Modern Times Group

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Modern Times Group
Org.formaktiebolag
Etablert1997
HovedkontorStockholm
StyrelederDavid Chance
Adm. dir.Jørgen Madsen Lindemann
Antall ansatte3 907 (2015)
Nettsidehttp://www.mtg.se/
MTG Norge holder til i denne bygningen i Akersgata 73 i Oslo, rett nedenfor St. Olavs kirke. (Foto: Rolf M. Aagaard)

Modern Times Group (MTG) er et internasjonalt mediekonsern med virksomhet innen fri-tv, betal-tv, radio og innholdsproduksjon på fire kontinenter.

MTGs Viasat Broadcasting driver fri-tv- og betal-tv-kanaler som er tilgjengelige på Viasats egne satellitt-tv-plattformer og tredjepartsnettverk, og selskapet distribuerer også tv-innhold via internett. MTG er hovedaksjonær i CTC Media, en uavhengig tv-kringkaster i Russland.

Modern Times Group er børsnotert på Nasdaq OMX Stockholm.

MTG Norge[rediger | rediger kilde]

MTG Norge har ca. 250 ansatte. Fra 2012 er Kalle Lisberg administrerende direktør i selskapet. I Norge når MTGs radio- og tv-tilbud ut til mer enn to millioner lyttere og seere hver dag. Virksomheten er lokalisert i Akersgata 73 i Oslo sentrum og på Lillehammer, hvor P4 har sitt hovedkvarter.

Fjernsynsvirksomhet[rediger | rediger kilde]

MTG eier satellitt-tv-selskapet Viasat, med merkevarer som Viasat Film, Viasat Fotball og Viasat History. Viasat tilbyr egne kanaler og tredjepartskanaler gjennom kanalpakker på Viasats egen satellitt-tv-plattform, samt via partnersamarbeid med Altibox, NextGenTel, Get og Canal Digital (kabel) og RiksTV. Viasat eier og driver også strømmetjenesten Viaplay, som tilbyr filmer, direktesendt sport, dokumentarer og tv-underholdning over internett.

Fjernsynskanalene TV3, TV6 og Viasat 4 leverer underholdningsprogrammer til norske seere. Med disse kanalene er MTG et av Norges største mediehus for fri-tv.

Nettbaserte tjenester[rediger | rediger kilde]

Viaplay.no gir tilgang til tv, film og sport fra Viasats kanaler.

Viagame.no leverer nedlastbare spill, mens Viamo er en app under utvikling som gir brukeren interaktive tilleggstjenester til utvalgte radio- og tv-kanaler, som konkurranser, avstemninger og musikkinformasjon.

Radiovirksomhet[rediger | rediger kilde]

P4 Radio Hele Norge er Norges største kommersielle radiokanal med en daglig dekning på over én million lyttere. I løpet av en uke lytter mer enn halvparten av Norges befolkning på P4.

MTG Norge driver også lokalradio (P5) med studioer og kontorer i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]