Liste over Frankrikes utenriksministre

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Liste over Frankrikes utenriksministre

Utenriksminister Tiltrådte Avgikk
Huset Bourbon
Louis de Revol 1. januar 1589 17. september 1594
Nicolas de Neufville 30. desember 1594 9. august 1616
Armand-Jean du Plessis Richelieu 30. november 1616 24. april 1617
Pierre Brulart 24. april 1617 11. mars 1626
Raymond Phelypeaux 11. mars 1626 2. mai 1629
Claude Bouthillier 2. mai 1629 18. mars 1632
Léon Bouthillier 18. mars 1632 23. juni 1643
Henri-Auguste de Loménie 23. juni 1643 3. april 1663
Hugues de Lionne 3. april 1663 1. september 1671
Simon Arnauld 1. september 1671 18. november 1679
Charles Colbert 12. februar 1680 28. juli 1696
Jean-Baptiste Colbert 28. juli 1696 22. september 1715
Nicolas du Blé 23. september 1715 1. september 1718
Guillaume Dubois 24. september 1718 10. august 1723
Charles Jean-Baptiste Fleuriau 16. august 1723 19. august 1727
Germain Louis Chauvelin 23. august 1727 20. februar 1737
Jean-Jacques Amelot de Chaillou 22. februar 1737 26. april 1744
Adrien Maurice de Noailles 26. april 1744 19. november 1744
René de Voyer de Paulmy 19. november 1744 10. januar 1747
Louis Philogène Brûlart 27. januar 1747 9. september 1751
François Dominique de Barberie de Saint-Contest 11. september 1751 24. juli 1754
Antoine Louis Rouillé 24. juli 1754 28. juni 1757
François Joachim de Pierre de Bernis 28. juni 1757 9. oktober 1758
Étienne François de Choiseul 3. desember 1758 13. oktober 1761
César Gabriel de Choiseul 13. oktober 1761 10. april 1766
Étienne François de Choiseul 10. april 1766 24. desember 1770
Louis Phélypeaux de La Vrillère 24. desember 1770 6. juni 1771
Emmanuel Armand de Vignerot du Plessis de Richelieu 6. juni 1771 2. juni 1774
Henri Léonard Jean Baptiste Bertin 2. juni 1774 21. juli 1774
Charles Gravier de Vergennes 21. juli 1774 13. februar 1787
Armand Marc 14. februar 1787 13. juli 1789
Paul François de Quelen 13. juli 1789 16. juli 1789
Den franske revolusjon
Armand Marc 16. juli 1789 29. november 1791
Claude Antoine Valdec de Lessart 29. november 1791 15. mars 1792
Charles Dumouriez 15. mars 1792 13. juni 1792
Pierre Paul de Méredieu 13. juni 1792 18. juni 1792
Scipion Victor 18. juni 1792 23. juli 1792
François Joseph de Gratet 23. juli 1792 1. august 1792
Claude Bigot de Sainte-Croix 1. august 1792 10. august 1792
Den første republikk
Pierre Henri Hélène Marie Lebrun-Tondu 10. august 1792 21. juni 1793
François Louis Michel Chemin Deforgues 21. juni 1793 2. april 1794
Jean Marie Claude Alexandre Goujon 5. april 1794 8. april 1794
Martial Joseph Armand Herman 8. april 1794 20. april 1794
ingen 20. april 1794 3. november 1795
Charles Delacroix 3. november 1795 15. juli 1797
Charles-Maurice de Talleyrand 15. juli 1797 20. juli 1799
Karl Reinhard 20. juli 1799 22. november 1799
Charles-Maurice de Talleyrand 22. november 1799 18. mai 1804
Det første keiserdømme
Charles-Maurice de Talleyrand 18. mai 1804 9. august 1807
Jean-Baptiste Nompère de Champagny 9. august 1807 17. april 1811
Hugues Bernard Maret 17. april 1811 20. november 1813
Armand Augustin Louis de Caulaincourt 20. november 1813 1. april 1814
Restaurasjonen i Frankrike I
Antoine René Charles Mathurin 3. april 1814 13. mai 1814
Charles-Maurice de Talleyrand 13. mai 1814 20. mars 1815
De hundre dagene
Armand Augustin Louis de Caulaincourt 20. mars 1815 22. juni 1815
Louis, baron Bignon 22. juni 1815 7. juli 1815
Restaurasjonen i Frankrike II
Charles-Maurice de Talleyrand 9. juli 1815 26. september 1815
Armand Emmanuel du Plessis de Richelieu 26. september 1815 29. desember 1818
Jean Joseph Paul Augustin 29. desember 1818 19. november 1819
Étienne Denis de Pasquier 19. november 1819 14. desember 1821
Mathieu de Montmorency 14. desember 1821 28. desember 1822
François-René de Chateaubriand 28. desember 1822 4. august 1824
Ange Hyacinthe Maxence de Damas 4. august 1824 4. januar 1828
