Milja Salovaara

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Milja Salovaara
Født1972
Beskjeftigelse Scenograf, kostymedesigner

Milja Salovaara (født 1972, Helsingfors) er en finsk kostymedesigner og scenograf. Hun er utdannet ved Accademia di Belli Arti i Venezia, Italia og har oppdrag i både Norge, Sverige og Finland.

I 2010 fikk Milja Salovaara Heddaprisen i kategorien beste visuelle design for sin scenografi til En folkefiendeTrøndelag Teater. Juryens begrunnelse var som følger:

«En oppsetnings visuelle design kan enten være minimalistisk, grotesk overdådig eller realistisk illusjonsskapende. Alt er tillatt, så lenge scenebildet både utdyper og fullbyrder helheten i oppsetningen. Nettopp dette kjennetegner årets prisvinner som her skapte et åpent, tilsynelatende ytterst enkelt, men samtidig komplekst scenebilde som med nøktern eleganse ga skuespillerne en ekstra dimensjon å spille mot og med, uten noensinne å ta fokus fra teksten. Dette scenebildet var et selvstendig kunstnerisk uttrykk som fra starten av skapte nysgjerrighet, fikk nye rom og spillesteder til å oppstå, endres og forsvinne, og underbygget og forsterket historien».[1]

Medvirkende i[rediger | rediger kilde]

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

Tildelt pris i kategorien Beste visuell design

  • Heddaprisen 2010

Nominert i kategorien Beste visuell design

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]