Silje Holtet Robsahm

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Silje Holtet)
Hopp til navigering Hopp til søk
Silje Holtet Robsahm
Født19. oktober 1975Rediger på Wikidata (45 år)
Ektefelle Thomas RobsahmRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, manusforfatterRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Silje Holtet Robsahm (født 19. oktober 1975) er en norsk skuespiller og manusforfatter.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Hun begynte som praktikant ved Hedmark Teater i 1991, og har siden blant annet jobbet med Turnékompaniet, Brød og Sirkus, Agder teater og NRK. I 1999 startet hun friteater-gruppa MollyMelon sammen med kollegaene Tuva Hølmebakk og Ingvild Hellum. Hun har blant annet studert ved The Acting Corps i Los Angeles.

I 2005 spilte Holtet rollen som Linda Borg i TV-serien Deadline Torp, og i 2008 var hun aktuell i rollen som Anne Elise Blix i filmen Kautokeino-opprøret.

Hun har siden 2006 jobbet ved Nordland Teater, hvor hun har spilt i følgende oppsetninger; Ibsens Engler, Den lille heksa med de store ørene og GetBack!, en hyllest til The Beatles.

Våren 2008 sto hun ved teateret i spissen for barneteater-prosjektet KYSS KATTA, hvor hun skrev og hadde regi på følgende forestillinger; Søstrene Pommers Pannekaker, Jorda rundt med Kirsten og Connie og Julies drøm. Høsten 2008 brukte Holtet på å innstudere rollen som Marilyn Monroe i den nyskrevne musikalen, Marilyn, Nobody's baby. Hun beskrev dette som «et stort høyedepunkt» i karrieren.[1] Musikalen hadde premiere på nyttårsaften, og reiste på turné i januar og februar 2009.[2]

Marilyn, Nobody's baby ble satt opp på ny ved Haugesund Teater i mars 2011, også denne gang med Holtet i tittelrollen.[3]

Siden 2009 har Holtet Robsahm fokusert på karrieren som manusforfatter. I 2015 kom hørespillet Himmeldronningen, et historisk drama som omhandlet tiden rundt 1537, da Norge ble underlagt Danmark. Himmeldronningen var et samarbeidsprosjekt mellom NRK Radioteatret og Danmarks Radio.

Hun har flere spillefilmer i utvikling.

Holtet Robsahm er gift med filmregissør og produsent Thomas Robsahm.[trenger referanse]

Filmografi (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Marilyn til Nordland». NRK. 11. desember 2008. 
  2. ^ «Marilyn, Nobody's baby». Nordland Teater. [død lenke]
  3. ^ «Er Marilyn - i Haugesund». Hamar Arbeiderblad. 7. februar 2011. [død lenke]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]