Call of Duty: Black Ops IIII

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Call of Duty: Black Ops IIII
Call of Duty Black Ops 4 Logo.png
Black Ops 4 insignia.png
UtviklerTreyarch
Beenox
Raven Software
UtgiverActivision (verdensomspennende)
Softclub (Russland)
Distributør Humble StoreRediger på Wikidata
KomponistJack Wall
SerieCall of Duty
Plattform PlayStation 4, Microsoft Windows, Xbox OneRediger på Wikidata
Utgivelse12. oktober 2018[1]
SjangerFørstepersonsskytespill, battle royale, sci-fi-spill
ModusFlerspiller, samarbeid
AldersgrensePEGI: 18
Nettstedwww.callofduty.com

Call of Duty: Black Ops 4 (stilisert som Call of Duty: Black Ops IIII) er et flerspiller førstepersonsskytespill utviklet av Treyarch og publisert av Activision. Spillet ble utgitt globalt 12. oktober 2018 for Microsoft Windows, PlayStation 4 og Xbox One. Det er en oppfølger til 2015-spillet Call of Duty: Black Ops III og er den femte oppføringen i Black Ops-undergruppene, så vel som det 15. spillet i Call of Duty-serien totalt.

Black Ops 4 er den første Call of Duty-tittelen uten en tradisjonell enspiller-kampanje modus. I stedet har den «Solo Missions»-modusen, som fokuserer på opprinnelseshistorier av spillets flerspillerfigurer, kjent som «Specialists». Oppdragene finner sted mellom Black Ops II og III kronologisk. Noen av spesialistene ble også overført fra Black Ops III. Flerspillermodusen er den første i serien som ikke har automatisk helse-regenerering og introduserer både prediktiv rekyl og et nytt ballistikksystem. Spillet inneholdt tre Zombies-kart på utgivelsesdagen, fire hvis en spesiell utgave av spillet, eller Black Ops Pass, er kjøpt. Plasseringene av kartene inkluderer RMS «Titanic», en arena i Roma i Romertiden og Alcatraz Federal Penitentiary på øyen Alcatraz. Spillet introduserer også en battle royale-modus kalt Blackout, som har opptil 100 spillere i hver kamp. Mange spillfigurer fra denne og andre Black Ops-titler kan brukes som spillerens figurmodell i denne modusen.

Utviklingen for spillet startet kort tid etter utgivelsen av Black Ops III. Treyarch valgte ikke å opprette en kampanjemodus for spillet i begynnelsen av utviklingen, i stedet legge all fokus på flerspiller-aspektet. De viste til økt interesse for flerspiller og at spillerne hadde brukt lite tid i kampanje-modusen som grunner til at de skiftet fokus. Black Ops 4 bruker Blizzards Battle.net-plattform for Windows-versjonen istedenfor Steam, det første spillet i serien for å gjøre det. Teasing av spillet begynte i mars 2018, med en fullstendig avsløring som finner sted senere i mai. To betas ble holdt for spillet; en for multiplayer i august og en for Blackout i september. Utgivelsesdatoen ble flyttet frem til oktober istedenfor november som tidligere i et forsøk på å unngå å falle sammen med utgivelsen av andre høyprofilerte spill.

En flerspiller-modus inkluderer over 100 forskjellige variabler, for eksempel generell vanskelighetsgrad, hvor raske zombiene er, spillerens helse-nivå, og hvor store skader spilleren kan få, med mer. Black Ops 4 var også det første Call of Duty-spillet som hadde to særegne, separate historie-linjer hvor zombie var en del av handlingen. Black Ops 4 inneholder også et Battle royale-spill kalt «Blackout» hvor spilleren skal konkurrere mot hverandre gjennom områder som dukket opp i tidligere Black Ops-spill.

I «Blackout» kan opptil 100 spillere, slippes inn på det samme kartet via helikopter for å lete etter tyvegods og overleve lengst mulig. I tillegg til vanlige skytevåpen, kan spilleren ta i bruk rustninger, forskjellig ammunisjon, samt ulike forbruksvarer. Forskjellige kjøretøy, deriblant ATV eller helikopter, er også tilgjengelige for å komme seg fortere rundt på kartet. Senere oppdateringer av spillet inkluderte også et annet kart, kalt «Alcatraz» som er et betydelig mindre kart, som skal representere Alcatraz-fengselet. Den viktigste forskjellene mellom Alcatraz og det vanlige kartet, var at det bare var tillatt med 40 spillere per kamp på Alcatraz. I tillegg var det ingen kjøretøy til stede.

Handling[rediger | rediger kilde]

I år 2043, under et hemmelig oppdrag som involverer en gruppe leiesoldater, blir Jessica Mason, soldat i US Army tilsynelatende drept. Samtidig slipper to andre soldater, Donnie «Ruin» Walsh og Erin «Battery» Baker, unna med kritiske skader. To år senere rekrutterer Savannah Mason-Meyer, en forsker og Jessicas søster, 10 av verdens mest elitesoldater, inkludert Ruin og Battery, før et topphemmelig prosjekt mot en stor ukjent trussel.

Savannah bruker et spesielt program for å trene soldatene i en virtuell simulering, med sersjant Frank Woods som deres instruktør. Samtidig blir Ruin tatt i bakhold av en gruppe leiesoldater. Ruin overlever og konfronterer individet, som blir avslørt å være Jessica som hadde gått undercover etter hendelsen ett par år tidligere. Det blir også avslørt at Savannah stod bak Project Blackout, et eksperiment som antydes å handle om oppstandelse av døde mennesker med ukjente metoder.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ https://www.igromania.ru/game/30530/-; Igromania; Igromania-ID: 30530; besøksdato: 11. juli 2020.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]