Hofseth BioCare

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hofseth BioCare
Offisielt navnHofseth BioCare
Tidligere navnGreen Earth Industries
Org.formAllmennaksjeselskap
Org.nummer994 464 663
BransjeNæringsmiddelindustri
Etablert2009
HovedkontorÅlesund
LandNorge
AdresseKipervikgaten 13
NøkkelpersonerRoger Hofseth
Adm.dir.Jon Olav Ødegård
Nettsted Offisielt nettsted (en)

Hofseth BioCare ASA (OSE: HBC) er et norsk foretak som produserer kosttilskudd av restprodukter fra sjømatsindustrien.[1][2][3] Selskapet ble etablert i 2009, og har hovedkontor i Ålesund. Selskapet har vært notert på Oslo Børs siden 2011.

Virksomhet[rediger | rediger kilde]

Hofseth BioCare har utviklet en produksjonsteknologi som gjør det mulig å utvinne protein, kalsium og olje utvunnet fra fiskeavskjær. Foretaket har siden starten hatt egen fabrikk på Midsund i Molde, der det produseres kosttilskudd av fiskeavskjær fra laks.[2]

Hofseth BioCare driver forskning både i Ålesund og i USA. Selskapet har gjennomført flere studier, blant annet på hvilken effekt kalsium av laks kan ha på benskjørhet og slitasjegikt.[3] I 2020 inngikk selskapet en avtale med det amerikanske Stanford University om å undersøke virkningen av et av selskapets produkter hos barn og voksne med gastrointestinale plager.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Products» (engelsk). Hofseth BioCare. Besøkt 20. april 2023. 
  2. ^ a b «Lager millionbutikk av fiskeskinn». Aftenposten. 3. september 2011. Besøkt 20. april 2023. 
  3. ^ a b «Lakseben skal hjelpe mot ledd- og benplager» (pressemelding). Corporate Communications AS. NTB. 14. februar 2023. «Mange plages av benskjørhet eller slitasjegikt i leddene. Nå søker Helse Møre og Romsdal og Hofseth BioCare i samarbeid med Lovisenberg Diakonale Sykehus i Oslo deltakere til en studie for å teste en ny behandling basert på benmel fra laks.» 
  4. ^ Finborud, Jens (11. mai 2020). «Hofseth BioCare har signert avtale med Stanford University». Finansavisen. Besøkt 20. april 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]