KIL/Hemne Fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Skeid (Flamur Kastrati t.v.) mot KIL/Hemne i et andredivisjonsoppgjør den 17. august 2008.

KIL/Hemne Fotball (stiftet 1988) er en fotballklubb fra Hemne i Trøndelag med seniorlag for menn i 4. divisjon fotball for menn og for damer i 1. divisjon fotball for damer. I stiftelsesåret rykket herrelaget opp til 2. divisjon. Klubben spilte der i fire sesonger før de rykket ned i 3. divisjon igjen. De befant seg der fram til 2001, da de rykket ytterligere ett hakk ned. Samme år, nærmere bestemt 4. april 2001, ble KIL/Hemne Fotball stiftet som et eget idrettslag under allianseidrettslaget Kyrksæterøra.

Klubben rykket opp til 3. divisjon i 2003 og 2. divisjon igjen i 2005. I 2006 rykket laget på nytt ned i 3. divisjon, etter en sesong som på mange måter ble ødelagt av langtidsskader på nesten alle nøkkelspillerne. 20. oktober 2007 rykket KIL/Hemne opp i 2. divisjon etter å ha slått Verdal sammenlagt over to kvalifiseringskamper.

Tidligere Rosenborg-spiller Erik Hoftun, Helsingborg-spiller Ardian Gashi, Molde-spiller Vegard Forren, Rosenborg-spiller Pål André Helland, Ranheim-spiller Espen Sødahl, Notodden- og tidligere Fredrikstad-spiller Jeton Petisha, Levante-spiller Kim André Brandtzæg og Kattem-spiller Maren Snekvik begynte sine karrierer her. Fredrikstads Alex Valencia har også spilt aldersbestemt fotball for klubben . I tillegg kan det nevnes at tidligere Rosenborg-spiller Ole Johan Singsdal spiller for klubben.

NM 2007[rediger | rediger kilde]

I cupen 2007 sto KIL/Hemne for en av de største bombene da de slo Molde 3–1 på hjemmebane i cupens første runde. Det samme laget som bare et år tidligere vant 11–1 mot KIL/Hemne. I cupens andre runde fikk man den æren av å få Rosenborg på besøk. RBK tok i det 16. minutt ledelsen ved Didier Konan Ya. Men bare to minutter senere utlignet tidligere Rosenborg-spiller Ole Johan Singsdal til 1–1. KIL/Hemne sto imot presset og kunne gå til pause med uavgjort. Like etter pause sjokkerte KIL/Hemne Fotball-Norge med å ta ledelsen 2–1 etter en scoring av Asgeir Snekvik i det 46. minutt. Men RBK slo til 8 minutter senere ved Roar Strand. I det 83. minutt holdt KIL/Hemne igjen på å sjokkere Fotball-Norge da Espen Sødahl banket inn 3–2. Men scoringen ble annullert fordi KIL/Hemnes Ole Johan Singsdal dyttet Per Ciljan Skjelbred i ryggen. Etter full tid stod det derfor 2–2 og man gikk til ekstra omganger. Bare fem minutter ut i første ekstra omgang tok RBK igjen ledelsen ved Alexander Tettey og de fleste trodde at løpet var kjørt. Men etter 116 minutter utlignet Asgeir Snekvik til 3–3 og det så ut til å bli straffesparkkonkurranse. Men den gang ei, et minutt på overtid fikk RBK frispark i farlig posisjon og Didier Konan Ya svingte den rundt muren og opp i krysset. Men dramtikken stoppet ikke der. I siste sekund fikk KIL/Hemne hjørnespark og sendte opp alle mann i håp om å utligne til 4–4 og straffesparkkonkurranse. Ballen kom inn fra høyre, og Morten Klungervik headet ballen i tverrliggeren og ut.

Kjente spillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]