Yours Is No Disgrace

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
«Yours Is No Disgrace»
AlbumThe Yes Album
Artist, bandYes
Utgitt1971
Innspilt1970
Sjangerprogressiv rock
Lengde9:45
PlateselskapAtlantic
Låtskriver(e)Jon Anderson, Steve Howe, Tony Kaye, Chris Squire og Bill Bruford
Produsent(er)Yes og Eddie Offord

«Yours Is No Disgrace» er en sang fra det engelske progressiv rock-bandet Yes, innspilt høsten 1970 og utgitt på deres album The Yes Album i februar 1971. Sangen er skrevet av Jon Anderson, Chris Squire, Steve Howe, Bill Bruford og Tony Kaye. Dette er et av bandets første forsøk på den «episke stilen» bandet senere ble kjent for, og sangen består av komplekse rytmiske og melodiske temaer. Sangen er 9 minutter og 41 sekunder lang.

Struktur[rediger | rediger kilde]

Sangen åpner med et country-lignende tema som kan minne om åpningstemaet til TV-serien Bonanza. Så kommer trommene, bassgitaren og orgelet med, og som skaper et sterkt rytmisk tema med et enkelt orgeltema på toppen. Gitaren går over i et nesten svevende arpeggio-tema som moduleres. Første vers synges over et akkordbasert orgeltema.

Etter første vers kommer resten av instrumentene inn og skaper en lignende rytmisk følelse som fra før første vers. Dette rytmiske temaet punkteres av en frenetisk og aggressiv gitarsolo, og så kommer det en rekke korte gitarsoloer i forskjellige stilarter som rock, jazz, country og hard rock-lignende, før det går over i et a cappella-vers, kun med et staccato bass-riff i bakgrunnen. Så dreies musikken først gradvis over i et crescendo, hvorpå det brått vendes tilbake til sangens rytmiske hovedtema. Sangen avsluttes med en repetisjon av åpningens country-inspirerte tema og det påfølgende rytmiske temaet.

Konsertfremføringer[rediger | rediger kilde]

«Yours Is No Disgrace» er en av bandets ti mest fremførte under konserter.[1] Bandet har hatt den med på de fleste turneene siden sangen ble skrevet sommeren 1970. Konsertversjonene er som oftest meget lik studioinnspillingen.

Offisielle konsertopptak av «Yours Is No Disgrace» finnes på:

Personell[rediger | rediger kilde]

På originalinnspillingen fra 1970 medvirker:

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Dimery, Robert «1001 Albums You Must Hear Before You Die» New York: Quintet Publishing Limited, 2005. ISBN 9780789313713
  • Covach, John Rudolph og Boone, Graeme MacDonald «Understanding Rock: Essays in Musical Analysis» New York: Oxford University Press, 1997. ISBN 0195100050

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Forgotten Yesterdays». Arkivert fra originalen 11. februar 2017. Besøkt 10. februar 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]