Skandar Keynes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Skandar Keynes
FødtAlexander Amin Casper Keynes
5. september 1991 (27 år)
Camden
Far Randal Keynes
Søsken Soumaya Keynes
Utdannet ved Pembroke College
Beskjeftigelse Skuespiller, filmskuespiller, teaterskuespiller, politiker
Nasjonalitet Storbritannia
Nettstedhttp://www.skandar-keynes.com
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Skandar Keynes (født Alexander Amin Casper Keynes; 5. september 1991 i London) er en britisk skuespiller, mest kjent for å spille Edmund Pevensie i Walt Disney Productions' Legenden om Narnia, Løven, Heksa og klesskapet, Legenden om Narnia, Prins Caspian og Legenden om Narnia, Reisen til det ytterste hav, men har også spilt i filmer som Ferrari (2003) og Victoria died 1901 and is still alive today (2001). Han har også vært med å spille inn en lydbok.

Skandar trener Taekwondo (grønt belte) og spiller kornett, fløyte og gitar. Siden Skandar kom i stemmeskiftet mens de spilte Løven, Heksa og klesskapet, måtte den eldre søsteren hans, Soumaya, spille stemmen hans i noen av scenene. Hans navn, Skandar er kort for Iskandar, som er tyrkisk og betyr Alexander. Hans foreldre er forfatteren Randal Keynes og Zelfa Cecil Hourani.

Skandar er i slekt med Charles Darwin, han er altså tipp-tipp-tipp-oldebarnet hans. Skandar prøvespilte for rollen som Simon Brown i Nanny McPhee men fikk ikke rollen.

I Ferrari spilte han unge Enzo Ferrari. Sergio Castellitto, som Skandar fikk møte igjen i Prins Caspian, spilte den eldre.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]