Legenden om Narnia - Reisen til det ytterste hav

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Legenden om Narnia - Reisen til det ytterste hav
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

Legenden om Narnia - Reisen til det ytterste hav er en britisk-amerikansk fantasy-eventyrfilm fra 2010 basert på Reisen til det ytterste hav, den femte av bøkene i C.S. Lewis' fantasyserie Narniabøkene.

Det er den tredje filmen i Legenden om Narnia-serien, og den siste filmen i serien til å bli produsert av Walden Media. Dette er den eneste filmen i serien som er distribuert av 20th Century Fox, etter at Walt Disney Studios Motion Pictures valgte ikke å distribuere filmen etter en budsjettuenighet med Walden Media.

Handlingen i filmen foregår tre narnianske år etter hendelsene i Prins Caspian. De to yngste Pevensie søsknene, Edmund (Skandar Keynes) og Lucy (Georgie Henley), er fraktet tilbake til Narnia, sammen med fetteren Eustace Scrubb (Will Poulter). De følger den nye kongen av Narnia, Caspian (Ben Barnes), på hans reise for å redde syv forsvunnede lorder, og for å redde Narnia fra et ødelegge onde som venter på ei mørk øy. Ved reisens slutt venter løven Aslan, som gir de reisende ros og råd for deres handlinger på reisen.

Utviklingen av Reisen til det ytterste hav startet i 2007, mens Prins Caspian fortsatt var under produksjon. Filmingen var ment å finne sted i Malta, Tsjekkia og Island i 2008 med Michael Apted som regissør, og med planlagt utgivelse i 2009, men produksjonen ble stoppet etter en budsjettmessige tvist mellom Walden Media og Walt Disney Pictures. Filming senere fant sted i Australia og New Zealand i 2009 og ble omgjort til 3D i 2010.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]