Prins Caspian

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
For filmen, se «Legenden om Narnia – Prins Caspian»; for den fiktive personen Prins Caspian, se Caspian
Prins Caspian
orig. Prince Caspian
Forfatter(e)C.S. Lewis
SpråkEngelsk
Sjangerfantasy, barnebok
Utgitt15. oktober 1951
Originalutgave1951
ForlagGyldendal
Oversetter(e)Tormod Haugen
Sider195
OCLC2812448, 1952

Prins Caspian (Org. Prince Caspian) er en bok i serien Historien om Narnia av C.S. Lewis.

Handling[rediger | rediger kilde]

I boken sitter Pevensiebarna (Peter, Susan, Edmund og Lucy) og venter på at toget skal komme, da de blir «dratt» ut av vår verden og inn i en annen. I begynnelsen lurer de på hvor de er, men de forstår snart at de er tilbake i Narnia. Der støter de på dvergen Trumpkin, som forteller om tilstanden i landet. Den er ikke særlig oppløftende.

Den onde kong Miraz har tatt total kontroll over landet, og utrydder alle skapninger som ikke er mennesker. Alle de talende dyrene, kentaurene, dryadene, dvergene osv. har gått i dekning for lenge siden, og menneskene har lenge trodd at de var helt borte. Men nå har Miraz fått nyss om at de fortsatt er der, og han gjør alt han kan for å knuse dem. Miraz’ nevø (og rettmessig tronarving) Caspian har alltid mislikt sin onkel og tante, og han blir nå nødt til å rømme for ikke å miste livet.

Han blir kjent med to dverger og en grevling, og snart samler alle de gode narnianerne seg om ham og gjør seg klare til kamp. Caspian blåser i det gamle hornet til dronning Susan og tilkaller på denne måten de fire barna. Det blir en kamp som ikke ser særlig lys ut.