Liste over norske hørespill

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er en liste over hørespill med norsk tale.

År Forfatter Tittel Episoder
1936 Luigi Pirandello Narrehetten 1
1937 Pauline Hall Halvdan Kjerulf 1
1937 Ludvig Holberg Jean de France 1
1938 Vilhelm Moberg Markedsaften 1
1938 August Strindberg Brandtomten 1
1939 Johann Wolfgang von Goethe Egmont 1
1939 Gunnar Reiss-Andersen Mannen fra drømmene 1
1940 Helge Krog På solsiden 1
1940 Gabriel Scott Tante Pose 1
1941 Vilhelm Krag De gamles julaften 1
1941 Nils Collett Vogt Forbi er forbi 1
1945 Olof Løttiger Blå Hverdag 1
1946 Hans Heiberg Broen 1
1946 Helge Krog Levende og døde 1
1946 Frank Werfel/Bertil Malmberg Sangen om Bernadette 1
1947 John Hersey Rådhusklokken i Adano 1
1947 Vilhelm Moberg Sur-apalen og søt-apalen 1
1947 Hertha Odeman Klokken på Rogneby 1
1947 Robert Sherwood Abraham Lincoln i Illinos 1
1947 Tarjei Vesaas Avskil med treet 1
1948 Arthur Anger/Hartvig Kiran St. Josephs bar 1
1948 John Dickson Carr Stemmen i St. Pauls 1
1948 John Dickson Carr Natten etter Grand National 1
1951 Lucille Fletcher Beklager, feil nummer 1
1951 Michael Gilbert Bare en kopp te 1
1952 Francis Durbridge Paul Temple og Gregory-saken 10
1952 Johan Herman Wessel Kierlighed uden Strømper 1
1952 T.S. Elliot Coctailparty 1
1953 Anton Tsjekhov Onkel Vanja 1
1953 August Strindberg Paria 1
1953 Francis Durbridge Paul Temple og Madison-mysteriet 8
1953 André Bjerke Stokken 1
1954 Einar Schibbye Mord for åpen mikrofon 6
1955 Arild Feldborg og flere Oppfordring til mord 6
1955 Rolf og Alexandra Becker God aften, mitt navn er Cox (1. serie) 8
1956 Odd Eidem og flere Det hender ingenting 7
1956 Hjalmar Bergman Swedenhielms 1
1956 Rolf og Alexandra Becker God aften, mitt navn er Cox (2. serie) 7
1956 Torolf Elster og flere Piken med linhåret 6
1957 Joakim Hohberg Hvem er Mr Milbury? 6
1957 Torolf Elster og flere Fredløs blant de døde 7
1958 Einar Schibbye Jeg vil vite hvem jeg er 6
1959 Arild Feldborg og flere Kriminalstafetten 6
1959 Einar Schibbye Rødt mysterium 6
1959 Jules Verne Jorden rundt på 80 dager 14
1960 Arild Feldborg Inspektør Snusens memoarer (1. serie) 5
1960 John P. Wynn Inspektør Scott på farten (1. serie) 8
1960 John P. Wynn Inspektør Scott på farten (2. serie) 4
1961 Arild Feldborg Inspektør Snusens memoarer (2. serie) 6
1961 John P. Wynn Inspektør Scott på farten (3. serie) 4
1962 Arild Feldborg Parkinson 3
1962 Lester Powell Damen i tåken 8
1962 Rolf og Alexandra Becker Dickie Dick Dickens (1. serie) 11
1963 Arthur Conan Doyle Sherlock Holmes 13
1963 Dennis Asmodi Menneskeeterne 2
1964 Arild Feldborg Knut Gribb 100 år 3
1964 Rolf og Alexandra Becker God aften mitt navn er Cox (1. serie, nyinnspilling) 8
1965 Rolf og Alexandra Becker Dickie Dick Dickens (2. serie) 12
1965 Rolf og Alexandra Becker Dickie Dick Dickens (3. serie) 12
1967 Francis Durbridge La Boutique 5
1967 Gunnar Hagen Hartvedt og Arild Feldborg Manøver Mord 6
1968 Arild Feldborg Malker-saken 4
1968 Rolf og Alexandra Becker Den lille heksen (Cox 3) 10
1969 Alexandre Dumas De tre musketerer 12
1969 Anthony Scott Veitch Nicholas Quinn rapporterer 6
1969 John Wyndham I trifidenes dager 6
