du Jour, måtte lagene Le Marais. Der måtte lagene se på tavler plassert utenfor kaféer etter tre ting merket med race-flagget. Lagene måtte kjøpe tingene og huske hvordan man uttalte dem på fransk. Når de hadde kjøpt tingene, måtte de levere dem til et ventende par og si hver ting riktig for å få neste ledetråd. Som Fartsdump i denne etappen, måtte Ryan & Rob lære å spille den franske folkesangen «Au clair de la lune» på et par trekkspill. Hvis de kunne spille sangen i kor foran publikum, kunne de fortsette kappløpet. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem gjenskape en lokal, moderne kunst ved hjelp av godteriet Mentos, som er sponsor av The Amazing Race Canada. De måtte følge et gitt eksempel og plassere godteri på et bord, slik at bildet matchet maleriet. Når kunstneren godkjente arbeidet, fikk de neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Gare de Bayeux, måtte lagene skrive seg på et av to tog til Paris, med avreise med en times mellomrom.
  • Ved Pont de l'Archevêché, måtte lagene se etter neste pit-stop, som var ved Quai de la Tournelle.

Tilleggsopplysning:

  • I løpet av pit-stop, ble lagene fraktet til katedralen i Bayeux for å starte denne etappen.

Etappe 9 (Frankrike → Québec)[rediger | rediger kilde]

I Montréal, besøkte lagene Atwater Market for å finne en ledetråd.
  • Paris (Place du Trocadéro − Parvis des droits de l'homme)
  • Paris (Charles de Gaulle internasjonale lufthavn) til Montréal, Québec Québecs flagg, Canada Canadas flagg (Montréal–Pierre Elliott Trudeau internasjonale lufthavn)
  • Montréal (Montréal–Pierre Elliott Trudeau internasjonale lufthavn − Air Canada Priority Check-In Disk)
  • Montréal (Montréal–Mirabel internasjonale lufthavn − Circuit ICAR) >Veisperring< Hvem kan bråsnu?
  • Montréal (Atwater Market − Veikrysset mellom Avenue Atwater og Rue Saint-Ambrose) >Snarvei< >Veivalg< Flammet eller Grillet
  • Montréal (Square-Victoria Metrostasjon)
  • Montréal (Montréal Vitenskapssenter − The Belverde) >Pit-Stop (Etappe 9)<

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem sette seg inn i en Chevrolet Camaro SS, og gjennomføre en todelt presisjonskjøringskurs. Først måtte de gjennomføre en kvart drift, uten at de spinte ut. Så måtte de gjennomføre en 180 graders baklengs sving. Når instruktøren godkjente begge trinnene, fikk de neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Flamed (Flammet) eller Grilled (Grillet). I Flamed, måtte lagene dra til Espace Verre og se en lokal kunstner demonstrere hvordan man smeltet glasstenger til å lage perler. Så måtte lagene lage fem forskjellige perler til å gjøre ferdig en smykke. Når kunstneren godkjente arbeidet, fikk de neste ledetråd. I Grilled, måtte lagene gå til matboden Le Cheese. Der måtte lagene studere og smake på ti forskjellige grillete ostesmørbrød. Så måtte lagene løpe 50 meter til Le Cheese matbil, der lagene måtte identifisere alle ostesmørbrødene fra hukommelsen. Når lagene hadde riktig identifisert alle ostesmørbrødene, fikk de neste ledetråd. I denne etappens Snarvei, måtte lagene dra til Parisian Laundry, og velge en positur. Etter å ha valgt en positur, måtte lagene gå inn i et rom, der de måtte stille seg i den posituren de hadde valgt, slik at kunstere kunne skissere dem. Underveis ble lagene bedt om at kle av seg til undertøyet.Til slutt ble de bedt om å stå naken. Hvis lagene syntes det ble ubehagelig, kunne lagene velge å gå tilbake til Veivalgsoppgaven. Det første laget som fikk skissert bildet av dem ferdig, vant Snarveien.

Tilleggsopplysning:

  • I løpet av pit-stop, ble lagene fraktet til Parvis des droits de l'homme ved Place du Trocadéro, der de begynte denne etappen.

