Hopp til innhold

Biotec Pharmacon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Biotec Pharmacon
Org.formAllmennaksjeselskap
Org.nummer959033560
LandNorge

Biotec Pharmacon er et norsk selskap som jobber med å forske på produkter som kan forebygge eller behandle sykdommer som skyldes svikt, ubalanse og overreaksjoner i immunforsvaret. Selskapet har hovedkontor i Tromsø, og er delt inn i to datterselskaper; Biotec Beta-Glucan og ArcticZymes. Biotec Pharmacon er også koblet til BioTech North, som er en bioteknologisk samling av bedrifter og organisasjoner.

Søsterselskap[rediger | rediger kilde]

Biotec Beta-Glucan forsker på egenskapene til glukan, og produserer medisiner og helseprodukter. Selskapet har i lengre tid utført grunnleggende forskning på virkninger av beta-glukan. Tidligere arbeid kan dateres tilbake til 1980-tallet, da det var fokusert på karakterisering av beta-glukan fra gjær, kombinert spesielt med strukturer hos akvatiske dyr. Dette arbeidet ble etterfulgt av en rekke studier på varmblodige dyr, og senere også på mennesker.

ArcticZymes fokuserer på å utvikle kuldeadapterte enzymer til bruk i ulike typer RNA- og DNA-baserte analyser og prosesser. Bedriftens historie går tilbake til slutten av 1980-tallet med utgangspunkt i å utnytte restråstoffer fra fiskeindustrien i Nord-Norge. På midten av 1990-tallet kjøpte Biotec Pharmacon opp Marine Biochemicals AS, og bygget en avdeling for utvikling og produksjon av enzymer til bruk i DNA-analyser.

Fra og med juni 2009 har Biotec Pharmacon eid 96 % av ArcticZymes.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]