1969 Torolf Elster og flere Historien om Gottlob 11
1970 Jack London Klondike (1. serie) 7
1970 John P. Wynn Inspektør Scott på farten (4. serie) 4
1970 P. G. Wodehouse Om morgenen er det frydesang 3
1970 Rolf og Alexandra Becker Dickie Dick Dickens (4. serie) 4
1970 Rolf og Alexandra Becker God aften mitt navn er Cox: Farlig selskap (4. serie) 7
1971 Alistair MacLean Evig natt 6
1971 P. G. Wodehouse Bertrams memoarer 6
1972 Arthur Conan Doyle Den tapte verden 6
1972 Rolf og Alexandra Becker Godaften mitt navn er Cox (5. serie) 10
1972 Roy Horniman Hertugens memoarer 4
1972 Rune Moberg Basta! Basta! 5
1973 Ayn Rand Faulknersaken 4
1973 Francis Durbridge Paul Temple og Milbourne-saken 6
1973 Jack London Klondike igjen (2. serie) 4
1973 Rolf og Alexandra Becker Dickie Dick Dickens (5. serie) 5
1974 C. S. Forester Midshipman Hornblower 4
1974 Gavin Lyall Venus med pistol 8
1974 Ivan Southall Da orkanen kom 11
1975 David Torjussen Millionærdatter kidnappet 6
1975 John Dickson Carr Sort messe 6
1975 Per Lindeberg Gjengjeldelsen 5
1975 René Obaldia Sus i sassafrasen 3
1976 Don Haworth Sam og Queenie 4
1976 Gertrude Samuels Oppdraget 3
1976 James Follett Et lys som av tusen soler 3
1976 Nils Nordberg Mesterdetektiven Knut Gribb 8
1976 Rolf og Alexandra Becker Fra underverdenens oververden (Dickens 6. serie) 6
1976 Terence Rattigan Rattenbury-saken 4
1977 Arthur Conan Doyle Hunden fra Baskerville (Sherlock Holmes 1) 6
1977 Axel Kielland Farlige hvetebrødsdager 5
1977 Helge Hagerup Vennlig hilsen Lucifer 6
1977 John Hollen Den som graver en grav for andre.... 5
1977 Maj Sjöwall & Per Wahlöö Mannen som gikk opp i røyk 4
1978 Edward Boyd Grevling i grålysinga 3
1978 John Wainwright Desperat 2
1978 Per Lindeberg Ansiktet i skyggen 5
1978 Rolf og Alexandra Becker Jaså, kjenner De ikke Stanley Adler? 3
1978 Jon Bing og Tor Åge Bringsværd Rutine for ukjent planet
1978 Jon Bing og Tor Åge Bringsværd Rutine for Nemesis
1978 Ray Bradbury Kaleidoskop 1
1979 Edith Ranum Spill i mørke (Julia Tinnberg 1) 6
1979 John Wainwright Hvem drepte Emma Forcett? 5
1979 Raymond Chandler Fallet (Philip Marlowe 1) 3
1979 Maria Gripe

Tordivelen flyr i skumringen

12
1980 Eric Saward Huggtann 4
1980 Graham Greene Den tredje mann 2
1980 Henry Cecil Retten er satt 3
1980 Jean Bolinder Klassefesten 4
1980 Nicholas Meyer Skjulte fiender 5
1981 Alfred Bester Demolisjon 4
1981 H. P. Wren Avdøde uttaler seg til politiet 2
1981 Henrik Trampe Den 5. mann 6
1981 John Dickson Carr Dødstårnet (Mord eller selvmord?) 6
1981 Jules Verne En verdensomseiling under havet 6
1981 Stein Riverton Jernvognen (Asbjørn Krag 1) 4
1981 Jon Bing og Tor Åge Bringsværd Rutine for Terra Nova
1982 Daphne du Maurier Vertshuset Jamaica 6
1982 Edith Ranum Spill med ukjent motiv (Julia Tinnberg 2) 6
1982 Eric Saward Tips fra en fremmed 3
1982 Johs. Solberg Mistenkelig dødsfall (Lier & Co. 1) 5
1983 Agatha Christie Uventet gjest 2
1983 Andreas Norland Mord i Stortinget 4
1983 Bram Stoker Dracula 1
1983 Helge Hagerup Drømmen om Bari-Bari 4
1983 James Follett Operasjon Jordsøk 10
1983 John Dickson Carr John Dickson Carr forteller 4
1983 Samuel Taylor Mannen med mitt ansikt 4
