Irene Lange Nordahl

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Irene Lange Nordahl
Irene Lange Nordahl
Foto: Frederick Kihle / Senterpartiet
Født11. feb. 1968[1][2]Rediger på Wikidata (56 år)
Lenvik[1]
BeskjeftigelsePolitiker Rediger på Wikidata
Embete
Utdannet vedHøgskolen i Harstad
Høgskolen i Tromsø
PartiSenterpartiet[1]
NasjonalitetNorge

Irene Lange Nordahl (født 11. februar 1968 i Sørreisa) er en norsk politiker fra Senterpartiet. Hun var fylkesråd for næring i Troms fylkeskommune i perioden 2005–2007. Hun ble innvalgt på Stortinget fra Troms i 2009, og satt på Stortinget i én periode, og var da Senterpartiets nærings-og fiskeripolitiske talskvinne.[3] I periodene 2015–2019 og 2019–2023 har hun representert Senterpartiet først i Troms fylkesting, og etter fylkessammenslåingen i Finnmark og Troms fylkesting.[4]

Nordahl har utdanning innen økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Harstad og Høgskolen i Tromsø. Da hun ble innvalgt på Stortinget arbeidet hun som næringssjef i Lenvik kommune, en stilling hun gikk tilbake til høsten 2013. Hun hadde tidligere arbeidet i Posten og Gjensidige NOR.

I 2019 og 2023 stod hun på førsteplass på Troms Senterpartis liste til fylkesvalget.[5] Hun var også Troms Senterpartis fylkesordførerkandidat i 2023.[6]

Stortingskomitéer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c www.stortinget.no, besøkt 24. september 2019[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Store norske leksikon, Store norske leksikon-ID Irene_Lange_Nordahl[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Jensen, Bent-Are (17. oktober 2013). «Sørger over departementet som forsvant». IntraFish.no | De siste nyhetene om oppdrettsnæringen. (engelsk). Besøkt 27. november 2023. «Hun tapte kampen omstortingsplass på målstreken. I forrige periode var hun Senterpartiets nærings-og fiskeripolitiske talskvinne. | Nå tar hun ”time out” førhun fra 1.januar er tilbake i jobben som næringssjef i Lenvik kommune i Troms. | For første gang på 31 år harhun ingen verv i partiet. Hun begynte som 14-åring. | Lange Nordahl er skuffetover at departementet forsvinner som egen enhet.» 
  4. ^ Børstad, Sanna Drogset (5. november 2019). «(+) Sp-politiker fra Troms tjener mest i det nye fylkestinget». itromso.no (norsk). Besøkt 27. november 2023. «Irene Lange Nordahl hadde en inntekt på rett over én million kroner ... Mens Lange Nordahl topper lista over høyeste inntekt, er det statssekretær ...(---)» 
  5. ^ «Kranglet om toppkandidat i tre måneder – endte med samme resultat : Etter en røff start på dagen ble de fleste i Troms senterparti enige om å slutte å krangle og heller se fremover.». nrk.no. 25. februar 2023. «– Jeg er veldig fornøyd med den lista vi har fått nominert. Nå er vi klar til å gå fremover sier Irene Lange Nordahl. | Nok en gang er hun nominert til Troms senterpartis førstekandidat til høstens fylkestingsvalg.» 
  6. ^ Irene Lange Nordahl (6. juli 2023). ««Vi er eneste område i landet der mangel på arbeidskraft øker»». ht.no (norsk). Harstad Tidende. Besøkt 27. november 2023. «Av: Irene Lange Nordahl, fylkesordførerkandidat for Senterpartiet ved fylkestingsvalget i Troms og gruppeleder for Senterpartiet i Troms og Finnmark» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]