Auguste de La Ferronays 4. januar 1828 24. april 1829
Anne Pierre Adrien de Montmorency-Laval 24. april 1829 14. mai 1829
Joseph-Marie de Portalis 14. mai 1829 8. august 1829
Prins Jules av Polignac 8. august 1829 29. juli 1830
Victor Louis Victurnien de Mortemart 29. juli 1830 29. juli 1830
Julimonarkiet
Louis, baron Bignon 31. juli 1830 1. august 1830
Jean-Baptiste Jourdan 1. august 1830 11. august 1830
Louis Mathieu, greve Molé 11. august 1830 2. november 1830
Nicolas Joseph Maison 2. november 1830 17. november 1830
Horace François Bastien, baron Sébastiani 17. november 1830 11. oktober 1832
Victor, hertug Broglie 11. oktober 1832 4. april 1834
Henri Gauthier de Rigny 4. april 1834 10. november 1834
Charles Joseph de Bresson 10. november 1834 18. november 1834
Henri Gauthier de Rigny 18. november 1834 12. mars 1835
Victor, hertig Broglie 12. mars 1835 22. februar 1836
Adolphe Thiers 22. februar 1836 6. september 1836
Louis Mathieu, greve Molé 6. september 1836 31. mars 1839
Napoléon Auguste Lannes de Montebello 31. mars 1839 12. mai 1839
Nicolas Jean-de-Dieu Soult 12. mai 1839 1. mars 1840
Adolphe Thiers 1. mars 1840 29. oktober 1840
François Guizot 29. oktober 1840 23. februar 1848
Den andre republikk
Alphonse de Lamartine 24. februar 1848 11. mai 1848
Jules Bastide 11. mai 1848 29. juni 1848
Marie-Alphonse Bedeau 29. juni 1848 17. juli 1848
Jules Bastide 17. juli 1848 20. desember 1848
Édouard Drouyn de Lhuys 20. desember 1848 2. juni 1849
Alexis de Tocqueville 2. juni 1849 31. oktober 1849
Alphonse de Rayneval 31. oktober 1849 17. november 1849
Jean-Ernest Ducos 17. november 1849 9. januar 1851
Édouard Drouyn de Lhuys 9. januar 1851 24. januar 1851
Anatole, baron Brénier de Renaudière 24. januar 1851 10. april 1851
Jules Baroche 10. april 1851 26. oktober 1851
Louis Félix Étienne de Turgot 26. oktober 1851 28. juli 1852
Det andre keiserdømme
Édouard Drouyn de Lhuys 28. juli 1852 7. mai 1855
Alexander Walewski 7. mai 1855 4. januar 1860
Jules Baroche 4. januar 1860 24. januar 1860
Édouard Thouvenel 24. januar 1860 15. oktober 1862
Édouard Drouyn de Lhuys 15. oktober 1862 1. september 1866
Charles de La Valette 1. september 1866 2. oktober 1866
Lionel de Moustier 2. oktober 1866 17. desember 1868
Charles de La Valette 17. desember 1868 17. juli 1869
Henri de La Tour d'Auvergne 17. juli 1869 2. januar 1870
Napoléon, comte Daru 2. januar 1870 14. april 1870
Émile Ollivier 14. april 1870 15. mai 1870
Agenor, duc de Gramont 15. mai 1870 10. august 1870
Henri de La Tour d'Auvergne 10. august 1870 4. september 1870
Den tredje republikk
Jules Favre 4. september 1870 2. august 1871
Charles de Rémusat 2. august 1871 25. mai 1873
Albert de Broglie 25. mai 1873 26. november 1873
Louis de Decazes 29. november 1873 23. november 1877
Gaston-Robert de Banneville 23. november 1877 13. desember 1877
William Henry Waddington 13. desember 1877 28. desember 1879
Charles de Freycinet 28. desember 1879 23. september 1880
Jules Barthélemy-Saint-Hilaire 23. september 1880 14. november 1881
Léon Gambetta 14. november 1881 30. januar 1882
Charles de Freycinet 30. januar 1882 7. august 1882
Charles Duclerc 7. august 1882 29. januar 1883
Armand Fallières 29. januar 1883 21. februar 1883
Paul-Armand Challemel-Lacour 21. februar 1883 20. november 1883
Jules Ferry 20. november 1883 6. april 1885
Charles de Freycinet 6. april 1885 11. desember 1886
Émile Flourens 11. desember 1886 3. april 1888
René Goblet 3. april 1888 22. februar 1889
Eugène Spuller 22. februar 1889 17. mars 1890
Alexandre Ribot 17. mars 1890 11. januar 1893
Jules Develle 11. januar 1893 3. desember 1893
Jean Casimir-Perier 3. desember 1893 30. mai 1894
Gabriel Hanotaux 30. mai 1894 1. november 1895
Marcellin Berthelot 1. november 1895 28. mars 1896
Léon Bourgeois 28. mars 1896 29. april 1896
Gabriel Hanotaux 29. april 1896 28. juni 1898
Théophile Delcassé 28. juni 1898 6. juni 1905
