Call of Duty 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Call of Duty 2
UtviklerInfinity Ward
Aspyr (macOS)
UtgiverActivision
Aspyr (macOS; Nord-Amerika)
Konami (Xbox 360; Japan)
Distributør Activision, Steam, Humble Store, Microsoft StoreRediger på Wikidata
KomponistGraeme Revell
SerieCall of Duty
SpillmotorInternt utviklet motor
Siste versjon1.3
PlattformPC, Xbox 360
Utgivelse4. november 2005 (PC, Norge)
2. desember 2005 (Xbox 360, Norge)
25. oktober 2005 (PC, USA)
15. november 2005 (Xbox 360, USA)
SjangerFørstepersonsskytespill
ModusEnspiller, flerspiller
Aldersgrense16 år
Nettstedwww.callofduty.com

Call of Duty 2 (også kalt CoD 2) er et førstepersonsskytespill i Call of Duty-serien utviklet av Infinity Ward til PC og Xbox 360, utgitt høsten 2005. Spillet er en oppfølger til Call of Duty, og var det spillet som solgte mest blant dem som ble utgitt samtidig med Xbox 360. En Macintosh-versjon kom i mai 2006.

Oppbygning[rediger | rediger kilde]

Call of Duty 2 foregår som sin forgjenger i andre verdenskrig. Spilleren kan være en amerikansk, britisk eller sovjetisk soldat, og kan i enspiller-delen ta del i historiske slag. Call of Duty 2 er også svært populært å spille over Internett, men Xbox 360-versjonen har hatt flere problemer med dette aspektet. Utviklerne jobber for tiden med løsninger for dette. Spilleren må gjennomføre til sammen 27 oppdrag, og kan velge mellom fire vanskelighetsgrader: Enkelt, Vanlig, Herdet og Veteran.

Sovetisk kampanje[rediger | rediger kilde]

Spilleren skal kontrollere en menig soldat, Vasili Koslov, som opprinnelig var involvert i forsvaret av Moskva mot de fremrykkende tyske styrkene. Det neste nivået innebærer ødeleggelse av et tysk høyborg i Stalingrad, i løpet av september 1942. Handlingen innebærer blant annet å slåss over hele Stalingrad, koble sammen telefon-ledninger for kommunikasjon, eller ødelegge fiendens kommunikasjonsmetoder, og ta tilbake jernbane-linjer eller tog-stasjon fra fienden.

Britisk kampanje[rediger | rediger kilde]

Spilleren skal kontrollere en britisk soldat, sersjant John Davis fra 7. panser-divisjon i Nord-Afrika, som blir ledet av kaptein Price. Spilleren må delta i et snik-angrep mot tyske tropper i Afrika, som ender med ødeleggelsen av en tysk forsyningsstasjon. I tillegg må spilleren forsvare en by mot et overveldende antall tyskere som angriper fra aller kanter, og ødelegge tyske stridsvogner ved hjelp av artilleri. Spilleren må også delta under det andre slaget ved El Alamein, hvor spilleren må kjempe seg gjennom flere skyttergraver, maskingevær-stillinger, og andre våpen for å komme frem til fiendes felt-hovedkvarter og vinne hele kampen.

Amerikansk kampanje[rediger | rediger kilde]

Spilleren får rollen som korporal Bill Taylor, som skal delta under Operasjon Overlord som begynner i juni 1944. Spilleren kommer snart til Pointe du Hoc, for å ødelegge et tysk artilleri-batteri, og holde på området mot en massiv tysk mot-offensiv. Spilleren må også fungere som skarpskytter, og ta på seg andre roller, frem til ytterligere forsterkninger kan dukke opp. Men alle områder spilleren må slåss i er befestet av tungt artilleri, og et overveldende antall tyske soldater. I siste oppdraget er spilleren blant amerikanerne som krysser over elven Rhinen, og kommer seg inn i Tyskland, og spilleren må blant annet beseire flere tyske Tiger I.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]