Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1990–1994

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1990–1994 inneholder samtlige landskamper spilt av Norges herrelandslag i fotball i kronologisk rekkefølge fra januar 1990 til desember 1994.

Norges landskamper 1990[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 4. februar 1990

Norge Norge 3–2 (0–1) Sør-Korea Sør-Korea Ta' Qali National Stadium (Valletta, Malta)

Ørjan Berg Scoret i det 53. minutt 53'
Bent Skammelsrud Scoret i det 85. minutt 85'
Rune Tangen Scoret i det 89. minutt 89'

Hwang Seon-Hong Scoret i det 26. minutt 26'
Lee Sang-Yoon Scoret i det 57. minutt 57'

Norges lag:
Ola By Rise - Hugo Hansen, Jan Halvor Halvorsen, Rune Tangen, Gunnar Halle, Karl Petter Løken, Lars Bohinen, Ørjan Berg, Jahn Ivar Jacobsen (Bent Skammelsrud fra 70'), Jørn Andersen, Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Charles Agius
Tilskuere: 1 500

Vennskapskamp, 7. februar 1990

Malta Malta 1–1 (1–1) Norge Norge Ta' Qali National Stadium (Valletta)

Raymond Vella Scoret i det 38. minutt 38'

Jan Åge Fjørtoft Scoret i det 22. minutt 22'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Gunnar Halle, Erland Johnsen, Rune Tangen, Stig Inge Bjørnebye, Karl-Petter Løken, Lars Bohinen, Jan Berg (Ørjan Berg fra 60'), Bent Skammelsrud, Gøran Sørloth (Jørn Andersen fra 46'), Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Edgar Azzopardi
Tilskuere: 3 000

Vennskapskamp, 27. mars 1990

Nord-Irland Nord-Irland 2–3 (1–1) Norge Norge Windsor Park (Belfast)

Jimmy Quinn Scoret i det 43. minutt 43'
Kevin Wilson Scoret i det 88. minutt 88'

Bent Skammelsrud Scoret i det 22. minutt 22'
Jørn Andersen Scoret i det 57. minutt 57'
Erland Johnsen Scoret i det 90. minutt 90'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Hugo Hansen, Erland Johnsen, Jan Halvor Halvorsen, Gunnar Halle, Karl-Petter Løken, Per Egil Ahlsen, Tom Gulbrandsen Bent Skammelsrud, Jørn Andersen, Jan Åge Fjørtoft (Jahn Ivar Jakobsen fra 79').


Dommer: Howard King
Tilskuere: 3 500

Vennskapskamp, 6. juni 1990

Norge Norge 1–2 (0–2) Danmark Danmark Lerkendal stadion (Trondheim)

Jørn Andersen Scoret i det 87. minutt 87' (Straffe)

Flemming Povlsen Scoret i det 19. minutt 19'
Michael Laudrup Scoret i det 31. minutt 31'

Norges lag:
Ola By Rise, Karl-Petter Løken, Erland Johnsen, Rune Bratseth, Gunnar Halle, Jan Ove Pedersen, Per-Ove Ludvigsen, Dag Riisnæs (Tom Gulbrandsen fra 46'), Bent Skammelsrud, Jørn Andersen, Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Bo Persson
Tilskuere: 8 035

Vennskapskamp, 22. august 1990

Norge Norge 1–2 (1–1) Sverige Sverige Stavanger stadion (Stavanger)

Per Egil Ahlsen Scoret i det 3. minutt 3' (Straffe)

Leif Engqvist Scoret i det 41. minutt 41'
Jens Fjellström Scoret i det 75. minutt 75'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Gunnar Halle, Erland Johnsen, Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye (Pål Lydersen fra 46'), Jan Halvor Halvorsen, Tom Gulbrandsen, Per Egil Ahlsen, Bent Skammelsrud (Ørjan Berg fra 64'), Jørn Andersen, Jan Åge Fjørtoft (Mini Jakobsen fra 75').


Dommer: Kim Milton Nielsen
Tilskuere: 10 065

Kvalifisering til EM, 12. september 1990

Sovjetunionen Sovjetunionen 2–0 (1–0) Norge Norge Sentralstadion (Moskva)

Andrej Kantsjelskis Scoret i det 21. minutt 21'
Oleh Kuznetsov Scoret i det 58. minutt 58'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Pål Lydersen, Tore Pedersen, Rune Bratseth, Gunnar Halle, Ørjan Berg (Erik Pedersen fra 61'), Per Egil Ahlsen, Tom Gulbrandsen, Jahn Ivar Jakobsen, Jørn Andersen, Jan Åge Fjørtoft (Tore André Dahlum fra 66').


Dommer: Hubert Forstinger
Tilskuere: 22 000

Kvalifisering til EM, 10. oktober 1990

Norge Norge 0–0 (0–0) Ungarn Ungarn Brann stadion (Bergen)
Norges lag:
Erik Thorstvedt, Gunnar Halle, Tore Pedersen, Rune Bratseth, Pål Lydersen, Erik Pedersen, Per Egil Ahlsen, Sverre Brandhaug, Jahn Ivar Jakobsen (Jørn Andersen fra 71'), Gøran Sørloth, Jan Åge Fjørtoft (Tore André Dahlum fra 83').


