Legenden om Narnia – Prins Caspian

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Legenden om Narnia – Prins Caspian
orig. The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
Generell informasjon
SjangerFantasy
Utgivelsesår2008
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiAndrew Adamson
ProdusentAndrew Adamson
Cary Granat
Mark Johnson
Perry Moore
Douglas Gresham
Philip Steuer
ManusforfatterRoman:
C. S. Lewis
Manus:
Andrew Adamson
Christopher Markus
Stephen McFeely
MusikkHarry Gregson-Williams
SjeffotografKarl Walter Lindenlaub
KlippSim Evan-Jones
Foran kamera
Hovedrolle(r)
Annen informasjon
Prod.selskapWalt Disney Pictures
Buena Vista Pictures
Premiere15. mai 2008 (Russland)
16. mai 2008 (USA)
2. juli 2008 (Norge)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Legenden om Narnia – Prins Caspian er en fantasyfilm basert på C.S. Lewis' roman ved samme navn regissert av Andrew Adamson. Denne filmen følger opp handlingen i den første filmen, Legenden om Narnia – Løven, heksa og klesskapet. De samme fire barna reiser tilbake til Narnia og hjelper Prins Caspian, den rette tronarvingen til Narnias trone, til å få makten fra hans onde onkel, Kong Miraz.

Filmopptakene begynte på New Zealand 12. februar 2007, og man benyttet andre steder, som Tsjekkia, Polen og Slovenia i mye større grad enn den første filmen.

Handling[rediger | rediger kilde]

I Narnia, nesten 1 300 år etter at Pevensie-søsknene forsvant, blir Caspian, en Telmar-prins, vekket av sin mentor - doktor Cornelius - som informerer ham om at Caspians tante nettopp har født en sønn, og nå er Caspians liv i alvorlig fare. Cornelius gir ham dronning Susan Pevensies eldgamle magiske horn, og instruerer ham om å bruke dette hvis han har veldig stort behov for hjelp. Caspian tror den sittende kongen, onkel Miraz, kommer til å drepe ham - og Caspian flykter fra slottet. Caspian blir forfulgt av flere Telmarine-soldater, og faller fra hesten sin. Men han møter to dverger, og en snakkende grevling, i skogen.

En av dvergene, Trumpkin, blir tatt til fange av soldatene, etter å ha ofret seg selv for å redde Caspian. Mens den andre dvergen, Nikabrik, og grevlingen Trufflehunter, redder prins Caspian. Men Caspian blåser i det magiske hornet, og forsøker å tilkalle hjelp. I England venter de fire Pevensie-barna ved Charing Cross undergrunnsstasjon, på at toget deres som skal ta dem til en internatskole. Ett år har gått i den virkelige verden, etter at de forlot Narnia.

Men akkurat i det toget skal kjøre inn på stasjonen, blir de plutselig fraktet tilbake til Narnia. Der oppdager de at slottet deres, Cair Paravel, har blitt angrepet og ødelagt i deres lange fravær. Pevensie-barn redder en bundet og kneblet Trumpkin, som soldatene planla å drukne - og de reiser videre sammen. I mellomtiden reiser Nikabrik og Trufflehunter sammen med Caspian til et område, hvor alle de gamle narnianerne skal samle seg. Prins Caspian overbeviser dem om å hjelpe ham med å vinne tilbake tronen. Caspian og troppene hans møter Pevensie-barna og Trumpkin.

Alle sammen reiser deretter til Aslan's How - en veldig stor underjordisk hall bygget over stein-bordet. Lucy ønsker vente på Aslan, men Peter bestemmer seg for at de har ventet lenge nok - og foreslår et direkte angrep på slottet til kong Miraz. Narnianerne lykkes med å infiltrere slottet, men Caspian som får vite at Miraz er ansvarlig for farens død, går for å konfrontere onkelen. Han blir såret og Miraz kommer seg unna, og Peter ber om en retrett når en port blir sabotert.

Halvparten av Narnianerne klarer å komme seg vekk fra slottet, men resten av dem blir fanget bak den lukkede porten - og brutalt slaktet av armbrøst-skyttere. Nikabrik forteller Caspian at det finnes en måte han kan kreve tronen sin tilbake, og garantere Mirazs død. Miraz og soldatene hans ankommer Aslan's How. Peter utfordrer Miraz til en duell en-mot-en, i håp om å kjøpe Lucy nok tid til å finne Aslan. Men Lord Sopespian, en av Mirazs generaler, dreper plutselig Miraz med en pil og gir narnianerne skylden for drapet. Dette utløser en massiv konflikt mellom narnianerne og telmarinerne.

Lucy har i mellomtiden funnet Aslan i skogen. Han vekker trærne, og hele skogen angriper plutselig telmarinene. Lord Sopespian beordrer retrett, bare for å bli konfrontert av Lucy og Aslan. Aslan tilkaller en elvegud, som utsletter majoriteten av Telmarine-soldatene, inkludert Lord Sopespian. Alle de overlevende Telmarine-soldatene overgir seg, og overleverer våpnene sine. Caspian blir utnevnt til konge av Narnia og, med Aslans hjelp, bringer han fred mellom kongedømmene Narnia og Telmarinene.

Roller[rediger | rediger kilde]

Alle skuespillerne fra den første filmen som har en rolle i Prins Caspian er forventet å spille den samme rollen. Komponisten fra den første filmen, Harry Gregson-Williams, kommer også til å komponere filmmusikken til Prins Caspian. Det er bekreftet at Prins Caspian kommer til å ha større og bedre effekt, inkludert en mye større Aslan og flere vesener og slageffekter enn den første filmen.[1]

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Rolle Skuespiller Norske stemmer
Lucy Pevensie Georgie Henley Anniken Marie Nielsen
Edmund Pevensie Skandar Keynes Oskar Holldorff
Peter Pevensie William Moseley Benjamin Helstad
Susan Pevensie Anna Popplewell Hanne Dancke Arnesen
Stemmen til Aslan Liam Neeson Simen Sand
Prins Caspian Ben Barnes Yngve Berven
Kong Miraz Sergio Castellitto Paul Ottar Haga
Trumpkin Peter Dinklage Helge Winther-Larsen
Doktor Cornelius Vincent Grass Bernhard Ramstad
Nikabrik Warwick Davis Per Skjølsvik
Trøffeljeger Ken Stott Trond Brænne
Glozelle Pierfrancesco Favino Tommy Karlsen
Sopespian Damián Alcázar Preben Olram
Fyrstinne Prunaprismia Alicia Borrachero Marianne Westby
Ripipip Eddie Izzard  Trond Teigen
Kentaur Slettestormer Cornell John  Halvard Djupvik
Heksa Hvit Tilda Swinton  Siv Klynderud

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Film Force». Arkivert fra originalen 27. juli 2006. Besøkt 14. november 2007. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]