Liste over kringkastere for Sommer-OL 2016

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Sommer-OL 2016

Liste over kringkastere for Sommer-OL 2016 inneholder kringkastere som hadde kjøpt rettighetene til å sende Sommer-OL 2016 i Rio de Janeiro.

Liste over kringkastere[rediger | rediger kilde]

Område Kringkaster Ref
Asia Dentsu[1] [1]
Australia Australia Seven Network [2][3]
Østerrike Østerrike ORF [4]
Aserbajdsjan Aserbajdsjan İTV [5]
Belgia Belgia VRT, RTBF [6]
Brasil Brasil [7]
Canada Canada Canadian Broadcasting Corporation [8]
Karibia [9][10][11][12]
Sentral-Asia Dentsu[2] [13]
Kina Kina CCTV [14]
Cuba Cuba ICRT [15]
Tsjekkia Tsjekkia [16]
Danmark Danmark [17]
Estland Estland
  • Kanal 2
  • Tallina TV
  • MTG
[18][19]
Europa Europa Sportfive[3] [20]
Finland Finland Yle [21]
Frankrike Frankrike France Télévisions [22]
Tyskland Tyskland [22][23]
Hellas Hellas ERT [24]
Hongkong Hongkong TVB [25]
Ungarn Ungarn MTVA [26]
Irland Irland RTÉ [27]
Israel Israel Sport 5 [28]
Italia Italia [20][29][30]
Latin-Amerika[4] [31][32][33][34]
Latvia Latvia [18][19]
Litauen Litauen [18][19]
Japan Japan Japan Consortium [35]
Midtøsten ASBU [36]
Nederland Nederland NOS [37]
New Zealand New Zealand Sky Television [38]
Norge Norge TV 2 [39]
Nord-Korea Nord-Korea SBS [40]
Stillehavsøyene [5] Sky Television [38]
Polen Polen TVP [41]
Portugal Portugal [42][43]
Filippinene Filippinene Sports5 [44]
Romania Romania TVR [45]
Russland Russland [46]
Slovakia Slovakia [47]
Slovenia Slovenia RTV Slovenija [48]
Sør-Asia STAR India [49]
Sør-Afrika Sør-Afrika [50][51]
Sør-Korea Sør-Korea SBS [40]
Spania Spania RTVE [52]
Afrika sør for Sahara [51][53]
Sverige Sverige MTG [54]
Sveits Sveits SRG SSR [55]
Tyrkia Tyrkia Turkuvaz Medya [20]
Ukraina Ukraina NTKU [56]
Storbritannia Storbritannia BBC [57]
USA USA NBC [58]
[6] – Rettigheter i 16 forskjellige land, og skal selges videre.
[7] – Rettighetene skal selges videre.
[8] – Rettighetene skal selges videre, med unntak av Frankrike, Tyskland, Italia, Spania, Irland og Storbritannia.
[9] – Rettigheter i hele Latin-Amerika med unntak av Brasil.
[10] – Rettigheter i Cookøyene, Fiji, Kiribati, Marshalløyene, Mikronesiaføderasjonen, Nauru, Niue, Palau, Samoa, Salomonøyene, Tonga, Tuvalu og Vanuatu.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «IOC awards broadcast rights in 17 Asian countries for Sochi 2014 and Rio 2016». Olympic.org. 12. august 2013. Besøkt 13. august 2013. 
  2. ^ «Seven Network reclaims rights to broadcast Summer Olympics in Rio de Janeiro in 2016 and Tokyo in 2020». News.com.au. 9. juli 2014. Besøkt 9. juli 2014. 
  3. ^ «IOC awards 2016-2020 broadcast rights in Australia». International Olympic Committee. Olympic.org. 4. august 2014. Besøkt 5. august 2014. 
  4. ^ «Austria's ORF, ATV get 2014, '16 Olympic TV rights». Taiwan News. 16. august 2011. Besøkt 18. august 2011. 
  5. ^ Love, Tom (19. januar 2012). «Sportfive agrees Olympic deals in Azerbaijan». SportsPro. Besøkt 19. januar 2012. 
  6. ^ Long, Michael (15. mai 2012). «Sportfive awards 2014 and 2016 Olympic rights to VRT». SportsPro. Besøkt 16. mai 2012. 
  7. ^ «IOC reaches agreement for 2014 & 2016 broadcast rights in Brazil». Olympic.org. 27. august 2009. Besøkt 2. mai 2011. 