Dommer: John Spillane
Tilskuere: 6 304


Vennskapskamp, 31. oktober 1990

Norge Norge 6–1 (3–0) Kamerun Kamerun Bislett stadion (Oslo)

Rune Bratseth Scoret i det 15. minutt 15'
Lars Bohinen Scoret i det 39. minutt 39'
Tore André Dahlum Scoret i det 41. minutt 41'
Jan Åge Fjørtoft Scoret i det 70. minutt 70'
Jan Åge Fjørtoft Scoret i det 75. minutt 75'
Gøran Sørloth Scoret i det 81. minutt 81'

Yves Belle Belle Scoret i det 86. minutt 86'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Gunnar Halle (Stig Inge Bjørnebye fra 55'), Tore Pedersen, Rune Bratseth, Roger Nilsen, Erik Pedersen (Jan Halvor Halvorsen fra 75'), Per Egil Ahlsen, Øyvind Leonhardsen, Lars Bohinen, Gøran Sørloth, Tore André Dahlum (Jan Åge Fjørtoft fra 53').


Dommer: Kurt Sørensen
Tilskuere: 8 200

Vennskapskamp, 7. november 1990

Tunisia Tunisia 1–3 (0–1) Norge Norge Municipal stadion (Bizerte)

Mondher Msakni Scoret i det 63. minutt 63' (Straffe)

Tore André Dahlum Scoret i det 38. minutt 38'
Kåre Ingebrigtsen Scoret i det 57. minutt 57'
Tore André Dahlum Scoret i det 75. minutt 75'

Norges lag:
Einar Rossbach (Tor Andre Grenersen fra '29), Pål Lydersen, Tore Pedersen, Roger Nilsen (Erik Mykland fra 79'), Erik Pedersen, Kåre Ingebrigtsen, Claus Eftevaag, Øyvind Leonhardsen, Stig Inge Bjørnebye, Gøran Sørloth, Tore André Dahlum.


Dommer: Rashid Medjiba
Tilskuere: 8 000

Kvalifisering til EM, 14. november 1990

Republikken Kypros Kypros 0–3 (0–1) Norge Norge Makarion stadion (Nicosia)

Gøran Sørloth Scoret i det 39. minutt 39'
Lars Bohinen Scoret i det 49. minutt 49'
Sverre Brandhaug Scoret i det 63. minutt 63'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Tore Pedersen, Pål Lydersen, Rune Bratseth, Karl-Petter Løken (Erik Pedersen fra 66'), Gunnar Halle, Lars Bohinen, Sverre Brandhaug, Øyvind Leonhardsen, Gøran Sørloth, Tore André Dahlum (Jan Åge Fjørtoft fra 78').


Dommer: Zoran Petrović
Tilskuere: 2 123

Norges landskamper 1991[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 17. april 1991

Østerrike Østerrike 0–0 (0–0) Norge Norge Praterstadion (Wien)
Norges lag:
Einar Rossbach, Pål Lydersen, Per Egil Ahlsen, Tore Pedersen, Stig Inge Bjørnebye, Kåre Ingebrigtsen, Sverre Brandhaug (Dag Riisnæs fra 68'), Øyvind Leonhardsen, Karl-Petter Løken (Erik Pedersen fra 85'), Gøran Sørloth, Jan Åge Fjørtoft (Tore André Dahlum fra 68').


Dommer: Zdravko Jokić
Tilskuere: 36 000

Kvalifisering til EM, 1. mai 1991

Norge Norge 3–0 (0–0) Republikken Kypros Kypros Ullevaal Stadion (Oslo)

Pål Lydersen Scoret i det 50. minutt 50' (Straffe)
Tore André Dahlum Scoret i det 65. minutt 65'
Gøran Sørloth Scoret i det 90. minutt 90'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Pål Lydersen, Tore Pedersen, Rune Bratseth (Kåre Ingebrigtsen fra 46'), Stig Inge Bjørnebye, Gunnar Halle (Erik Pedersen fra 75'), Sverre Brandhaug, Øyvind Leonhardsen, Per Egil Ahlsen, Gøran Sørloth, Tore André Dahlum.


Dommer: Kaj Natri
Tilskuere: 7 833

Vennskapskamp, 23. mai 1991

Norge Norge 1–0 (1–0) Romania Romania Ullevaal Stadion (Oslo)

Jan Åge Fjørtoft Scoret i det 27. minutt 27'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Pål Lydersen, Per Egil Ahlsen, Rune Bratseth, Tore Pedersen, Erik Pedersen (Kåre Ingebrigtsen fra 64'), Lars Bohinen, Øyvind Leonhardsen, Karl-Petter Løken (Tore André Dahlum fra 84'), Gøran Sørloth (Jan Åge Fjørtoft fra 26'), Jahn Ivar Jakobsen.


