Hopp til innhold

Kattem Idrettslag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kattem
Kattem Idrettslag
Org.nummer975 522 792
Nettsidehttps://kattem-fotball.no/
Idrettsgren(er)Fotball
HjemmebaneÅsheim kunstgress
Liga3. divisjon (kvinner)
LandNorge
By/kommuneTrondheim
StedHeimdal
Hjemmedrakt
Bortedrakt

Kattem Idrettslag (stiftet i 1979) er et norsk idrettslag som hører til i byregionen Heimdal, spesielt boområdene Kattem, Åsheim og Lundåsen, sørvest i Trondheim. Herrelaget spiller i 3. divisjon. Klubben spiller på Åsheim kunstgressbane. Tidligere hadde idrettslaget et kvinnelag i Toppserien i fotball for kvinner.

Kvinnefotball

[rediger | rediger kilde]

Kattem er mest kjent for toppserielaget sitt. Laget tilhørte den øverste divisjonen for kvinner fra 2007 til 2012.

Laget hadde lang erfaring fra 2. divisjon da de i 2003 debuterte i den nest øverste divisjonen. Kattem ble imidlertid ikke lenge der. I 2003 kom de riktignok på 7.-plass, men i 2004 vant de 1. divisjon suverent, og rykket opp til Toppserien i fotball for kvinner. Første møte med Toppserien endte med nedrykk og beskjedne 4 poeng.

Bjørnar Govasmark tok over, og Kattem ble under ham ikke lenge i 1. divisjon, de rykket rett opp etter å ha kommet på andreplass bak overlegne Asker. Kattem greide som et av to lag (det andre var Medkila) å slå Asker, og Kattem slo nummer 3 med 12 poeng.

Tilbake i den øverste sesongen, var Kattem i 2007-sesongen med i nedrykksstriden. De begynte bra med seier over Sandviken, men tapte deretter seks kamper på rad, og lå på nest sisteplass etter sju runder. Deretter startet en snuoperasjon, og tok 11 poeng i de neste seks kampene. Kattem fikk dermed et forsprang på Sandviken og Grand Bodø som de aldri ga slipp på, og selv om Fløya gikk forbi, var Kattem godt unna nedrykk. De tok fem poeng i de resterende no kampene. Kattems poeng var i hovedsak mot lag under og rundt dem på tabellen, med full pott mot de to nedrykkslagene Sandviken og Grand Bodø, fire poeng mot Amazon Grimstad og uavgjort mot Fløya, Asker og Klepp.

Govasmark ga seg etter sesongen, og ny trener ble Tarjei Smågesjø. 2008-sesongen startet likt 2007-sesongen. Først seier mot nedrykkskandidat Larvik, og så seks tap på rad, før det ble seier igjen, igjen mot Amazon Grimstad. Kattem lå fortsatt langt nede på tabellen, men i neste runde tok de sitt første poeng mot Trondheims-Ørn, og deretter slo de den andre nedrykksfavoritten, Fart. Dette medførte at Kattem hadde bedre tabellplassering enn byrivalen Tronheims-Ørn, og den posisjonen beholdt de i seks serierunder, før både Trondheims-Ørn og Amazon Grimstad gikk forbi. Mot slutten av sesongen var Larvik nær ved å hente igjen Kattem på et tidspunkt, men med seier over Fart avgjorte Kattem nedrykksstriden til sin fordel.

Smågesjø sluttet, og ny trener ble Kjetil Fosse fra Pors Grenland. Kattem startet markant bedre, først med seier mot Klepp og uavgjort mot Fortuna Ålesund, og så etter to tap slo de Fløya. Deretter ble det et stygt tap før Kattem for første gang slo Trondheims-Ørn. Deretter slo de Amazon Grimstad, og etter åtte serierunder lå Kattem på en fjerdeplass. Kattem greide ikke å holde denne plassen, men lå midt på tabellen helt til mot slutten, da nedrykksstriden ble avgjort. Det beste nedrykkslaget, Sandviken, fikk 11 poeng, og Kattem hadde 13 poeng allerede etter åtte serierunder. Kattem endte på en niendeplass som ble korrigert til en åttendeplass da Fløya ble trukket poeng for bruk av ikke-godkjent spiller.

Kattem var ikke stabile, og i 2010-sesongen var de tilbake i nedrykksstriden igjen. Det ble en hard kamp mellom dem og Linderud-Grei for å unngå nedrykk. Kattem vant knepent, men ettersom Donn ikke hadde midler til å opprettholde et fotballag på toppnivå, rykket ingen av dem ned.

I 2011-sesongen var Kattem nesten aldri virkelig inkludert i nedrykksstriden, det var bare ved ett tilfelle at det var teoretisk mulig. Kattem leverte en god vårsesong og tok 12 poeng, men mistet mange sentrale spillere foran høstsesongen og endte til slutt på en niendeplass. Nedrykksplassen var sju poeng unna. Trener var denne gangen Svein Maalen.

Før 2011-sesongen ble det avgjort at Toppserien skulle bare ha én nedrykksplass og en kvalifiseringsplass. Dette hjalp et Kattem som ikke fikk ting til, og som i tillegg ble trukket tre poeng av NFF på grunn av sen levering av budsjett og negativ egenkapital. Kattem endte på kvalifiseringsplassen. I januar 2013 kom beskjeden mange hadde fryktet: Kattem trakk laget og forsvinner dermed fra Toppserien. Kattem har også trukket J19-laget og laget i 2. divisjon.

Kattem har hatt en spiller på det norske A-landslaget for kvinner, Marie Knutsen.

Hjemmebane

[rediger | rediger kilde]

Kattems hjemmebane er Åsheim. Banen var derimot ikke godkjent for toppseriespill, så lagets toppseriekamper ble spilt på Orkdalsbanken Stadion utenfor Orkanger og Byåsen Arena.

Trenere (kvinnelaget)

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]