  8. ^ «IOC awards 2014 and 2016 Olympic Games broadcast rights in Canada». Olympic.org. 1. august 2012. Besøkt 2. august 2012. 
  9. ^ «IOC awards 2016 broadcast rights in the Caribbean». Olympic.org. 11. november 2013. Besøkt 12. november 2013. 
  10. ^ Connolly, Eoin (16. mars 2015). «CBU signs Rio 2016 deal for 20 Caribbean countries». SportsPro. Besøkt 17. mars 2015. 
  11. ^ Long, Michael (22. april 2015). «CWC to air Rio 2016 in the Caribbean». SportsPro. Besøkt 22. april 2015. 
  12. ^ Owen, David (6. mai 2014). «ESPN agrees Caribbean Olympic partnership». inside the games. Besøkt 7. mai 2014. 
  13. ^ «IOC awards 2014-16 broadcast rights in Central Asia». Olympic.org. 4. juli 2013. Besøkt 4. juli 2013. 
  14. ^ «IOC awards 2014 and 2016 Olympic Games broadcast rights in China». Olympic.org. 28. juli 2012. Besøkt 29. juli 2012. 
  15. ^ «IOC awards Rio 2016 broadcast rights in Cuba». International Olympic Committee. Olympic.org. 19. desember 2014. Besøkt 19. desember 2014. 
  16. ^ Love, Tom (11. oktober 2012). «Olympic media rights sold in the Czech Republic». SportsPro. Besøkt 11. oktober 2012. 
  17. ^ Love, Tom (4. oktober 2012). «Sportfive awards Danish Olympic rights». SportsPro. Besøkt 4. oktober 2012. 
  18. ^ a b c Emmett, James (10. juli 2012). «Bevy of Baltic deals for Sportfive’s Olympic group». SportsPro. Besøkt 11. juli 2012. 
  19. ^ a b c Whittock, Jesse (10. juli 2012). «MTG wins more Olympic rights». C21Media. Besøkt 10. juli 2012. 
  20. ^ a b c «IOC agrees European broadcast rights contract for 2014 and 2016 Olympic Games». Olympic.org. 18. februar 2009. Besøkt 2. mai 2011. 
  21. ^ Long, Michael (21. november 2011). «YLE acquires 2014 and 2016 Olympic rights in Finland». SportsPro. Besøkt 22. november 2011. 
  22. ^ a b «IOC awards TV rights in Germany, Korea, France». USA Today. 4. juli 2011. Besøkt 30. juli 2012. 
  23. ^ Grohmann, Karolos (4. juli 2011). «Olympics-ZDF, ARD awarded German TV rights to 2014/2016 Games – IOC». Reuters. Besøkt 30. juli 2012. 
  24. ^ «Rights for 2016 Olympics». Diavgeia. 9. juli 2014. Besøkt 9. juli 2014. [død lenke]
  25. ^ «TVB expands Olympic broadcast deal». advertising marketing. 28. mai 2014. Besøkt 28. mai 2014. 
  26. ^ «200 milliós megállapodást között a MOB az MTVA-val». HVG. 20. november 2013. Besøkt 11. november 2013. 
  27. ^ Cushnan, David (16. august 2013). «RTÉ nabs Irish rights to next two Olympic Games». SportsPro. Besøkt 19. august 2013. 
  28. ^ Cushnan, David (23. august 2012). «Sportfive sells Olympic rights in Israel». SportsPro. Besøkt 24. august 2012. 
  29. ^ Rossi, Simone (11. juli 2013). «La Rai acquista le Olimpiadi 2016 da Sky. Oggi in cda la ratifica dell'accordo». Digital-Sat. Besøkt 11. juli 2013. 
  30. ^ Emmett, James (15. juli 2013). «Rai finally reaches Olympic deal with Sky Italia». SportsPro. Besøkt 15. juli 2013. 
  31. ^ «IOC awards 2014-2016 broadcast rights in Latin America». Olympic.org. 22. mars 2013. Besøkt 22. mars 2013. 
  32. ^ Long, Michael (7. februar 2014). «América Móvil sells more Olympic rights». SportsPro. Besøkt 8. februar 2014. 
  33. ^ Cushnan, David (31. januar 2014). «ESPN bags last-gasp deal to broadcast Sochi 2014». SportsPro. Besøkt 31. januar 2014. 
  34. ^ Long, Michael (30. januar 2014). «Fox Sports snaps up Latin American Olympic rights». SportsPro. Besøkt 30. januar 2014. 
