I've Seen All Good People

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
«I've Seen All Good People»
AlbumThe Yes Album
Artist, bandYes
Utgitt1971
Innspilt1970
Sjangerprogressiv rock
Lengde6.56
PlateselskapAtlantic
Låtskriver(e)Jon Anderson
Chris Squire
Produsent(er)Yes og Eddie Offord

«I've Seen All Good People» er en sang fra det engelske progressiv rock-bandet Yes, utgitt i 1971 på bandets album The Yes Album. Sangen er skrevet av Jon Anderson og Chris Squire, og er en av bandets mest kjente og «radiovennlige» sanger. Sangen er delt opp i to satser, «Your Move» og «All Good People», og varer i 6 minutter og 56 sekunder. En redigert versjon av sangen bestående hovedsakelig av satsen «Your Move», ble utgitt som singel i 1971.

Struktur[rediger | rediger kilde]

Første sats, «Your Move» er skrevet av Jon Anderson og er delvis basert på Lewis Carrolls bok Through the Looking-Glass, som er regnet som fortsettelsen av historien fra Alice i Eventyrland. Boken handler om et parti sjakk, der Alice er med i spillet som bonde, men som avanserer på brettet og blir dronning. Teksten refererer både til hendelser i boken, og til spillet sjakk generelt.[1][2]

Annen sats, «All Good People», er skrevet av Chris Squire og består av en rekke repetisjoner av refrenget, med et konvensjonelt rock-lydbilde. Satsen preges av høyt tempo og tette vokalharmonier. Teksten inneholder også referanser til John Lennons komposisjoner «Instant Karma» og «Give Peace a Chance».

Konsertfremføringer[rediger | rediger kilde]

«I've Seen All Good People» er den tredje mest spilte sangen under Yes' konserter.[3] Sangen har blitt spilt på nærmest samtlige konserter siden utgivelsen i 1971.

Offisielle utgivelser med konsertopptak av «I've Seen All Good People»:

Personell[rediger | rediger kilde]

På originalinnspillingen fra 1971 medvirker:

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]