Dommer: Bryan Hill
Tilskuere: 4 379

Kvalifisering til EM, 5. juni 1991

Norge Norge 2–1 (2–0) Italia Italia Ullevaal Stadion (Oslo)

Tore André Dahlum Scoret i det 3. minutt 3'
Lars Bohinen Scoret i det 24. minutt 24'

Salvatore Schillaci Scoret i det 79. minutt 79'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Pål Lydersen, Per Egil Ahlsen, Rune Bratseth, Tore Pedersen, Karl-Petter Løken, Lars Bohinen, Kåre Ingebrigtsen, Tore André Dahlum (Erik Pedersen fra 46'), Gøran Sørloth, Jahn Ivar Jakobsen.


Dommer: Mario van der Ende
Tilskuere: 27 500

Vennskapskamp, 8. august 1991

Norge Norge 1–2 (1–2) Sverige Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)

Øyvind Leonhardsen Scoret i det 13. minutt 13'

Tomas Brolin Scoret i det 15. minutt 15'
Anders Limpar Scoret i det 40. minutt 40'

Norges lag:
Einar Rossbach, Pål Lydersen (Roger Nilsen fra 37'), Tore Pedersen (Per Egil Ahlsen fra 78'), Rune Bratseth, Gunnar Halle (Ronny Johnsen fra 74'), Karl-Petter Løken, Lars Bohinen (Dag Riisnæs fra 46'), Øyvind Leonhardsen, Tore André Dahlum, Gøran Sørloth, Jahn Ivar Jakobsen.


Dommer: Hans-Peter Dellwing
Tilskuere: 9 482

Kvalifisering til EM, 28. august 1991

Norge Norge 0–1 (0–0) Sovjetunionen Sovjetunionen Ullevaal Stadion (Oslo)

Aleksandr Mostovoj Scoret i det 74. minutt 74'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Pål Lydersen, Tore Pedersen, Rune Bratseth, Roger Nilsen (Dag Riisnæs fra 65'), Karl-Petter Løken, Gunnar Halle, Øyvind Leonhardsen, Jahn Ivar Jakobsen (Bent Skammelsrud fra 80'), Gøran Sørloth, Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Howard King
Tilskuere: 25 427

Vennskapskamp, 25. september 1991

Norge Norge 2–3 (1–1) Tsjekkoslovakia Tsjekkoslovakia Ullevaal Stadion (Oslo)

Jahn Ivar Jakobsen Scoret i det 41. minutt 41'
Jan Åge Fjørtoft Scoret i det 79. minutt 79'

Václav Němeček Scoret i det 17. minutt 17'
Ľubomír Moravčík Scoret i det 52. minutt 52'
Pavel Kuka Scoret i det 80. minutt 80'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Tore Pedersen, Ulf Karlsen, Per Egil Ahlsen, Pål Lydersen, Ronny Johnsen (Jan Ove Pedersen fra 45'), Ørjan Berg (Lars Bohinen fra 45'), Dag Riisnæs (Bent Skammelsrud fra 57'), Øyvind Leonhardsen, Jahn Ivar Jakobsen, Gøran Sørloth (Jan Åge Fjørtoft fra 73').


Dommer: John Nielsen
Tilskuere: 3 500

Kvalifisering til EM, 30. oktober 1991

Ungarn Ungarn 0–0 (0–0) Norge Norge Rohonci úti Stadion (Szombathely)
Norges lag:
Frode Grodås, Tore Pedersen, Per Egil Ahlsen, Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye, Karl-Petter Løken, Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen (Kåre Ingebrigtsen fra 77'), Lars Bohinen, Gøran Sørloth (Jan Åge Fjørtoft fra 46'), Jahn Ivar Jakobsen.


Dommer: Gérard Biguet
Tilskuere: 8 000

Kvalifisering til EM, 13. november 1991

Italia Italia 1–1 (0–0) Norge Norge Stadio Luigi Ferraris (Genoa)

Ruggiero Rizzitelli Scoret i det 83. minutt 83'

Jahn Ivar Jakobsen Scoret i det 60. minutt 60'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Karl-Petter Løken, Per Egil Ahlsen, Rune Bratseth, Pål Lydersen, Ronny Johnsen (Jan Ove Pedersen fra 46'), Kjetil Rekdal, Kåre Ingebrigtsen (Ørjan Berg fra 84'), Jan Åge Fjørtoft, Gøran Sørloth, Jahn Ivar Jakobsen.


Dommer: Karl-Josef Assenmacher
Tilskuere: 17 727

  • Norge endte på tredjeplass i sin kvalifiseringsgruppe, bak Italia og Sovjetunionen, og ble dermed ikke kvalifisert til EM i fotball 1992 som ble arrangert i nabolandet Sverige.

Kvalifiseringsgruppe 3

Land K V U T Mål P
Sovjetunionen Sovjetunionen (SUS) 8 5 3 0 13-2 13
Italia Italia 8 3 4 1 12-5 10
Norge Norge 8 3 3 2 9-5 9
Ungarn Ungarn 8 2 4 2 10-9 8
Republikken Kypros Kypros 8 0 0 8 2-25 0

Norges landskamper 1992[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 7. januar 1992

Egypt Egypt 0–0 (0–0) Norge Norge Stad El Qahira El Dawly (Kairo)
Norges lag:
Frode Grodås, Pål Lydersen, Ulf Karlsen, Tore Pedersen, Stig Inge Bjørnebye, Frank Strandli, Frank Strandli, Kjetil Rekdal, Kåre Ingebrigtsen (Lars Bohinen fra 60'), Jan Åge Fjørtoft, Gøran Sørloth, Jahn Ivar Jakobsen (Jan Ove Pedersen fra 46').


