Telio

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
NextGenTel Holding ASA
Org.formAllmennaksjeselskap
Org.nummer985 968 098
Etablert12. august 2003[1]
Datterselskap(er) Telio Telecom, NextGenTel
HovedkontorHarbitzalleen 2A, 0275 Oslo
Produkt(er)Fasttelefoni, mobilt bredbånd
StyrelederErik Osmundsen[2]
Adm. dir.Eirik Lunde[3]
Nettsidenextgentelholding.no

Telio (OSE: TELIO) er en leverandør av kommunikasjonstjenester som tilbyr IP-telefoni og mobilt bredbånd til privat- og bedriftskunder.

Telio ble grunnlagt i 2003 og lanserte i februar 2004 en aksessuavhengig IP-telefoniløsning, det betydde at Telio kunne levere telefoni til alle som hadde en bredbåndsforbindelse – uansett bredbåndleverandør. Selskapet er Norges største leverandør av bredbåndstelefoni til private husholdninger.

Telio Telecom AS er den norske delen av Telio-konsernet. Konsernet driver virksomhet i Norge, Danmark, Sveits og Nederland. Hovedkontoret ligger på Skøyen i Oslo, og selskapet har siden 2006 vært notert på Oslo Børs med ticker: TELIO

20. desember 2012 ble teleselskapet NextGenTel kjøpt opp av Telio fra TeliaSonera og overtok driften 1. februar 2013. Vinteren 2018 ble salg av mobilabonnement og mobilt bredbånd stoppet, og eksisterende mobilkunder, samt kunder med mobilt bredbånd, overført til Telia. Senere samme år, ble salg av mobilt bredbånd gjenopptatt.[trenger referanse]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

økonomistubbDenne økonomirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.