Hopp til innhold

Lucy Pevensie

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Lucy Pevensie er en av hovedpersonene i serien av bøker om Narnia skrevet av C.S. Lewis. Hun er 9 år gammel og er en livlig jente som de fleste i Narnia liker. Hun er nysgjerrig og beskrives som ærlig og trofast. (Hun beskrives av Aslan, kongen av Narina.)

Lucy Pevensie er oppkalt etter Lucy Barfield, som Løven, heksa og klesskapet også ble dedikert til.[1]

Hun er den yngste av de fire Pevensiebarna. Søsknene hennes heter Peter, Susan og Edmund. Hun er den første av Pevensiebarna som oppdager Narnia i boken Løven, heksa og klesskapet.

Av det man får lese i boka eller se på filmen går det fram at Lucy har en livelig fantasi. Hun blir kronet som Lucy den tapre. Hun er også veldig lojal og står for sine meninger. Hun lyver aldri og er ganske så moralsk. Man kan absolutt stole på henne. Ellers er hun ganske følsom, selv om hun nesten alltid er munter og glad.

I filmen Legenden om Narnia – Løven, heksa og klesskapet (org: The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe), blir rollen som Lucy spilt av Georgie Henley

Lucy er med i følgende Narniabøker: Løven, heksa og klesskapet, Hesten og hans gutt, Prins Caspian, Reisen til det ytterste hav og i en liten rolle i den siste boken om Narnia, Den siste striden.

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ Nicholas Roe. The Lion, The Witch and the real Lucy. The Times (UK), 11 January 1999: pp. 4–5
Autoritetsdata