Spionen som elsket meg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Spionen som elsket meg
orig. The Spy Who Loved Me
Spionen som elsket meg
Generell informasjon
Sjangeraction
Utgivelsesår1977
Prod.landStorbritannia
Lengde120 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegissørLewis Gilbert
ProdusentAlbert R. Broccoli,
William P. Cartlidge
Foran kamera
MedvirkendeRoger Moore
Barbara Bach
Curd Jürgens
Richard Kiel
Annen informasjon
Budsjett$14,000,000
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

Spionen som elsket meg (originaltittel: The Spy Who Loved Me) er den 10. av hittil[når?] 23 James Bond-filmer. Roger Moore spiller 007 for tredje gang sammen med Bondpiken Barbara Bach. Det er her vi for første gang møter skurken "Jaws", spilt av Richard Kiel, som skulle vise seg å bli en publikumsvinner. Denne Bond-filmen varer i 125 minutter og ble laget i 1977. Carly Simon fremfører låten Nobody Does It Better. Dette er første sang som har en annen tittel enn selve filmens hovedtittel, selv om tittel blir sunget i sangen.

Handling[rediger | rediger kilde]

En britisk og en sovjetisk ubåt forsvinner på mystisk vis. Bond og den sovjetiske agenten major Anya Amasova settes på saken. De støter på hverandre i Egypt og på Jaws, som jobber for skurken Stromberg, som vil skape et nytt Atlantis.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Fakta[rediger | rediger kilde]

Den 19.10.2008 avholdtes The Spy Who Loved Me Reunion i Pinewood Studios utenfor London. Blant gjestene var Roger Moore, som selv holder dette som sin favorittfilm i serien om James Bond.[trenger referanse]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

filmstubbDenne filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.