Romain Rolland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Romain Rolland
Nobel prize medal.svg
Nobelprisen i litteratur
1915

Romain Rolland (født 29. januar 1866 i Clamecy (Nièvre), død 30. desember 1944 i Vézelay) var en fransk forfatter. Han fikk nobelprisen for sitt hovedverk Jean-Christophe i 1915.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

 Romain Rolland, bibliografi
År Verk Anmerkninger
1888 Amour d'enfants  
1891 Les Baglioni Uutgitt under hans levetid.
1891 Empédocle
(Empedokles)
Uutgitt under hans levetid.
1891 Orsino Uutgitt under hans levetid.
1892 Le Dernier Procès de Louis Berquin  
1895 Les Origines du théâtre lyrique moderne Akademisk avhandling som han vant en pris for av Académie Française
1895 Histoire de l'opéra avant Lully et Scarlatti Doktoravhandling
1895 Cur ars picturae apud Italos XVI saeculi deciderit Avhandling om maleri
1897 Saint-Louis  
1897 Aërt Historiskfilosofisk drama
1898 Les Loups
(Ulvene)
Historiskfilosofisk drama
1899 Le Triomphe de la raison Historiskfilosofisk drama
1899 Georges Danton Historiskfilosofisk drama
1900 Le Poison idéaliste  
1901 Les Fêtes de Beethoven à Mayence  
1902 Le Quatorze Juillet Historiskfilosofisk drama
1902 François-Millet  
1903 Vie de Beethoven Biografi
1903 Le temps viendra  
1903 Le Théâtre du peuple
(Folkets teater)
Essay om demokratiseringen av teateret.
1904 La Montespan Historiskfilosofisk drama
1904 - 1912 Jean-Christophe Ti bind i tre serier, som består av Jean-Christophe, Jean-Christophe à Paris, and la Fin du voyage, utgitt av Cahiers de la Quinzaine
1904 L'Aube Første bind av serien Jean-Christophe
1904 Le Matin
(Morgen)
Andre bind av serien Jean-Christophe
1904 L'Adolescent Tredje bind av serien Jean-Christophe
1905 La Révolte Fjerde bind av serien Jean-Christophe
1907 Vie de Michel-Ange Biografi
1908 Musiciens d'aujourd'hui Artikkel- og essaysamling om musikk
1908 Musiciens d'autrefois Artikkel- og essaysamling om musikk
1908 La Foire sur la place Første bind av serien Jean-Christophe à Paris
1908 Antoinette Andre bind av serien Jean-Christophe à Paris
1908 Dans la maison Tredje bind av serien Jean-Christophe à Paris
1910 Haendel  
1910 Les Amies
(Venner)
Første bind av serien la Fin du voyage
1911 La Vie de Tolstoï Biografi
1911 Le Buisson ardent Andre bind av serien la Fin du voyage
1912 La Nouvelle Journée Tredje bind av serien la Fin du voyage
1912 L'Humble Vie héroïque  
1915 Au-dessus de la mêlée Manifest om pasifisme
1915   I dette året mottok han Nobelprisen i litteratur
1917 Salut à la révolution russe  
1918 Pour l'internationale de l'Esprit  
1918 L'Âge de la haine  
1919 Colas Breugnon Burgundisk historie
1919 Les Précurseurs  
1920   I dette året grunnla han tidsskriftet Europe
1920 Clérambault  
1920 Pierre et Luce  
1921 Pages choisies  
1921 La Révolte des machines  
1922-1933 L'Âme enchantée Syv bind
1922 Annette et Sylvie Første bind av l'Âme enchantée
1922 Les Vaincus  
1924 L'Été
(Sommer)
Andre bind av l'Âme enchantée
1924 Mahatma Gandhi  
1925 Le Jeu de l'amour et de la mort  
1926 Pâques fleuries  
1927 Mère et fils
(Mor og barn)
Tredje bind av l'Âme enchantée
1928 Léonides  
1928 De l'Héroïque à l'Appassionata  
1929 Essai sur la mystique de l'action  
1929 L'Inde vivante Essayer
1929 Vie de Ramakrishna Essayer
1930 Vie de Vivekananda Essayer
1930 L'Évangile universel Essayer
1930 Goethe et Beethoven Essay
1933 L'Annonciatrice  
1935 Quinze Ans de combat  
1936 Compagnons de route  
1937 Le Chant de la Résurrection  
1938 Les Pages immortelles de Rousseau  
1939 Robespierre Historiskfilosofisk drama
1942 Le Voyage intérieur  
1943 La Cathédrale interrompue Bind I og II
1945 Péguy Utgitt posthumt
1945 La Cathédrale interrompue Volum III, posthumt


Priser (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

forfatterstubbDenne biografien om en forfatter, lyriker eller dramatiker er dessverre kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.