Med døden i sikte

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Med døden i sikte
orig. A View to a Kill
Aviewtokill-logo.svg
Generell informasjon
Sjangeraction
Utgivelsesår1985
Lengde131 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiJohn Glen
ProdusentAlbert R. Broccoli
Michael G. Wilson
ManusforfatterMichael G. Wilson
Richard Maibaum
MusikkJohn Barry
SjeffotografAlan Hume
KlippPeter Davies
Foran kamera
Hovedrolle(r)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Med døden i sikte (originaltittel: A View to a Kill ) er en den 14. filmen om den hemmelige agenten James Bond, agent 007. Dette er også den siste filmen til Roger Moore som 007, og ble laget i 1985. Tittelsporet ble fremført av den britiske pop/new wave-gruppen Duran Duran. John Barry likte visstnok ikke at et poprock-band skulle fremføre tittelmelodien, men gikk likevel med på å lage resten av soundtracket. Dette ble Roger Moores siste film som agent 007, han var da 58 år gammel. Dette er filmen med siste opptreden av Lois Maxwell som Miss Moneypenny. Skuespilleren var den eneste som var med i alle Bond-filmene siden Dr. No.

Handling[rediger | rediger kilde]

Agent 007 (Roger Moore) er i et kappløp med tiden når han prøver å stoppe den maktsyke industrimannen Max Zorin (Christopher Walken) som prøver å drepe millioner for å sikre seg kontrollen over verdens tilbud av mikrochip'er. Fra Eiffeltårnet til toppen av Golden Gate, James Bond er ustoppelig. James Bond lykkes å få tak i en silikon chip fra russerne, som igjen viser seg å være identisk med en britisk prototype som kan motstå selv elektromagnetisk stråling fra en atombombeeksplosjon. Den britiske industrialisten Max Zorin (Chrsitopher Walken) har en grumsete bakgrunn, og MI6 fatter mistanke om at Zorin har lekket informasjon til russerne. Det viser seg at Zorin er en eks-KGB agent og motstander av Sovjetunionen. Zorin er kapitalist, og for ham er Silicon Valley i California den nye oasen. Bonds etterforskning bringer ham til San Francisco og Zorin Industries. Det viser seg at Zorin sammen med sin dødelige partner May Day (Grace Jones) har til formål å utløse et jordskjelv, slik at alle datafirmaer og andre som produserer microchips bokstavelig talt går under. Vakre Stacey Tanya Roberts er også med på Bonds jakt, hun fra en geologs innfallsvinkel. Det blir brann i byens City Hall, en vill jakt gjennom byen og til slutt et klimax på toppen av Golden Gate-bruen.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Video-x-generic.svgDenne filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.