Maurice Rouvier 6. juni 1905 13. mars 1906
Léon Bourgeois 14. mars 1906 25. oktober 1906
Stéphen Pichon 25. oktober 1906 2. mars 1911
Jean Cruppi 2. mars 1911 27. juni 1911
Justin de Selves 27. juni 1911 9. januar 1912
Raymond Poincaré 14. januar 1912 22. januar 1913
Charles Jonnart 22. januar 1913 22. mars 1913
Stéphen Pichon 22. mars 1913 9. desember 1913
Gaston Doumergue 9. desember 1913 9. juni 1914
Léon Bourgeois 9. juni 1914 13. juni 1914
René Viviani 13. juni 1914 3. august 1914
Gaston Doumergue 3. august 1914 26. august 1914
Théophile Delcassé 26. august 1914 13. oktober 1915
René Viviani 13. oktober 1915 29. oktober 1915
Aristide Briand 29. oktober 1915 20. mars 1917
Alexandre Ribot 20. mars 1917 23. oktober 1917
Louis Barthou 23. oktober 1917 16. november 1917
Stéphen Pichon 16. november 1917 20. januar 1920
Alexandre Millerand 20. januar 1920 24. september 1920
Georges Leygues 24. september 1920 16. januar 1921
Aristide Briand 16. januar 1921 15. januar 1922
Raymond Poincaré 15. januar 1922 9. juni 1924
Edmond Lefebvre du Prey 9. juni 1924 14. juni 1924
Édouard Herriot 14. juni 1924 17. april 1925
Aristide Briand 17. april 1925 19. juli 1926
Édouard Herriot 19. juli 1926 23. juli 1926
Aristide Briand 23. juli 1926 14. januar 1932
Pierre Laval 14. januar 1932 20. februar 1932
André Tardieu 20. februar 1932 3. juni 1932
Édouard Herriot 3. juni 1932 18. desember 1932
Joseph Paul-Boncour 18. desember 1932 30. januar 1934
Édouard Daladier 30. januar 1934 9. februar 1934
Louis Barthou 9. februar 1934 9. oktober 1934
Pierre Laval 13. oktober 1934 24. januar 1936
Pierre Étienne Flandin 24. januar 1936 4. juni 1936
Yvon Delbos 4. juni 1936 13. mars 1938
Joseph Paul-Boncour 13. mars 1938 10. april 1938
Georges Bonnet 10. april 1938 13. september 1939
Édouard Daladier 13. september 1939 21. mars 1940
Paul Reynaud 21. mars 1940 18. mai 1940
Édouard Daladier 18. mai 1940 5. juni 1940
Paul Reynaud 5. juni 1940 16. juni 1940
Vichy-regimet
Paul Baudoin 16. juni 1940 28. oktober 1940
Pierre Laval 28. oktober 1940 13. desember 1940
Pierre Étienne Flandin 13. desember 1940 9. februar 1941
François Darlan 10. februar 1941 18. april 1942
Pierre Laval 18. april 1942 20. august 1944
Det frie Frankrike
Maurice Dejean 24. september 1941 17. oktober 1942
René Pleven 17. oktober 1942 5. februar 1943
René Massigli 5. februar 1943 10. september 1944
Den fjerde republikk
Georges Bidault 10. september 1944 16. desember 1946
Léon Blum 16. desember 1946 22. januar 1947
Georges Bidault 22. januar 1947 26. juli 1948
Robert Schuman 26. juli 1948 8. januar 1953
Georges Bidault 8. januar 1953 19. juni 1954
Pierre Mendès-France 19. juni 1954 20. januar 1955
Edgar Faure 20. januar 1955 23. februar 1955
Antoine Pinay 23. februar 1955 1. februar 1956
Christian Pineau 1. februar 1956 14. mai 1958
René Pleven 14. mai 1958 1. juni 1958
Maurice Couve de Murville 1. juni 1958 30. mai 1968
Den femte republikk
Michel Debré 30. mai 1968 22. juni 1969
Maurice Schumann 22. juni 1969 15. mars 1973
André Bettencourt 15. mars 1973 4. april 1973
Michel Jobert 4. april 1973 28. mai 1974
Jean Sauvagnargues 28. mai 1974 27. august 1976
Louis de Guiringaud 27. august 1976 29. november 1978
Jean François-Poncet 29. november 1978 22. mai 1981
Claude Cheysson 22. mai 1981 7. desember 1984
Roland Dumas 7. desember 1984 20. mars 1986
Jean-Bernard Raimond 20. mars 1986 12. mai 1988
Roland Dumas 12. mai 1988 29. mars 1993
Alain Juppé 29. mars 1993 18. mai 1995
Hervé de Charette 18. mai 1995 4. juni 1997
Hubert Védrine 4. juni 1997 7. mai 2002
Dominique de Villepin 7. mai 2002 31. mars 2004
Michel Barnier 31. mars 2004 2. juni 2005
Philippe Douste-Blazy 2. juni 2005 15. mai 2007
Bernard Kouchner 16. mai 2007   14. november 2010
Michèle Alliot-Marie 14. november 2010 27. februar 2011
Alain Juppé 27. februar 2011 15. mai 2012
Laurent Fabius 16. mai 2012 sittende

Se også[rediger | rediger kilde]