Badger (band)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Badger
Opphav (1973)
Periode19721974
Sjangerprogressiv rock, rhythm and blues, Soul
Aktive år1973
PlateselskapAtlantic
Siste medlemmer
Tony Kaye
David Foster
Kim Gardner
Paul Pilnick
Jackie Lomax
Tidligere medlemmer
Roy Dyke
Brian Parrish

Badger var et engelsk progressiv rock-band som ble startet i 1972 av Tony Kaye sammen med David Foster etter at Kaye forlot Yes i 1971. Foster hadde spilt sammen med Kayes ex-kollega fra Yes, Jon Anderson i bandet The Warriors1960-tallet, og hadde skrevet låter for Yes sammen med Anderson.

De ga ut to album hvor av det første var et konsertalbum med opptak fra en konsert i 1972 utgitt som One Live Badger. Opptaket ble gjort under en spillejobb som oppvarmer for Yes. Besetningen i bandet bestod av Kaye på keyboard, Foster på bass og vokal, Roy Dyke på trommer og Brian Parrish på gitar. Jon Anderson er kreditert som med-produsent av albumet.

Deres andre og siste album ble utgitt i 1974 , men før innspillingen var bare Kaye og Dyke tilbake i bandet. De fikk med seg bassisten Kim Gardner, gitaristen Paul Pilnick og vokalisten Jackie Lomax, og ga ut albumet White Lady. Før albumet var utgitt var bandet allerede blitt oppløst, men Lomax og Gardner ville fortsette bandet under navnet White Lady. Dette var et kortlivet prosjekt, og Lomax startet en solo-karriere. Tony Kaye ble så med David Bowie på turné, og startet senere bandet Detective.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

  • 1973 One Live Badger
  • 1974 White Lady

Kilder[rediger | rediger kilde]

bandstubbDenne artikkelen om en musikkgruppe eller et band er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.