Oliver Wakeman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Oliver Wakeman
Oliver Wakeman.jpg
Oliver Wakeman med Yes i 2008
Født26. feb. 1972Rediger på Wikidata (49 år)
LondonRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Komponist, pianist, studiomusikerRediger på Wikidata
Far Rick WakemanRediger på Wikidata
Søsken Adam WakemanRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Medlem av Yes (20082011)Rediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Sjanger Progressiv rock, rock
InstrumentKeyboard
Nettstedwww.oliverwakeman.co.uk
Ensemble(r)
Strawbs
Tidligere band
Yes
Steve Howe

Oliver Wakeman (født 26. februar 1972 i London) er en engelsk keyboardist, Rick Wakemans eldste sønn og bror til Adam Wakeman. Han er mest kjent som tidligere keyboardist i progressiv rock-bandet Yes, og for sitt samarbeide med flere tidligere kollegaer av sin far, blant annet Steve Howe fra Yes og bandet Strawbs. I 20082009 var han på turné med Yes som erstatter for sin far.[1]

Etter turneen med Yes, som ble kalt In The Present, var han med Strawbs på turné og spilte på deres album Dancing to the Devil's Beat i 2009[2], før han 15. oktober 2009 ble presentert som offisielt medlem av Yes. I oktober–desember 2009 var Wakeman med på Yes' Europa-turné, og han var også med på USA-turnéen i februar og mars 2010. Han var videre med på bandets USA-turné i juni og juli 2010.

Høsten 2010 gikk Wakeman sammen med resten av Yes og produsent Trevor Horn i platestudio for å spille inn låter til et nytt album.[3] Etter at Geoff Downes ble presentert som ny keyboardist i Yes 31. mars 2011[4], var det en stund usikkerhet om Wakemans posisjon i bandet. 9. april 2011 bekjentgjorde Oliver Wakeman på sitt offisielle nettsted at han ikke lengre er medlem av Yes.[5] Yes-albumet Fly from Here[6] inneholder bidrag fra Wakeman som keyboardist på «We Can Fly», «We Can Fly (reprise)» og «Hour of Need», samt at han er medkomponist på låten «Into the Storm». Han spiller også på Yes' konsertalbum In the Present – Live from Lyon, som ble innspilt i desember 2009 og utgitt november 2011.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Musical notes.svgDenne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.