Warwick Davis

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Warwick Davis
FødtWarwick Ashley Davis
3. feb. 1970[1]Rediger på Wikidata (53 år)
Epsom[2]
BeskjeftigelseSkuespiller, filmskuespiller, teaterskuespiller, fjernsynsskuespiller, manusforfatter Rediger på Wikidata
Utdannet vedCity of London Freemen's School
Chinthurst School
Laine Theatre Arts
BarnAnnabelle Davis
NasjonalitetStorbritannia

Warwick Davis på Norwich Sci-Fi Film, Toy, and Collectors' Fair i 2006

Warwick Davis (født 3. februar 1970 i Epsom, Surrey, England) er en engelsk skuespiller som er omtrent en meter høy. Han er mest kjent som den lille figuren i Willow, Professor Pirrevimp i Harry Potter-filmene og en morderisk nisse i skrekkfilmene Leprechaun.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Som hans offisielle internettside forteller, ble Davis skuespiller av ren tilfeldighet. Da han var 11 år gammel (i 1981) hørte hans bestemor en radioreklame som ønsket personer som var 4 fot eller kortere til Star Wars Episode VI: Jediridderen vender tilbake. Siden hun visste at han var en stor fan av Star Wars-filmene, var dette en drøm som gikk i oppfyllelse. Han skulle opprinnelig være en statist, men da Kenny Baker, som opprinnelig skulle være Wicket W. Warrick, ble syk, plukket George Lucas ut Davis som den nye Wicket etter å ha sett hvordan Davis oppførte seg som Ewok. Davis baserte sine Ewok-bevegelser på hvordan hunden hans beveget seg, og tiltet hodet fra side til side når han så noe merkelig. Et lite kjent faktum er at under produksjonen av filmen, gjorde Davis sin egen film som Wicket, en «håndokumentar», såkalt «mockumentary», som han laget ved hjelp fra assistentregissøren av Return of the Jedi, David Tomblin. Den ulanserte filmen var et fiktivt syn på hans valg om å bli skuespiller og å opptre i filmen, og hans transformasjon til Wicket the Ewok. Davis var så talentfull som Wicket at han gjentok rollen i TV-filmene Caravan of Courage: An Ewok Adventure og Ewoks: The Battle for Endor. I 1985 arbeidet han sammen med David Bowie i filmen Labyrinth.

I 1987 ble Davis innkalt til Elstree Studios i London for å møte Ron Howard og George Lucas for å diskutere et nytt filmprosjekt de kalte Willow, som ble skrevet med Davis spesielt i minne. Willow var Davis første mulighet til å opptre med ansiktet synlig. Han opptrådte sammen med Val Kilmer i filmen, som var privilegert nok til en kongelig premiere med prinsen og prinsessen av Wales.

Senere gikk han tilbake til å være med i BBCs TV-klassiker Drømmen om Narnia. I 2008 var han igjen med i en innspilling av Narnia, men da i en annen rolle.

I 1993 fikk han endelig muligheten til å spille slemming i Leprechaun, noe han virkelig hadde ønsket å gjøre.

Etter dette fikk han tre roller i Star Wars Episode I: Den skjulte trussel, som Weazel, en kortspiller som sitter ved siden av Watto på Podracet, Wald, som var Anakins kompis fra Rodian, og Yoda i scenene der han gikk.

Siden har Davis blitt kjent for rollen som «professor Pirrevimp» i Harry Potter-filmene. Han hadde også rollen som gnomen i Flirgott i den første filmen, Harry Potter og De vises stein. I Harry Potter og Ildbegeret har han igjen rollen som Pirrevimp.

I Haikerens guide til galaksen hadde han rollen som Marvin the Paranoid Android.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Internet Speculative Fiction Database, ISFDB forfatter-ID 163956, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 11. desember 2014[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]