Octopussy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Octopussy
orig. Octopussy
Generell informasjon
Sjangeraction
Utgivelsesår1983
Prod.landStorbritannia
Lengde131 min.
Språkengelsk
Aldersgrense16 år (Norge)
Bak kamera
RegissørJohn Glen
ProdusentAlbert R. Broccoli
ManusforfatterGeorge MacDonald Fraser
Michael G. Wilson
Richard Maibaum
MusikkJohn Barry
"All Time High"
Foran kamera
Hovedrolle(r)
Prod.selskapMGM/UA Entertainment Co.
Eksterne lenker

Octopussy er den 13. James Bond-filmen i den offisielle serien. Filmen ble laget i 1983, og markerte Roger Moores nest siste opptreden som James Bond. Robert Brown debuterte som M i denne filmen. «All Time High» ble fremført av den amerikanske sangerinnen Rita Coolidge. Den andre Bond-filmen uten fornorsket tittel. Den første var Goldfinger. Innspillingen startet 10. august 1982 i Vest-Berlin og ble avsluttet i januar 1983 i Pinewood Studios.

Handling[rediger | rediger kilde]

James Bond (Roger Moore) sniker seg inn på en militærbase i et sør-amerikansk land og klarer mot alle odds å stjele med seg miniflyet Acrostar. Vel tilbake i London får Bond i oppdrag i å etterforske hvorfor en 00-agent er funnet død med et Faberge egg i hånden. 007 oppdager en sammenheng mellom det sjeldne russiske egget, en smuglerbande bestående kun av kvinner, drevet av Octopussy (Maud Adams), og et plot av en revolusjonær russisk general. Han har sammen med Kamal Khan (Louis Jourdan), planer om å starte den tredje verdenskrig, intet mindre, og Octopussys sirkus er for ham det perfekte skjulestedet for atombomben som skal utløse det hele. Fra indiske palasser til et råkjørende sirkustog i Øst-Tyskland og Vest-Tyskland og en høytsvevende slåsskamp på vingen til et fly i lufta, er det bare Agent 007 som kan stoppe den marerittaktige planen.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Rolle
Roger Moore James Bond
Maud Adams Octopussy
Louis Jourdan Kamal Khan
Kristina Wayborn Magda
Kabir Bedi Gabina
Steven Berkoff General Orlov
Desmond Llewelyn Q
Robert Brown M
Lois Maxwell Miss Moneypenny

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


filmstubbDenne filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.