Call of Duty: United Offensive

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Call of Duty: United Offensive
UtviklerGray Matter Interactive
UtgiverActivision
DistributørSteam
Humble Store[1]
KomponistMichael Giacchino
Spillmotorid Tech 3
PlattformmacOS
Microsoft Windows
Utgivelse14. september 2004
SjangerFørstepersonsskytespill
ModusFlerspiller, enspiller[2]
AldersgrensePEGI 16
Nettstedwww.callofduty.com
Del av serien Call of Duty

Call of Duty: United Offensive er en utvidelsespakke til videospillet Call of Duty. Den ble utviklet av Gray Matter Interactive, med bidrag av Pi Studios. Den ble gitt ut av Activision for Microsoft Windows 14. september 2004.[3]

Spillet inneholder nye kart som er mye større enn kartene i det opprinnelige spillet. I tillegg får spilleren tilgang til nye våpen, og kjøretøy som stridsvogn eller jeep. Spilleren kan få rollen som en amerikansk soldat, kalt Scott Riley, som må delta under slaget om Bastogne. Spilleren må blant annet sikre et veikryss, og gå inn i forskjellige tysk-okkuperte byer i Belgia.

Handling[rediger | rediger kilde]

Sersjant James Doyle er en annen spillbar hovedperson. Doyle var en flyver i Royal Air Force, men flyet hans blir snart skutt ned over Nederland. Den nederlandske motstandsbevegelsen, med hjelp av major Ingram, medlem av Special Air Service, redder Doyle før han blir tatt til fange av tyske soldater. Doyle og Ingram blir deretter sendt på oppdrag sammen til Sicilia, sammen med en rekke andre S.A.S-operatører.

En sovjetisk soldat, Yuri Petrenko, er en spillbar sovjetisk karakter. Petrenko deltar ved å blant annet forsvare de sovjetiske skyttergravene under slaget ved Kursk, ødelegge en tysk festning i Prok, og forsvare Kharkov mot tyske soldater frem til de kan få mer hjelp fra sovjetiske forsterkninger.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Humble Store[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Steam, 1.0.0.79, 12. september 2003, Steam-ID 2640, Wikidata Q337535, https://store.steampowered.com 
  3. ^ «Call of Duty: United Offensive on Steam». Steam. Arkivert fra originalen 17. april 2014. Besøkt 7. mai 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]