Dommer: Jamal Al Sharif
Tilskuere: 11 872

Vennskapskamp, 4. februar 1992

Bermuda Bermuda 1–3 (1–1) Norge Norge Bermuda National Stadium (Hamilton)

Shaun Goater Scoret i det 28. minutt 28'

Øyvind Leonhardsen Scoret i det 31. minutt 31'
Øyvind Leonhardsen Scoret i det 55. minutt 55'
Øyvind Leonhardsen Scoret i det 63. minutt 63'

Norges lag:
Frode Grodås, Tore Pedersen, Ulf Karlsen, Per Egil Ahlsen, Stig Inge Bjørnebye, Kåre Ingebrigtsen (Vegard Skogheim fra 74'), Jan Ove Pedersen (Erik Pedersen fra 60'), Øyvind Leonhardsen, Ronny Johnsen, Erik Mykland, Frank Strandli.


Dommer: Rex Osborne
Tilskuere: 2 300

Vennskapskamp, 29. april 1992

Danmark Danmark 1–0 (0–0) Norge Norge Aarhus stadion (Aarhus)

Lars Elstrup Scoret i det 59. minutt 59'

Norges lag:
Frode Grodås, Pål Lydersen, Tore Pedersen, Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye, Jan Ove Pedersen, Kjetil Rekdal (Erik Mykland fra 46'), Øyvind Leonhardsen (Lars Bohinen fra 65'), Jan Åge Fjørtoft, Gøran Sørloth (Kåre Ingebrigtsen fra 75'), Jahn Ivar Jakobsen.


Dommer: Simo Ruokonen
Tilskuere: 7 000

Vennskapskamp, 13. mai 1992

Norge Norge 2–0 (1–0) Færøyene Færøyene Ullevaal Stadion (Oslo)

Gøran Sørloth Scoret i det 40. minutt 40'
Lars Bohinen Scoret i det 63. minutt 63'
Gøran Sørloth Rødt kort etter ? minutter ?'

Norges lag:
Frode Grodås, Henning Berg, Roger Nilsen (Stig Inge Bjørnebye fra 42'), Rune Bratseth, Karl-Petter Løken (Jan Ove Pedersen fra 46'), Lars Bohinen, Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen (Erik Mykland fra 62'), Frank Strandli, Gøran Sørloth, Jahn Ivar Jakobsen.


Dommer: Ilkka Koho
Tilskuere: 4 165

Vennskapskamp, 3. juni 1992

Norge Norge 0–0 (0–0) Skottland Skottland Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Frode Grodås, Henning Berg, Stig Inge Bjørnebye, Rune Bratseth, Roger Nilsen, Jan Ove Pedersen (Erik Mykland fra 28'), Lars Bohinen (Kåre Ingebrigtsen fra 75'), Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen, Tore André Dahlum (Jostein Flo fra 73'), Frank Strandli.


Dommer: Anders Frisk
Tilskuere: 8 786

Vennskapskamp, 26. august 1992

Norge Norge 2–2 (1–1) Sverige Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)

Øyvind Leonhardsen Scoret i det 18. minutt 18'
Roger Nilsen Scoret i det 89. minutt 89'

Martin Dahlin Scoret i det 29. minutt 29'
Stefan Pettersson Scoret i det 62. minutt 62'

Norges lag:
Frode Grodås, Pål Lydersen, Tore Pedersen (Roger Nilsen fra 69'), Henning Berg (Tore André Dahlum fra 78'), Stig Inge Bjørnebye, Kåre Ingebrigtsen, Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen, Erik Mykland (Jan Ove Pedersen fra 69'), Gøran Sørloth (Jan Åge Fjørtoft fra 46'), Jahn Ivar Jakobsen.


Dommer: Kaj Østergaard
Tilskuere: 8 420

Kvalifisering til VM, 9. september 1992

Norge Norge 10–0 (4–0) San Marino San Marino Ullevaal Stadion (Oslo)

Kjetil Rekdal Scoret i det 4. minutt 4'
Gunnar Halle Scoret i det 6. minutt 6'
Gøran Sørloth Scoret i det 15. minutt 15'
Gøran Sørloth Scoret i det 22. minutt 22'
Roger Nilsen Scoret i det 46. minutt 46'
Gunnar Halle Scoret i det 53. minutt 53'
Roger Nilsen Scoret i det 67. minutt 67'
Gunnar Halle Scoret i det 70. minutt 70'
Erik Mykland Scoret i det 74. minutt 74'
Kjetil Rekdal Scoret i det 79. minutt 79'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Roger Nilsen, Tore Pedersen, Rune Bratseth, Gunnar Halle, Kjetil Rekdal, Erik Mykland, Øyvind Leonhardsen (Kåre Ingebrigtsen fra 58'), Jostein Flo, Gøran Sørloth (Jan Åge Fjørtoft fra 75'), Jahn Ivar Jakobsen.