Etappe 10 (Québec → Prince Edward Island)[rediger | rediger kilde]

I Charlottetown, besøkte lagene Province House for gjennomføre denne etappens Veisperring.
  • Montréal (Place d'Armes)
  • Montréal (Montréal–Pierre Elliott Trudeau internasjonale lufthavn) til Charlottetown, Prince Edward Island Prince Edward Islands flagg (Charlottetown lufthavn)
  • Charlottetown (Red Shores Travbane)
  • Charlottetown (Province House) >Veisperring< Hvem er faren din?
  • Cornwall (Petro-Canada Bensinstasjon)
  • New London (Lucy Maud Montgomerys Hjem) >Fartsdump< Ryan & Rob >Veivalg< Musling eller Masse
  • North Rustico (Farmers' Bank of Rustico) >Pit-Stop (Etappe 10)<

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem snakke med imitatorer av familie og venner av utvalgte Konføderasjonens Fedre som deltok på Charlottetown-konferansen i 1864, som stod gikk i området rundt Province House. De ville gi lagene navn på delegatene og fysiske beskrivelser av dem. Så måtte de gå inn og korrekt identifisere de 10 imitatorene av Konføderasjonens Fedre (George Brown, George-Étienne Cartier, George Coles, Robert B. Dickey, Col. John Hamilton Gray, Hector-Louis Langevin, Thomas D'Arcy McGee, William Henry Pope, Samuel Tilley, Dr. Charles Tupper) ut ifra hukommelsen. Hvis de fikk alt riktig, ville en imitator av Canadas første statsminister, Sir John A. Macdonald, gi dem neste ledetråd. Som Fartsdump i denne etappen, måtte Ryan & Rob grave etter tre flasker med «moonshine», som lå gjemt i en haug med hestemøkk. Når de hadde funnet flaskene, kunne de fortsette kappløpet. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Mussel (Musling) eller Mass (Masse). I Mussel, måtte lagene dra til Prince Edward Aqua Farms. Der måtte de bearbeide 820 kg (eller tre fulle container) med blåskjell. De måtte ikle seg drakter, og deretter fjerne blåskjell fra «sokker», der de vokste og formerte seg i Nord-Atlanteren de siste to årene, og legge dem opp i en ny container. Når arbeidet var ferdig og området rent, ville fabrikksjefen gi dem neste ledetråd. I Mass, måtte lagene dra til en potetgård. Der måtte de beregne vekten av over 10 millioner Russet Burbank-poteter, ved hjelp av målebånd og kalkulator. Når lagene klarte å regne ut riktig vekt, ville potetbonden gi dem neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

  • I løpet av pit-stop, ble lagene fraktet til Place d'Armes for å begynne etappen.
  • Lagene brukte Chevrolet Impala som transportmiddel i denne etappen.

Tilleggsoppgaver:

  • Utenfor Charlottetown lufthavn, måtte lagene finne merkede Chevrolet Impala-er. Lagene måtte finne neste ledetråd, som lå gjemt inne i bilen.
  • Ved Red Shores Travbane, måtte et lagmedlem frakte partneren sin, ved hjelp av en sulky, to runder rundt travbanen. Den som fraktet partneren, måtte ha på seg skylapper.
  • Ved Petro-Canada Bensinstasjon i Cornwall, måtte lagene fylle opp hele tanken, slik at lagene kunne fullføre etappen.

Etappe 11 (Prince Edward Island → New Brunswick)[rediger | rediger kilde]

I New Brunswick, fant lagene etappens Veisperring og Pit-Stop ved Cape Enrage.
  • Charlottetown (Peake's Wharf)
  • Shediac, New Brunswick New Brunswicks flagg (Dairy Queen-restaurant)
  • Hopewell Cape (Albert County Museum) >Veivalg< Land eller Sjø
  • Cape Enrage >Veisperring< Hvem er klar til å rase mot kappet?
  • Cape Enrage (Fyrtårn) >Pit-Stop (Etappe 11)<

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom By Land (Land) eller By Sea (Sjø). I begge Veivalgsoppgavene, måtte lagene dra til Hopewell Rocks. I By Land, måtte lagene delta i geocaching. Først måtte de velge en GPS, og deretter, ved hjelp av GPS-en, lete etter ti ulike, skjulte gjenstander. Når de kom tilbake med de ti gjenstandene, fikk de neste ledetråd. I By Sea, måtte lagene finne Hopewell Rocks. Der måtte de lære seg de internasjonale maritime signalflaggene. De måtte finne en boks med 100 ulike flagg og sju nautiske meldinger. Så måtte de løpe langs stranden, der de ville finne en kodebok. De måtte memorere flaggene til hver av meldingene. Så måtte de løpe tilbake til området der de fant boksene, og velge de samsvarende flaggene og henge dem opp på en flaggstang i riktig rekkefølge, for å få neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem rappellere ned fjellveggen av Cape Enrage, der de ville finne første halvpart av ledetråden. Så måtte de løpe langs den steinete kysten, og klatre opp fjellveggen for å finne den andre halvparten av ledetråden.

