Milja Salovaara

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Milja Salovaara
Født1972
Beskjeftigelse Scenograf, kostymedesigner

Milja Salovaara (født 1972, Helsingfors) er en finsk kostymedesigner og scenograf. Hun er utdannet ved Accademia di Belli Arti i Venezia, Italia og har oppdrag i både Norge, Sverige og Finland.

I 2010 fikk Milja Salovaara Heddaprisen i kategorien beste visuelle design for sin scenografi til En folkefiendeTrøndelag Teater. Juryens begrunnelse var som følger:

«En oppsetnings visuelle design kan enten være minimalistisk, grotesk overdådig eller realistisk illusjonsskapende. Alt er tillatt, så lenge scenebildet både utdyper og fullbyrder helheten i oppsetningen. Nettopp dette kjennetegner årets prisvinner som her skapte et åpent, tilsynelatende ytterst enkelt, men samtidig komplekst scenebilde som med nøktern eleganse ga skuespillerne en ekstra dimensjon å spille mot og med, uten noensinne å ta fokus fra teksten. Dette scenebildet var et selvstendig kunstnerisk uttrykk som fra starten av skapte nysgjerrighet, fikk nye rom og spillesteder til å oppstå, endres og forsvinne, og underbygget og forsterket historien».[1]

Medvirkende i[rediger | rediger kilde]

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

Tildelt pris i kategorien Beste visuell design

  • Heddaprisen 2010

Nominert i kategorien Beste visuell design

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]