Dommer: Esa Palsi
Tilskuere: 6 511

Kvalifisering til VM, 23. september 1992

Norge Norge 2–1 (1–1) Nederland Nederland Ullevaal Stadion (Oslo)

Kjetil Rekdal Scoret i det 9. minutt 9' (Straffe)
Gøran Sørloth Scoret i det 78. minutt 78'

Dennis Bergkamp Scoret i det 10. minutt 10'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Roger Nilsen, Tore Pedersen, Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye, Gunnar Halle (Frank Strandli fra 61'), Erik Mykland, Kåre Ingebrigtsen, Kjetil Rekdal, Gøran Sørloth (Jostein Flo fra 82'), Jahn Ivar Jakobsen.


Dommer: Rémy Harrel
Tilskuere: 19 998

Kvalifisering til VM, 7. oktober 1992

San Marino San Marino 0–2 (0–2) Norge Norge Stadio Olimpico de Seravalle

Jahn Ivar Jakobsen Scoret i det 6. minutt 6'
Jostein Flo Scoret i det 18. minutt 18'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Roger Nilsen, Tore Pedersen, Rune Bratseth, Kjetil Rekdal, Gunnar Halle (Stig Inge Bjørnebye fra 46'), Erik Mykland, Øyvind Leonhardsen (Kåre Ingebrigtsen fra 70'), Jostein Flo, Gøran Sørloth, Jahn Ivar Jakobsen.


Dommer: Juan Ansuátegui Roca
Tilskuere: 1 200

Kvalifisering til VM, 14. oktober 1992

England England 1–1 (0–0) Norge Norge Wembley Stadium (London)

David Platt Scoret i det 56. minutt 56'

Kjetil Rekdal Scoret i det 77. minutt 77'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Roger Nilsen, Tore Pedersen (Henning Berg fra 21'), Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye, Kåre Ingebrigtsen, Erik Mykland (Jostein Flo fra 78'), Kjetil Rekdal, Gunnar Halle, Gøran Sørloth, Jahn Ivar Jakobsen.


Dommer: Arturo Brizio Carter
Tilskuere: 51 441

Vennskapskamp, 2. desember 1992

Kina Kina 2–1 (1–0) Norge Norge Tianhe Stadium (Guangzho)

Zhu Bo Scoret i det 34. minutt 34'
Peng Wei Guao Scoret i det 50. minutt 50'

Jostein Flo Scoret i det 85. minutt 85'

Norges lag:
Ola By Rise, Ole Einar Martinsen, Tore Pedersen, Henning Berg, Stig Inge Bjørnebye (Jostein Flo fra 65'), Kåre Ingebrigtsen, Erik Mykland, Jan Ove Pedersen (Øyvind Leonhardsen fra 60'), Bent Skammelsrud, Gøran Sørloth, Frank Strandli.


Dommer: Li Shaofeng
Tilskuere: 35 000

Norges landskamper 1993[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 10. februar 1993

Portugal Portugal 1–1 (0–0) Norge Norge Estádio de São Luís (Faro)

Oceano da Cruz Scoret i det 56. minutt 56'

Gøran Sørloth Scoret i det 87. minutt 87'

Norges lag:
Einar Rossbach, Gunnar Halle, Tore Pedersen, Roger Nilsen, Pål Lydersen, Jostein Flo, Erik Mykland (Jan Ove Pedersen fra 46'), Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen, Bent Skammelsrud (Jan Åge Fjørtoft fra 62'), Gøran Sørloth.


Dommer: Antonio Martín Navarrete
Tilskuere: 15 000

Vennskapskamp, 30. mars 1993

Qatar Qatar 1–6 (0–3) Norge Norge Khalifa stadium (Doha)

Mamood Soufi Scoret i det 66. minutt 66'

Øyvind Leonhardsen Scoret i det 6. minutt 6'
Jostein Flo Scoret i det 26. minutt 26'
Jan Åge Fjørtoft Scoret i det 43. minutt 43'
Jan Åge Fjørtoft Scoret i det 51. minutt 51'
Jan Åge Fjørtoft Scoret i det 59. minutt 59'
Jahn Ivar Jakobsen Scoret i det 74. minutt 74'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Gunnar Halle, Henning Berg, Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye, Jostein Flo, Erik Mykland, Øyvind Leonhardsen, Kjetil Rekdal (Kåre Ingebrigtsen fra 68'), Jan Åge Fjørtoft, Jahn Ivar Jakobsen (Jan Ove Pedersen fra 80').


Dommer: Frédéric Philippoz
Tilskuere: 6 000

Kvalifisering til VM, 28. april 1993

Norge Norge 3–1 (2–0) Tyrkia Tyrkia Ullevaal Stadion (Oslo)

Kjetil Rekdal Scoret i det 13. minutt 13' (Straffe)
Jan Åge Fjørtoft Scoret i det 17. minutt 17'
Jahn Ivar Jakobsen Scoret i det 54. minutt 54'

Feyyaz Ucar Scoret i det 57. minutt 57'

Norges lag:
Einar Rossbach, Gunnar Halle, Tore Pedersen, Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye, Jostein Flo, Erik Mykland (Roger Nilsen fra 84'), Øyvind Leonhardsen (Kåre Ingebrigtsen fra 32'), Kjetil Rekdal, Jan Åge Fjørtoft, Jahn Ivar Jakobsen.