Tilleggsopplysning:

  • I løpet av Pit-Stop, ble lagene fraktet til Peake's Wharf for å begynne denne etappen.
  • Lagene brukte Chevrolet Trax som transportmiddel i denne etappen.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Dairy Queen i Shediac, måtte lagene servere Blizzards og tilpasse en iskake til en Acadisk bursdagsfeiring for å få neste ledetråd.
  • Etter Veisperringen, måtte et lagmedlem sikre en sikkerhetssele til partneren sin. Når sikkerhetsinstruktøren godkjente sikringen, kunne de ta zip-line til Pit-Stop.

Etappe 12 (New Brunswick → Ontario)[rediger | rediger kilde]

I Ottawa, besøkte lagene Parliament Hill for å gjennomføre en oppgave.
  • Moncton (Greater Moncton internasjonale lufthavn) til Ottawa, Ontario Ontarios flagg (Ottawa Macdonald–Cartier internasjonale lufthavn)
  • Ottawa (Ottawa Macdonald–Cartier internasjonale lufthavn − Air Canada Maple Leaf Lounge)
  • Ottawa (Fleet Street Pumpestasjon til Rideaukanalen)
  • Ottawa (Parliament Hill – Centennial Flame)
  • Ottawa (Parliament Hill – Centre Block)
  • Ottawa (Diefenbunker) >Veisperring< Hvem er bomben?
  • Ottawa (Canadian Museum of Nature – Atrium) >Veisperring<
  • Ottawa (National Gallery of Canada)
  • Ottawa (Rideau Hall) >Pit-Stop (Etappe 12)<

I etappens første Veisperring, måtte et lagmedlem gå inn i Diefenbunker. Der måtte lete blant bunkerens mange rom etter tre av fem skjulte leke; et helikopter, en tanks, en jeep, et fly og en kompass. Når de hadde funnet tre leker, måtte de gå til resepsjonen og levere dem inn, i bytte mot neste ledetråd. I etappens andre Veisperring, måtte den som ikke gjorde den første, bruke en jumar til å klatre til toppen av museets glassatruim og få tak i neste ledetråd. På toppen, måtte de trekke seg langs taket før de kunne vende tilbake til partneren.

Tilleggsoppgaver:

  • Ved Fleet Street Pumpestasjon, måtte lagene padle i kajakk nedover elven Ottawa, gjennom en olympisk kajakkbane, til Rideaukanalen.
  • Ved Parliament Hill, måtte lagene finne kontoret til the Honurable Andrew Scheer, og velge en av tre konvolutter, med en dato skrevet på dem. Så måtte de lete blant tusenvis av bøker som er lagret på kontoret hans, kjent som Hansard, der debattene som har funnet sted på Parliament Hill er nedtegnet. De måtte lete etter deres angitte dato, og finne ut hvilket historisk, canadisk hendelse som fant sted den datoen:
    • Mickey & Pete: 25. mars 1986 − Innføring av Loonie-mynten (1-dollarmynten).
    • Natalie & Meaghan: 30. mars 1949 − Innføring av «O Canada» på engelsk og fransk.
    • Ryan & Rob: 15. desember 1964 − Innføring av det nye canadiske flagget.

Når de hadde funnet det, måtte de gå til Parlamentets bibliotek for å avgi svaret, og få neste ledetråd.

  • Ved National Gallery of Canada, måtte lagene sette sammen en kunstinstallasjon kalt «Malerier fra Racet». De måtte velge mellom et stort utvalg malerier, 36 av dem var bilder av steder sett i løpet av kappløpet. Mange av bildene, var bilder av steder som er blitt besøkt av andre versjoner av The Amazing Race. De måtte ordne maleriene på de riktige stedene på veggen, tre malerier for hver etappe av kappløpet. Når alle maleriene var riktig, fikk lagene siste ledetråd.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]