Hopp til innhold

Anderson Bruford Wakeman Howe

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anderson Bruford Wakeman Howe
ABWH
OpphavEnglands flagg England
Periode19891990
SjangerProgressiv rock
Aktive år1988
PlateselskapArista
NettstedYesWorld.com
Medlemmer
Jon Anderson
Bill Bruford
Rick Wakeman
Steve Howe
Tony Levin
Andre forhold

Anderson Bruford Wakeman Howe (også kjent under forkortelsen ABWH) var en konstellasjon av progressiv rock-bandet Yes. Gruppen besto av vokalist Jon Anderson, trommeslager Bill Bruford, keyboardist Rick Wakeman og gitarist Steve Howe, som alle var en del av Yes' mest suksessrike besetning tidlig på 1970-tallet. I tillegg var Tony Levin fra King Crimson med som bassist.

ABWH-albumene har etterhvert blitt inkludert i Yes' offisielle diskografi på bandets nettsted[1].

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

De ga ut et selvtitulert album, Anderson Bruford Wakeman Howe i 1989 og konsertalbumet An Evening of Yes Music Plus, innspilt under turneen i 1989 og utgitt i 1993. De startet i 1991 arbeidet med et studioalbum nummer to, Dialogue, men materialet ble en del av Yes-albumet Union. Chris Squire la til bakgrunnsvokal på et par av låtene.

Yes...?[rediger | rediger kilde]

Selv om bandet ble initiert av Anderson som en gjenforening av Yes, var for eksempel Bruford ikke så begeistret for igjen å bli assosiert med Yes-navnet. På dette tidspunktet var navnet Yes eid av Anderson, Chris Squire og Alan White, og de to sistnevnte hadde planer om å fortsette Yes sammen med Trevor Rabin og Tony Kaye.

Squire saksøkte Anderson for å få enerett til band-navnet, men saken ble løst utenfor rettssalen og navnet ABWH var et faktum. Andre navn som ble vurdert var NO og The Affirmative. Enkelte kritiserte navnevalget og mente at «Anderson Bruford Wakeman Howe» hørtes mest ut som et advokat-firma, noe Wakeman humoristisk mente ikke var langt unna sannheten.

Turneen i 1989 ble kalt An Evening of Yes Music Plus, noe som også ble navnet på konsertalbumet som ble utgitt i 1993. På innspillingene til konsertalbumet var det Jeff Berlin som spilte bass, på grunn av at Tony Levin var syk. Mange fans anså ABWH for å være «det ekte Yes», bare ikke i navnet. Det bandet som faktisk het Yes, ble kalt Yes-West på grunn av at medlemmene hadde bosatt seg på vestkysten av USA (i Seattle og i California).

Union mellom ABWH og Yes[rediger | rediger kilde]

I 1991 smeltet bandet sammen med Yes, og etter Union-turneen ble Rick Wakeman og Steve Howe bedt om å forlate bandet mens Bill Bruford gikk tilbake til King Crimson.

Flere av sangene fra det planlagte albumet Dialogue ble omarbeidet og utgitt på albumet Union, men på Jon Anderson-utgivelsen The Lost Tapes og senere på Anderson-albumet Watching the Flags That Fly, kan man høre ABWHs originalversjoner.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]