1983 Stein Riverton Morderen uten ansikt (Asbjørn Krag 2) 4
1983 Steve Gallagher Genesis 4
1984 Agatha Christie Døde spor 4
1984 Hastings Hva skal vi gjøre med Penny? 3
1984 Jean Bolinder Den onde sirkel 4
1984 Jeffrey Archer Ikke en penny mer, ikke en penny... 5
1984 Johs Solberg Gjerningsmann ukjent (Lier & Co. 2) 4
1984 Lars Saabye Christensen Kvitt eller dobbelt 1
1984 R. D. Wingfield Panikk i Polford 5
1984 Raymond Chandler Den store søvnen (Philip Marlowe 2) 4
1984 Stein Riverton Storhertuginnen av Speilsalen 5
1985 Graham Greene Den menneskelige faktor 6
1985 John Dickson Carr Møte med mysteriet 6
1985 Michael Grundt Spang og Feldborg Spionen 4
1985 Ponson du Terrail Rocambole 6
1985 Stanley G. Weinbaum Lotusspiserne 2
1985 Stephen Mulrine Jomfruens bønn 2
1986 Algis Budrys Mørk måne 3
1986 Anthony Olcott Mord på Røde Oktober 5
1986 Edith Ranum Ringer i mørkt vann (Julia Tinnberg 3) 5
1986 Elisabeth Thams Mordet bak mordet 4
1986 Ernest Hemingway Klokkene ringer for deg 4
1986 Gerd Nyquist og Edith Ranum Avdøde ønsket ikke blomster 4
1986 Harry Harrison Tidsmaskin i Technicolor 4
1987 Arthur Conan Doyle En studie i rødt (Sherlock Holmes 2) 3
1987 Axel Kielland Lev farlig 5
1987 Graham Greene Med deg som innsats 3
1987 Lars Saabye Christensen Jokeren 4
1987 Margery Allingham Tiger i tåken 4
1987 R. D. Wingfield Siste skift 2
1988 Bernhard Borge Døde menn går i land 5
1988 Georges Simenon Maigret og hans døde mann 3
1988 Quentin Patrick Døden på asylet 4
1988 Torolf Elster og flere Fredløs blant de døde (nyinnspillin) 6
1989 Edith Ranum Ekko fra glemte graver (Julia Tinnberg 4) 5
1989 Johs Solberg Kontaktskudd (Lier & Co 3) 5
1989 Steve Petch Frossent landskap 2
1989 Vera Caspari Laura 4
1989 Øvre Richter Frich De knyttede næver (Jonas Fjeld 1) 5
1990 Anders Bodelsen Mørklegging 2
1990 Dennis McIntyre Et tiendels sekund 2
1990 Karl Trane Tom Wolds siste sak 3
1990 Margaret Millar En fremmed i min grav 6
1990 Raymond Chandler Kvinnen i sjøen (Philip Marlowe 3) 4
1990 Øvre Richter Frich I sølvlandets natt (Jonas Fjeld 2) 2
1991 Graham Greene Vår mann i Havana 3
1991 Nigel Kneale Quatermass 6
1991 P. D. James Dødens budbærer 5
1991 Quentin Patrick Piken og døden 6
1991 Staffan Westerlund Instituttet 3
1991 Øvre Richter Frich Havets øine (Jonas Fjeld 3) 2
1991 Øvre Richter Frich De sorte gribber (Jonas Fjeld 4) 2
1992 Arthur Conan Doyle De fires tegn (Sherlock Holmes 3) 4
1992 Brennan Det tatoverte hjertet 2
1992 Gregory Evans Forbannelsen 2
1992 Ivy Litvinov Den kaukasiske dolken 4
1992 Robert Louis Stevenson Skatten på Sjørøverøya 5
1992 Øvre Richter Frich Den gyldne pest (Jonas Fjeld 5) 3
1993 Gunnar Staalesen Varg Veum: I mørket er alle ulver grå 4
1993 Jesper Halle og Lars Vik Kystsymfonikerne 3
1993 Sara Paretsky Dødelig orden 6
1993 Stein Ståle Åndemasken 4
1994 Edith Ranum Kadaverkvartetten (Julia Tinnberg 5) 5
1994 Isaac Asimov (tekstbearbeidelse ved Bert Coules) Stålgrottene 3
1994 Thor Rummelhoff Katteelskeren (Henrik Lønn 1) 3
1995 Friedrich Glauser Mattos rike 3
1995 Janwillem van de Wetering En gatehandlers død 2
1995 Johs Solberg Det er fra kriminalpolitiet (Lier & Co 4) 5
1995 Morten Harry Olsen Syndenes forlatelse 4