Dommer: Hans-Jürgen Weber
Tilskuere: 21 530

Kvalifisering til VM, 2. juni 1993

Norge Norge 2–0 (1–0) England England Ullevaal Stadion (Oslo)

Øyvind Leonhardsen Scoret i det 42. minutt 42'
Lars Bohinen Scoret i det 48. minutt 48'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Gunnar Halle, Tore Pedersen, Rune Bratseth (Roger Nilsen fra 81'), Stig Inge Bjørnebye, Jostein Flo, Erik Mykland, Øyvind Leonhardsen, Kjetil Rekdal, Jan Åge Fjørtoft (Gøran Sørloth fra 57'), Lars Bohinen.


Dommer: Sándor Puhl
Tilskuere: 22 256

Kvalifisering til VM, 9. juni 1993

Nederland Nederland 0–0 (0–0) Norge Norge De Kuip (Rotterdam)
Norges lag:
Erik Thorstvedt, Ronny Johnsen (Geirmund Brendesæter fra 85'), Tore Pedersen, Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye (Roger Nilsen fra 46'), Jostein Flo, Erik Mykland, Øyvind Leonhardsen, Kjetil Rekdal, Jan Åge Fjørtoft, Lars Bohinen.


Dommer: Vasilis Nikakis
Tilskuere: 42 600

Vennskapskamp, 11. august 1993

Færøyene Færøyene 0–7 (0–4) Norge Norge Svangaskarð (Toftir)

Lars Bohinen Scoret i det 6. minutt 6'
Øyvind Leonhardsen Scoret i det 9. minutt 9'
Mons Ivar Mjelde Scoret i det 27. minutt 27'
Mons Ivar Mjelde Scoret i det 39. minutt 39'
Egil Østenstad Scoret i det 74. minutt 74'
Jan Ove Pedersen Scoret i det 76. minutt 76'
Egil Østenstad Scoret i det 86. minutt 86'

Norges lag:
Einar Rossbach, Ole Einar Martinsen, Tore Pedersen, Dan Eggen, Geirmund Brendesæter, Jostein Flo, Erik Mykland (Tom Kåre Staurvik fra 46'), Øyvind Leonhardsen, Jan Ove Pedersen, Mons Ivar Mjelde (Egil Østenstad fra 72'), Lars Bohinen.


Dommer: Lars Gerner
Tilskuere: 850

Vennskapskamp, 8. september 1993

Norge Norge 1–0 (1–0) USA USA Ullevaal Stadion (Oslo)

Stig Inge Bjørnebye Scoret i det 14. minutt 14'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Gunnar Halle, Tore Pedersen, Henning Berg, Stig Inge Bjørnebye, Jostein Flo, Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen, Jan Ove Pedersen (Jahn Ivar Jakobsen fra 46'), Gøran Sørloth (Jan Åge Fjørtoft fra 46'), Lars Bohinen.


Dommer: Michel Zen-Ruffinen
Tilskuere: 16 348

Kvalifisering til VM, 22. september 1993

Norge Norge 1–0 (0–0) Polen Polen Ullevaal Stadion (Oslo)

Jostein Flo Scoret i det 54. minutt 54'
Erik Thorstvedt Rødt kort etter 56 minutter 56'

Roman Szewczyk Rødt kort etter 58 minutter 58'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Gunnar Halle, Tore Pedersen, Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye (Roger Nilsen fra 46'), Jostein Flo, Henning Berg, Kåre Ingebrigtsen (Frode Grodås fra 58'), Kjetil Rekdal), Jan Åge Fjørtoft, Lars Bohinen.


Dommer: Pierluigi Pairetto
Tilskuere: 21 968

Kvalifisering til VM, 13. oktober 1993

Polen Polen 0–3 (0–0) Norge Norge Lech stadion (Poznań)

Jostein Flo Scoret i det 65. minutt 65'
Jan Åge Fjørtoft Scoret i det 68. minutt 68'
Ronny Johnsen Scoret i det 90. minutt 90'

Norges lag:
Frode Grodås, Gunnar Halle (Jahn Ivar Jakobsen fra 81'), Tore Pedersen, Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye, Henning Berg, Jostein Flo, Erik Mykland, Kjetil Rekdal), Jan Åge Fjørtoft (Ronny Johnsen fra 73'), Lars Bohinen.


Dommer: Vaclav Krondl
Tilskuere: 11 000

Kvalifisering til VM, 10. november 1993

Tyrkia Tyrkia 2–1 (2–0) Norge Norge Fenerbahce stadion (Istanbul)

Ertuğrul Sağlam Scoret i det 6. minutt 6'
Ertuğrul Sağlam Scoret i det 23. minutt 23'

Lars Bohinen Scoret i det 47. minutt 47'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Henning Berg, Tore Pedersen, Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye, Gunnar Halle, Erik Mykland (Øyvind Leonhardsen fra 55'), Ronny Johnsen (Jan Åge Fjørtoft fra 70'), Kjetil Rekdal, Jahn Ivar Jakobsen, Lars Bohinen.


