Simpsons Roasting on an Open Fire

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Simpsons-episode
«Simpsons Roasting on an Open Fire»
Episode nummer 1
Sesong 1
Produksjonskode 7G08
Originalt vist 17. desember 1989
Vist i Norge -
Regissør David Silverman
Manusforfatter Mimi Pond
Liste over Simpsons-episoder...
Simpsons sesong 1
# Tittel
1 «Simpsons Roasting on an Open Fire»
2 «Bart the Genius»
3 «Homer's Odyssey»
4 «There's No Disgrace Like Home»
5 «Bart the General»
6 «Moaning Lisa»
7 «The Call of the Simpsons»
8 «The Telltale Head»
9 «Life on the Fast Lane»
10 «Homer's Night Out»
11 «The Crepes of Wrath»
12 «Krusty Gets Busted»
13 «Some Enchanted Evening»
14 «[[]]»
15 «[[]]»
16 «[[]]»
17 «[[]]»
18 «[[]]»
19 «[[]]»
20 «[[]]»
21 «[[]]»
22 «[[]]»
23 «[[]]»
24 «[[]]»
25 «[[]]»

«Simpsons Roasting on an Open Fire», også kjent som «The Simpsons Christmas Special», var den første halvtimeslange episoden av animasjonsserien Simpsons som ble vist på TV, selv om den var den åttende episoden som ble produsert i sesong 1. Serien skulle opprinnelig ha premiere høsten 1989, men på grunn av store problemer med animasjonen av episoden «Some Enchanted Evening», begynte den heller midt i sesongen 1990 med denne episoden.

Tittelen refererer til linjen Chestnuts Roasting on an Open Fire fra «The Christmas Song» skrevet av Mel Tormé og Robert Wells, og originalt innspilt av Nat King Cole i 1945.

Episoden handler om familien Simpsons forsøk på å feire jul på et begrenset budsjett.

Denne episoden ble lansert på VHS av FOX Home Video i 1991. VHS-lanseringen hadde tittelen «The Simpsons Christmas Special».

Handling[rediger | rediger kilde]

Marge spør barna hva de ønsker seg til jul. Lisa ønsker seg en ponni og Bart en tatovering. Marge tar med seg familien for å handle til jul på kjøpesenteret, og Bart får øye på en tatoveringssjappe som han går inn i. Han lyver om alderen, og bestemmer seg for å få en tatovering med ordet «Mother» på. Da tatovereren har tatovert «Moth» kommer Marge stormende inn og drar ham ut av sjappa. Hun bruker alle pengene familien skal bruke til julehandelen for å fjerne Barts tatovering, og bestemmer seg for å bruke Homers julebonus til å kjøpe presanger for. C. Montgomery Burns gir imidlertid ikke sine ansatte julebonus dette året.

Da han oppdager at familien ikke har penger til jul, skaffer Homer seg jobb på kjøpesenteret som julenissen. Bart drar på kjøpesenteret og plager julenissen, og da han drar av ham skjegget oppdager han at det er faren som sitter der. Homer får bare tretten dollar i lønn. Han får et hett tips fra kompisen Barney Gumble om et hundeveddeløp, og tar med seg Bart på veddeløpsbanen. Homer bestemmer seg imidlertid for å satse på en annen hund, «Santa's Little Helper», siden han får en god følelse for den. Santa's Little Helper avslutter løpet på sisteplass.

Da en nedbrutt Homer og Bart forlater veddeløpsbanen blir Santa's Little Helper kastet ut av eieren sin på grunn av å ha tapt enda et løp. Bart blir ekstatisk da Homer motvillig går med på å ta med hunden hjem. De to drar hjem med greyhounden, klare til å fortelle familien at det ikke vil bli noen julefeiring i år. Marge og Lisa tror imidlertid at Santa's Little Helper er julegaven, og blir veldig glade.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]