1995 Peter Lovesey Keystone 3
1996 Gunnar Staalesen Varg Veum: Tornerose sov i hundre år 4
1996 John Buchan De 39 trinn 3
1996 Ketil Brundtland Dødelig dose 5
1996 Stein Riverton Den røde enke (Asbjørn Krag 3) 4
1996 Thomas Høegh Telefonterroristen 2
1997 Eirik Ildahl Kvinnen med de tusen ansikter 3
1997 Johs Solberg Den døde er ikke identifisert (Lier & Co. 5) 4
1997 Sue Rodwell Begravd fortid (Gwen Danbury 1) 2
1997 Sue Rodwell En syltynn sjanse (Gwen Danbury 2) 2
1998 Gunnar Staalesen Varg Veum: Svarte får 4
1998 John Dickson Carr Den hule mannen 3
1998 Sue Rodwell Et beskyttet liv (Gwen Danbury 3) 2
1998 Sue Rodwell Gislene (Gwen Danbury 4) 2
1998 Thor Rummelhoff Syndens lønn (Henrik Lønn 2) 4
1998 Knut Gribbs bedrifter (1. serie) 5
1999 Agatha Christie 4'50 fra Paddington (Miss Marple) 3
1999 Nick Fisher Nettet og kanalen 4
2000 Carlyn Keene Frøken Detektiv og tårnet med de vridde lys 4
2000 Dashiell Hammett Malteserfalken 5
2000 Edith Ranum Blindspor 5
2000 Ellis Peters Jomfrua i isen 5
2001 Christopher Grøndahl Niveanatt 14
2001 Knut Gribbs bedrifter (2. serie) 5
2002 Anne Holt Død joker 5
2002 Kjell Ola Dahl Siste skygge av tvil 4
2002 Leslie Charteris Helgenen leker med ilden 2
2002 Sverre Årnes 40 millioner i løspenger 3
2003 Gunnar Staalesen Knut Gribbs bedrifter - En vals med den grønne redsel
2003 Jan H. Jensen Knut Gribbs bedrifter - Det sorte gull
2003 Knut Nærum Knut Gribbs bedrifter - Isdronningen 2
2003 Tor Edvin Dahl Knut Gribbs bedrifter - Knut Gribb er død
2003 Toril Brekke Nocturne for Ellen 4
2003 Gunnar Staalesen Varg Veum: Bitre blomster 5
2003 Christopher Grøndahl Risk
2003 John Meade Falkner Moonfleet 4
2004 Jan Mehlum Svend Foyn: En nødvendig død 4
2004 Knut Nærum Døde menn går på ski
2005 Anne Holt og Berit Reiss-Andersen Uten ekko
2005 Gunnar Staalesen Varg Veum: Bukken til havresekken 4
2006 Jan Mehlum Svend Foyn: Den siste dansen 5
..mangler info..
2007 Bernhard Borge De dødes tjern 4
2007 Tor Edvin Dahl og Lars Elling Nattmannen 4
2008 Fredrik Skagen Blitz 4
2008 Sjöwall & Wahlöö Døden tar buss 2
2008 Val McDermid Ekko i det fjerne 2
2009 Tom Egeland Trollspeilet 5
2010 Tom Kristensen Hvitvasking 4
2010 Jan Mehlum Svend Foyn: Din eneste venn 4
2011 Tom Kristensen Profitøren 4
2011 Torkil Damhaug Døden ved vann 4
2011 Vegard Steiro Amundsen Lucifers by 3
2012 Karl Arne Blom Vredens dag 4
2012 Vegard Steiro Amundsen, Jesper Halle, Birgitte Bratseth og Gjermund Stenberg Eriksen Christiania 8
2013 Kasper Hoff St. Laurentius tårer 4
2013 Mathias Calmeyer Foxtrot 4
2014 Raymond Chandler Det lange farvel (Phillip Marlowe) 4
2014 Silje Holtet og Tommy Bredsted Himmeldronningen 6
2014 George Orwell 1984 3
2014 Vegard Steiro Amundsen Lucifers by Sesong 2 3
2015 Mathias Calmeyer Scandinavian Star 4
2015 Jørn Lier Horst Jakthundene 4
2015 Jan-Sverre Syvertsen Barnevakten 3
2015 Gjermund Stenberg Eriksen, Vegard Steiro Amundsen, Jesper Halle Christiania sesong 2 8
2015 Carl Henrik Grøndahl Kirkenes 3
2016 Arthur Conan Doyle Fryktens Dal (Sherlock Holmes) 4
2017 Jørn Lier Horst CLUE 8
2018 Jørn Lier Horst CLUE(2) 8
2019 Jan Antonsen Willeke 12

Kilder[rediger | rediger kilde]