Dommer: Sergej Husajnov
Tilskuere: 15 000

  • Norge endte på førsteplass i sin kvalifiseringsgruppe og ble sammen med Nederland kvalifisert til VM i fotball 1994 arrangert i USA.

Kvalifiseringsgruppe 2

# Lag K S U T Mål ± P
1 Norge Norge 10 7 2 1 25–5 20 16
2 Nederland Nederland 10 6 3 1 29–9 20 15
3 England England 10 5 3 2 26–9 17 13
4 Polen Polen 10 3 2 5 10–15 −5 8
5 Tyrkia Tyrkia 10 3 1 6 11–19 −8 7
6 San Marino San Marino 10 0 1 9 2–46 −44 1

Norges landskamper 1994[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 15. januar 1994

USA USA 2–1 (0–1) Norge Norge Sun Devil Stadium (Phoenix)

Marcel Balboa Scoret i det 55. minutt 55'
Coby Jones Scoret i det 90. minutt 90'

Frank Strandli Scoret i det 45. minutt 45'

Norges lag:
Frode Grodås, Henning Berg, Tore Pedersen, Ronny Johnsen, Roger Nilsen, Jostein Flo (Jan Ove Pedersen fra 58'), Erik Mykland (Lars Bohinen fra 67'), Øyvind Leonhardsen, Kjetil Rekdal (Runar Berg fra 84'), Frank Strandli, Geir Frigård.


Dommer: Miguel Angel Salas
Tilskuere: 15 386

Vennskapskamp, 19. januar 1994

Norge Norge 0–0 (0–0) Costa Rica Costa Rica Jack Murphy Stadium (San Diego)
Norges lag:
Erik Thorstvedt, Tom Kåre Staurvik, Tore Pedersen, Alf-Inge Håland, Roger Nilsen, Jan Ove Pedersen, Erik Mykland, Geirmund Brendesæter (Ronny Johnsen fra 23'), Kjetil Rekdal (Runar Berg fra 72'), Lars Bohinen, Geir Frigård.


Dommer: Arturo Angeles
Tilskuere: 56 222

Vennskapskamp, 9. mars 1994

Wales Wales 1–3 (0–1) Norge Norge Ninian Park (Cardiff)

Chris Coleman Scoret i det 90. minutt 90'

Jostein Flo Scoret i det 7. minutt 7'
Erik Mykland Scoret i det 50. minutt 50'
Jahn Ivar Jakobsen Scoret i det 51. minutt 51'

Norges lag:
Frode Grodås, Karl-Petter Løken, Tore Pedersen, Henning Berg, Stig Inge Bjørnebye, Jostein Flo, Erik Mykland, Lars Bohinen, Kjetil Rekdal (Ståle Solbakken fra 70'), Jan Åge Fjørtoft (Geir Frigård fra 79'), Jahn Ivar Jakobsen.


Dommer: John Ferry
Tilskuere: 9 992

Vennskapskamp, 20. april 1994

Norge Norge 0–0 (0–0) Portugal Portugal Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Frode Grodås, Karl-Petter Løken, Henning Berg, Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye (Roger Nilsen fra 68'), Erik Mykland, Frank Strandli, Lars Bohinen (Øyvind Leonhardsen fra 46'), Kjetil Rekdal, Mons Ivar Mjelde (Jostein Flo fra 82'), Jahn Ivar Jakobsen (Jan Åge Fjørtoft fra 72').


Dommer: Andrew Waddell
Tilskuere: 17 509

Vennskapskamp, 22. mai 1994

England England 0–0 (0–0) Norge Norge Wembley Stadium (London)
Norges lag:
Erik Thorstvedt (Ola By Rise fra 86'), Henning Berg, Erland Johnsen, Rune Bratseth, Roger Nilsen (Alf-Inge Håland fra 45'), Jostein Flo, Ørjan Berg (Kåre Ingebrigtsen fra 68'), Lars Bohinen, Kjetil Rekdal, Jan Åge Fjørtoft (Gøran Sørloth fra 46'), Jahn Ivar Jakobsen.


Dommer: Kim Milton Nielsen
Tilskuere: 64 327

Vennskapskamp, 1. juni 1994

Norge Norge 2–1 (2–1) Danmark Danmark Ullevaal Stadion (Oslo)

Jahn Ivar Jakobsen Scoret i det 35. minutt 35'
Henning Berg Scoret i det 45. minutt 45'

Flemming Povlsen Scoret i det 42. minutt 42'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Gunnar Halle, Erland Johnsen, Rune Bratseth, Jostein Flo, Erik Mykland, Øyvind Leonhardsen, Kjetil Rekdal, Jan Åge Fjørtoft (Gøran Sørloth fra 81'), Jahn Ivar Jakobsen (Gunnar Halle fra 63').


Dommer: Leif Sundell
Tilskuere: 26 123

Vennskapskamp, 5. juni 1994

Sverige Sverige 2–0 (0–0) Norge Norge Råsunda stadion (Stockholm)

Thomas Brolin Scoret i det 56. minutt 56'
Thomas Brolin Scoret i det 62. minutt 62' (Straffe)

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Henning Berg, Dan Eggen, Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye, Jostein Flo (Gunnar Halle fra 36'), Lars Bohinen, Kjetil Rekdal, Erik Mykland (Roar Strand fra 65'), Jahn Ivar Jakobsen, Sigurd Rushfeldt (Jan Åge Fjørtoft fra 65').


