Call of Duty 4: Modern Warfare (Nintendo DS)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Call of Duty 4: Modern Warfare
Utviklern-Space
UtgiverActivision
DistributørNintendo eShop
PlattformNintendo DS
Utgivelse5. november 2007
SjangerFørstepersonsskytespill
ModusFlerspiller, enspiller
AldersgrensePEGI 16
Del av serien Call of Duty

Call of Duty 4: Modern Warfare er et førstepersonskytespill gitt ut i 2007 av Activision. Spillet er en del av Call of Duty-serien, og ble spesifikt utviklet for Nintendo DS. I motsetning til Call of Duty 4: Modern Warfare for tradisjonelle konsoller og PC, så er DS-versjonen av spillet satt i Gulfkrigen i 1991 under Operation Desert Storm. Spillet har flere kjennetegn typiske for serien, blant annet bruk av hullsikte og oppdrag med kjøretøy.[1]

DS-versjonen ble først vist frem ved E3 i 2007,[2][3] og ble vist frem ved Games Convention en måned senere.[4] DS-versjonen fikk positive anmeldelser, og fikk 76 % basert på 19 anmeldelser på GameRankings.[5]

Call of Duty 4: Modern Warfare er et førstepersonsskytespill, og spilleren får rollens om en profesjonell soldat. Spillet tilbyr en rekke våpen og kjøretøy, inkludert M16, AK-47 eller Uzi. De aller fleste oppdragene i denne versjonen av Call of Duty er infanteri-kamp på bakkenivå, men det er også en rekke oppdrag hvor spilleren bemanner et fly eller en Humvee. Spillet foregår i forskjellige omgivelser, inkludert i Midtøsten eller i Russland, under en fiktiv konflikt som involverer et forsøk på statskupp i en ikke-navngitt arabisk nasjon. Spillet inneholder 10 forskjellige nivåer, samt muligheter for Deathmatch, eller Multi-player som støtter opptil fire spillere.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spilleren må påta seg en rolle, enten tilknyttet det britiske Special Air Service eller US Marines. I motsetning til enkelte andre versjoner av spillet, påvirker ikke spillerne direkte utfallet av en konflikt, men deltar heller i forskjellige oppdrag som oppstår under hendelsene i hoved-spillet, og gi mer støtte til forskjellige andre soldater. Spillet begynner med at en soldat kalt Parker gjennomgår trening ved en militær utpost i Persiabukta, før leiren blir angrepet fra militære styrker som er lojale mot Khaled Al-Asad - som nettopp har overtatt makten gjennom et statskupp.

Parker, og de andre overlevende soldatene, evakuerer fra basen og kommer seg til en nærliggende by hvor de forsøker å legge grunnlaget for en fremtidig invasjon. Parker og hans enhet blir omdirigert fra et angrep rettet mot Al-Asads hovedstad for å jakte på "Bagman" som kan ha omfattende kunnskap om menneskehandel, og annen viktig informasjon om Al-Asad. SAS drar på oppdrag, hvor spilleren skal gi snikskytter-støtte. SAS og marinesoldatene danner en felles arbeidsgruppe etter å ha fått vite at en leder Imran Zakhaev har overtatt en base som inkluderer atomvåpen, og planlegger å sende atomstridshoder mot USA.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «IGN: Call of Duty 4: Modern Warfare». IGN. Besøkt 9. desember 2008. 
  2. ^ «Bee Movie, Call of Duty 4: Modern Warfare, and Velvet Revolver's Slash?». IGN. Arkivert fra originalen . Besøkt 29. juli 2011.  «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 30. januar 2012. Besøkt 30. april 2016. 
  3. ^ Bozon. «It's pocket-sized Call of Duty, and it rocks.». IGN. Besøkt 29. juli 2011. 
  4. ^ Hatfield, Daemon. «An FPS for the Touch Generation.». IGN. Besøkt 29. juli 2011. 
  5. ^ «Call of Duty 4: Modern Warfare Reviews (DS)». GameRankings. Arkivert fra originalen 29. desember 2008. Besøkt 24. mars 2008. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]