Carl Frederik Sørensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Carl Frederik Sørensen
Carl Frederik Sørensen by J. Petersen & Co.jpg
Født8. februar 1818
Samsø
Død24. januar 1879 (60 år)
København
Utdannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi
UtdannelseKunstakademiet
Beskjeftigelse Kunstmaler og professor
Nasjonalitet Dansk

«Den danske blokadeeskadre utenfor Elbens munning sommeren 1849». Malt ca. 1849 Portrettsamlingen på Frederiksborg slott
«Affæren utenfor Svindemünde 17. mars 1864». Malt i 1864. Portrettsamlingen på Frederiksborg slott

Carl Frederik Sørensen (født 8. februar 1818 i landsbyen Besser på Samsø, død 24. januar 1879 i København) var en dansk marinemaler.

Sørensen viste tidlig anlegg for å tegne og ble sendt til København for å utdanne seg i faget. Han kom inn på Kunstakademiet og tok etter hvert den lille sølvmedaljen. Allerede i studietiden stilte han ut et maleri som ble kjøpt av C.S. Danneskjold-Samsøe. Denne kontakten gjorde at Sørensen fikk oppgaver i forbindelse med dekoreringen av Thorvaldsens Museum.

Sørensen var med på å ta initiativ til stiftelsen av «Kunstnerforeningen af 18. november» i 1842, en forening som består fremdeles.

Han var på flere reiser rundt i Norden. Etter å ha henvendt seg til Christian VIII i 1846 kom han seg på en reise sydover på en dansk fregatt og var blant annet i Italia.

Sørensen gikk mer og mer over til å male marine motiver. I 1847 mottok han den Neuhausenske Præmie for «Skibe i Kattegattet under Bramsejlskuling med Dønninger efter en Storm.»

Sørensen ble medlem av Akademiet i 1856 og professor i 1869.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]