Dommer: Kim Milton Nielsen
Tilskuere: 29 691

Gruppespill i VM, 19. juni 1994

Norge Norge 1–0 (0–0) Mexico Mexico RFK Stadium (Washington)

Kjetil Rekdal Scoret i det 85. minutt 85'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Alf-Inge Håland, Henning Berg, Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye, Jostein Flo, Lars Bohinen, Erik Mykland (Kjetil Rekdal fra 78'), Øyvind Leonhardsen, Jahn Ivar Jakobsen (Gunnar Halle fra 46'), Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Sándor Puhl
Tilskuere: 52 395

Gruppespill i VM, 23. juni 1994

Italia Italia 1–0 (0–0) Norge Norge Giants Stadium (New York)

Dino Baggio Scoret i det 69. minutt 69'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Alf-Inge Håland, Henning Berg, Rune Bratseth, Stig Inge Bjørnebye, Sigurd Rushfeldt (Jahn Ivar Jakobsen fra 46'), Lars Bohinen, Erik Mykland (Kjetil Rekdal fra 81'), Øyvind Leonhardsen, Jostein Flo, Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Hellmut Krug
Tilskuere: 74 624

Gruppespill i VM, 28. juni 1994

Irland Irland 0–0 (0–0) Norge Norge Giants Stadium (New York)
Norges lag:
Erik Thorstvedt, Henning Berg, Rune Bratseth, Erland Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Gunnar Halle (Jahn Ivar Jakobsen fra 34'), Erik Mykland, Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen (Lars Bohinen fra 68'), Jostein Flo, Gøran Sørloth.


Dommer: Jose Torres Caden
Tilskuere: 76 322

  • Med fire poeng og 1-1 i målforskjell på tre kamper endte Norge sist i gruppe E, og ble dermed ikke kvalifisert til videre spill.

Gruppe E

# Lag K S U T Mål ± P
1 Mexico Mexico 3 1 1 1 3–3 0 4
2 Irland Irland 3 1 1 1 2–2 0 4
3 Italia Italia 3 1 1 1 2–2 0 4
4 Norge Norge 3 1 1 1 1–1 0 4

Kvalifisering til EM, 7. september 1994

Norge Norge 1–0 (0–0) Hviterussland Hviterussland Ullevaal Stadion (Oslo)

Geir Frigård Scoret i det 87. minutt 87'

Norges lag:
Frode Grodås, Pål Lydersen, Henning Berg, Tore Pedersen, Stig Inge Bjørnebye, Jostein Flo (Geir Frigård fra 70'), Erik Mykland, Kjetil Rekdal, Lars Bohinen (Øyvind Leonhardsen fra 46'), Jahn Ivar Jakobsen, Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Guy Goethals
Tilskuere: 16 739

Kvalifisering til EM, 12. oktober 1994

Norge Norge 1–1 (0–1) Nederland Nederland Ullevaal Stadion (Oslo)

Kjetil Rekdal Scoret i det 87. minutt 87' (Straffe)

Bryan Roy Scoret i det 21. minutt 21'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Pål Lydersen, Henning Berg, Tore Pedersen, Stig Inge Bjørnebye, Sigurd Rushfeldt (Jostein Flo fra 63'), Lars Bohinen, Kjetil Rekdal, Erik Mykland, Øyvind Leonhardsen, Jan Åge Fjørtoft (Geir Frigård fra 77').


Dommer: James McCluskey
Tilskuere: 22 293

Kvalifisering til EM, 16. november 1994

Hviterussland Hviterussland 0–4 (0–2) Norge Norge Dinamo stadion (Minsk)

Henning Berg Scoret i det 34. minutt 34'
Øyvind Leonhardsen Scoret i det 39. minutt 39'
Lars Bohinen Scoret i det 52. minutt 52'
Kjetil Rekdal Scoret i det 83. minutt 83' (Straffe)

Norges lag:
Frode Grodås, Gunnar Halle, Henning Berg, Ronny Johnsen, Stig Inge Bjørnebye (Pål Lydersen fra 41'), Sigurd Rushfeldt (Jahn Ivar Jakobsen fra 76'), Lars Bohinen, Kjetil Rekdal, Erik Mykland, Øyvind Leonhardsen, Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Lyube Spasov
Tilskuere: 5 711

Kvalifisering til EM, 14. desember 1994

Malta Malta 0–1 (0–1) Norge Norge Ta' Qali National Stadium (Valletta)

Jan Åge Fjørtoft Scoret i det 10. minutt 10'

Norges lag:
Frode Grodås, Gunnar Halle, Henning Berg, Ronny Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Jostein Flo, Erik Mykland, Kjetil Rekdal, Lars Bohinen (Ståle Solbakken fra 72'), Sigurd Rushfeldt (Jahn Ivar Jakobsen fra 87'), Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Gianni Beschin
Tilskuere: 5 717

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]