Dronning Astrids park

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 59°55′33,218″N 10°43′24,730″Ø

Parken sett fra Dronning Astrids gate

Dronning Astrids park er en liten park på Hegdehaugen i Oslo.

Parken[rediger | rediger kilde]

Parken er 1,1 dekar stor, grunnen er eiet av Oslo kommune og regulert til friområde.[1] Den ligger ved Dronning Astrids gate, der gaten svinger. Parken inneholder trær, blant annet en gullregn og et fredet pæretre, en forballbane med nett, plen og benker. Flere bygårder vender mot parken. Innerst i parken er det gjennomgang til et gårdsrom som hører til Rosenborggata.

Parken driftes av bydel Frogner. Bydelen kaller parken parken ved Dronning Astrids gate, friområde,[2] Plan- og bygningsetatens kaller den Dronning Astrids gate 1 i sine grøntregistreringer, mens Aftenposten omtaler den som Dronning Astrids park.

Historie[rediger | rediger kilde]

Trærne er mer enn 100 år gamle. Eventyrsamleren Peter Christen Asbjørnsen bodde hele sitt liv i Rosenborggata og var kjent for å sitte under trærne. Vedhandlerfirmaet Kristoffer Nygaard hadde utsalg der parken ligger fra cirka 1945 til 1995, da vedboden fra midt på 1800-tallet ble revet. Dagens parkområde ble regulert til friområde i 1977. I 1987 var det, i forbindelse med at Oslo sporveier ville redusere gateparkeringen i Hegdehaugsveien, fremmet et forslag om å bygge parkeringshus med 350 plasser i fire etasjer under jorden og et hybelhus oppå, som ville ta deler av parken. Forslaget ble avvist etter lokal protest med mer enn 1000 underskrifter. Parken ble opparbeidet etter 1995. Ballplassen ble anlagt i 1998.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Aften, 6. september 2007, side 22-23