Hopp til innhold

Rippipip

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Rippipip
KjønnMann
StatsborgerskapNarnia
In-universe-informasjon
Narnia universe

Rippipip (engelsk: Reepicheep) er en talende mus fra Narnia i C.S. Lewis' romaner Prins Caspian, Reisen til det ytterste hav og Den siste striden.

Rippipip er leder for de talende mus i Narnia, og en dyktig fekter. Han er hele Narnias modigste vesen, stikk i strid med hva den lille skikkelsen hans skulle tilsi. Han tenker mye på sin og andres ære, men er også farlig eventyrlysten, svært høflig og rettferdig. Han tar enhver utfordring han møter på strak arm, selv om han skulle risikere å tape.

Handling[rediger | rediger kilde]

I Prins Caspian leder Rippipip en gruppe snakkende mus, i kamp mot Telmarinerne under prins Caspians kommando. Han blir hardt såret, og mister halen under konflikten. Lucy Pevensie leger snart sårene hans med hennes magiske hjerte. Men han oppdager snart at halen hans ikke har vokst ut igjen, og han beklager for å ha vist seg for Aslan i en så vanærende tilstand. De andre snakkende musene forbereder seg på å skjære av deres egne haler hvis sjefen deres ikke får beholde sin, hvorpå Aslan på mirakuløst vis gjenoppretter halen til Rippipip.

I Reisen til det ytterste hav avslører Rippipip at helt siden han var liten har hatt en visjon om å oppdage Aslans land over havet helt øst i Narnia. Den lille musens ambisjoner og æreskodeks bringer ham tidlig i konflikt med den veldig bortskjemte Eustace Scrubb. Men når sistnevnte blir forvandlet til en drage på grunn av en forbannelse, blir Rippipip snart hans viktigste venn. Det er Rippipip som oppfordrer mannskapet om bord på Dawn Treader til å seile inn på en mystisk øy, og dermed forenkle redningen av Lord Rhoop - den fjerde av de syv herrene av Narnia som de var nødt til å finne igjen. De tre siste herrene blir funnet i en forbannet søvn på Ramandu's Island. Men denne forbannelsen kan bare brytes, hvis de seiler til verdens ende og der forlater minst en av mannskapet deres for aldri å komme tilbake. Rippipip melder seg frivillig til denne rollen.

Når hovedpersonene når portene til Garden, i Aslans land mot slutten av Den siste striden, så er det Rippipip som hilser dem velkommen.

Autoritetsdata