  35. ^ «IOC awards broadcast rights in Japan for 2014 and 2016 Olympic Games». Olympic.org. 3. februar 2012. Besøkt 3. februar 2012. 
  36. ^ «IOC reaches 2014-2016 broadcast rights agreement with ASBU (IOC)». Sochi.ru. 18. juni 2009. Besøkt 15. mars 2013. 
  37. ^ Love, Tom (3. mai 2012). «NOS acquires Dutch rights to 2014 and 2016 Olympic Games». SportsPro. Besøkt 3. mai 2012. 
  38. ^ a b «IOC awards 2014-2016 broadcast rights in New Zealand and Pacific Island Territories». Olympic.org. 15. oktober 2013. Besøkt 16. oktober 2013. 
  39. ^ «TV2 awarded first Sportfive Olympic rights deal». Sportbusiness.com. 16. juni 2011. Besøkt 16. juni 2011. 
  40. ^ a b «SBS wins Olympic TV broadcast rights 2010–2016 for both Koreas». M&C. 2. august 2006. Arkivert fra originalen 2011-12-19. Besøkt 2. mai 2011. 
  41. ^ «Igrzyska olimpijskie 2014 i 2016 na żywo tylko w TVP» (Polish). 14. mai 2013. Besøkt 14. mai 2013. 
  42. ^ «RTP vai transmitir Jogos Olímpicos de 2016 em canal aberto» (Portuguese). iOnline. 30. oktober 2013. Besøkt 30. oktober 2013. 
  43. ^ «Sport TV compra direitos televisivos dos próximos Jogos Olímpicos» (Portuguese). Público. 29. oktober 2013. Besøkt 30. oktober 2013. 
  44. ^ «Sports5 the official Philippine broadcaster of Olympic Games». InterAksyon.com. 16. januar 2014. Besøkt 20. januar 2014. [død lenke]
  45. ^ «TVR va achiziţiona pentru 2 milioane euro drepturile TV pentru Jocurile Olimpice de la Soci şi de la Rio de Janeiro». Mediafax. 17. april 2013. Besøkt 8. juli 2013. 
  46. ^ Love, Tom (3. september 2012). «Sportfive concludes Olympic agreement in Russia». SportsPro. Besøkt 4. september 2012. 
  47. ^ Love, Tom (10. oktober 2012). «Sportfive sells Slovakian Olympic rights». SportsPro. Besøkt 11. oktober 2012. 
  48. ^ Emmett, James (13. juli 2012). «Sportfive seals Slovenian Olympic deal». SportsPro. Besøkt 13. juli 2012. 
  49. ^ «IOC awards broadcast rights for seven countries in South Asia». Olympic.org. 31. juli 2013. Besøkt 1. august 2013. 
  50. ^ «IOC awards 2014-2016 broadcast rights in South Africa». Olympic.org. 7. februar 2014. Besøkt 7. mai 2014. 
  51. ^ a b «IOC awards 2014-2016 broadcast rights in South Africa and Sub-Saharan Africa». Olympic.org. 16. januar 2014. Besøkt 20. januar 2014. 
  52. ^ «IOC awards 2014 & 2016 broadcast rights in Spain». Olympic.org. 4. september 2009. Besøkt 2. mai 2011. 
  53. ^ «IOC awards 2014-2016 broadcast rights In Sub-Saharan Africa». Olympic.org. 15. januar 2014. Besøkt 20. januar 2014. 
  54. ^ «Klart: SVT tappar OS» (Swedish). Aftonbladet.se/sportbladet. 17. juni 2011. Besøkt 17. juni 2011. 
  55. ^ Connolly, Eoin (2. november 2011). «SRG SSR get Swiss rights to Sochi and Rio Games». SportsPro. Besøkt 3. november 2011. 
  56. ^ Вести (Russian). 5. september 2013 http://vesti.ua/sport/15748-olimpiadu-v-ukraine-pokazhut-za-21-million-griven. Besøkt 24. oktober 2013. 
  57. ^ «IOC awards broadcast rights in United Kingdom for 2014, 2016, 2018 and 2020 Olympic Games to the BBC». Olympic.org. 18. juli 2012. Besøkt 18. juli 2012. 
  58. ^ «IOC awards US broadcast rights for 2014, 2016, 2018 and 2020 Olympic Games to NBCUniversal». Olympic.org. 7. juni 2011. Besøkt 8. juni 2011.