Electronic Sound

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Electronic Sound
Format Studioalbum
Artist, band George Harrison
Utgitt 9. mai 1969
Innspilt November 1968 & februar 1969
Sjanger Eksperimentell musikk
Elektronisk musikk
Lengde 43.50
Plateselskap Zapple Records/EMI
Produsent(er) George Harrison
Anmeldelse(r)
Plass i kronologi
Wonderwall Music
(1968)
Electronic Sound
()
All Things Must Pass
(1970)

Electronic Sound er George Harrisons andre soloalbum, og den andre og det siste albumet gitt ut på The Beatles' kortvarige Zapple Records (et underselskap av Apple Records), før det ble lagt ned på The Beatles' daværende manager Allen Kleins anmodning. Albumet ble gitt ut i mai 1969, og inneholder to lange musikkstykker – en per side på den originale vinylutgivelsen – fremført på en Moog synthesizer.

Et utdrag av hvit støy fra «No Time or Space» er brukt i «I Remember Jeep», en av flere jam fra Harrison's tredje soloalbum, All Things Must Pass, gitt ut i 1970.

Coveret til Electronic Sound ble malt av Harrison selv. På innsiden var det minimalt med notater, og et sitat fra en 'Arthur Wax': «Det er mange mennesker rundt omkring, som lager mye bråk; her er litt mer».

På grunn av dens eksperimentelle og høyt ukommersielle natur, feilet Electronic Sound å komme opp på listene i Storbritannia, og så vidt i US Billboard album chart, på nummer #191.

Bernie Krause gikk senere til sak mot Harrison, der han hevdet at side to av albumet var han selv som demonstrerte en Moog III for Harrison, noe han skriver i sin bok Into A Wild Sanctuary. Krauses navn var originalt på forsiden av coveret, under Harrison sitt, men ble malt over i sølv på Krauses anmodning rett før utgivelsen.

Albumet ble først gitt ut på CD for første gang i sent 1996.

Sporliste[rediger | rediger kilde]

Alle stykker av George Harrison.

Side en[rediger | rediger kilde]

  1. «Under the Mersey Wall» – 18:43
    • Spilt inn i Esher, England i februar 1969 med assistanse fra Rupert og Jostick, The Siamese Twins

Side to[rediger | rediger kilde]

  1. «No Time or Space» – 25:06