The Best of George Harrison

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Best of George Harrison
FormatSamlealbum
Artist, bandGeorge Harrison
Utgitt19. november 1976
InnspiltOktober 1965 - juli 1975
SjangerRock
Lengde45.04
PlateselskapParlophone/EMI
Produsent(er)George Martin,
George Harrison
og Phil Spector
Anmeldelse(r)
Plass i kronologi
Extra Texture (Read All About It)
(1975)
The Best of George Harrison
Thirty Three & 1/ॐ
(1976)

The Best of George Harrison er det første samlealbumet til George Harrison og ble gitt ut i 1976, i anledning utløpet av hans kontrakt med EMI. Den ble også gitt ut samme dag som hans eget plateselskap Dark Horse Records' debututgivelse, Thirty Three & 1/3.

Sanger[rediger | rediger kilde]

Sanger som Harrison skrev for The Beatles, blant annet sanger fra Rubber Soul, Revolver, The Beatles, Abbey Road og Let It Be – alle produsert av George Martin, unntatt «For You Blue» som er produsert av Phil Spector – finnes sammen med høydepunktene fra All Things Must Pass, Living in the Material World, Dark Horse og Extra Texture (Read All About It), og den eneste raritene er Harrisons «Bangla-Desh», kun utgitt som singel i 1971.

Versjoner av coveret[rediger | rediger kilde]

De amerikanske og britiske versjonene av albumet ble gitt ut med hvert sitt cover: den amerikanske versjonen har et svart-hvitt bilde av Harrison over et bilde av galaksen, mens den britiske versjonen har et fargebilde tatt på midten av 1976, av Harrison foran en antikk bil. Den internasjonale CD-utgivelsen av albumet brukte det britiske coveret. MFPs gjenutgivelse av albumet hadde Harrisons White Album PR-bilde fra 1968 på coveret.

Respons[rediger | rediger kilde]

The Best of George Harrison klarte ikke å komme på listene i Storbritannia, men nådde nummer 31 i USA og solgte til gull.

Albumet ble satt sammen uten Harrison, og det ble kritisert (fra både kritikere og fans) over at hans Beatles-era sanger tar opp halve albumets lengde, noe som ble ansett for å bagatellisere viktigheten av hans soloår.[trenger referanse] Harrison hadde tilbudt EMI en spor-rekkefølge og en albumtittel for utgivelsen, men dette ble ignorert.[trenger referanse]

Sporliste[rediger | rediger kilde]

Alle sanger er skrevet av George Harrison.

 1. «Something» – 3:01
 2. «If I Needed Someone» – 2:22
 3. «Here Comes the Sun» – 3:05
 4. «Taxman» – 2:37
 5. «Think for Yourself» – 2:18
 6. «For You Blue» – 2:31
 7. «While My Guitar Gently Weeps» – 4:45
 8. «My Sweet Lord» – 4:38
 9. «Give Me Love (Give Me Peace On Earth)» – 3:35
 10. «You» – 3:41
 11. «Bangla-Desh» – 3:57
  • Den eneste albumutgivelsen av hans single fra 1971 som relaterer til Ravi Shankars appell til Harrison for å hjelpe folket i Bangladesh
 12. «Dark Horse» – 3:53
 13. «What Is Life» – 4:17