Per Arne Olsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Per Arne Olsen
Per Arne Olsen 2D 3 2E jpg DF0000301292 (crop).jpg
Født21. feb. 1961[1]Rediger på Wikidata (61 år)
Tønsberg[1]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Politiker[1]Rediger på Wikidata
Søsken Pål W. OlsenRediger på Wikidata
Parti Fremskrittspartiet[1]Rediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Vestfold og Telemarks statsforvalter
1. januar 2019–
Forgjengeringen
Vestfolds fylkesmann
2016–2018
Fungerende: 2016–2017
ForgjengerErling Lae
Tønsbergs ordfører
2003–2009
ForgjengerHarald Haug Andersen
EtterfølgerPetter Berg
2. nestleder i Fremskrittspartiet
2005–2013
ForgjengerJohn Alvheim
EtterfølgerKetil Solvik-Olsen
Generalsekretær i Fremskrittspartiets Ungdom
1986–1989
ForgjengerHans Andreas Limi
EtterfølgerEllen Margrethe Wibe

Per Arne Lodding Olsen (født 21. februar 1961) er en norsk politiker (FrP) som siden 2019 har vært statsforvalter i Vestfold og Telemark.[2]

Olsen var 2. nestleder i Fremskrittspartiet, ordfører i Tønsberg fra 2003 til 2009, og stortingsrepresentant i perioden 2009 til 2013. Han var fra august 2016 Vestfolds fylkesmann.[3]Stortinget var Olsen medlem av helse- og omsorgskomiteen og valgkomiteen.

Politisk karriere[rediger | rediger kilde]

Olsen overtok som andre nestformann i sentralstyret i partiet etter John Alvheim. Han var varamedlem i Kringkastingsrådet fra 1998 til 2009 og medlem i styret for Folketrygdfondet fra 1992 til 2009.

Per Arne Olsen har jobbet blant annet som kontorsjef ved Fremskrittspartiets hovedkontor i Oslo og som generalsekretær i Fremskrittspartiets Ungdom.

Per Arne Olsens tvillingbror Pål Wilhelm Olsen har vært sentral Høyre-politiker i Tønsberg i flere år.

Ungbo-saken[rediger | rediger kilde]

Per Arne Olsen ble frikjent i en granskningsrapport om den såkalte Ungbo-saken i Tønsberg mens han var ordfører i kommunen og styremedlem i Tønsberg-Nøtterøy boligbyggelag. Boligbyggelaget fikk kjøpt en tomt rimelig av kommunen mot å bygge billige leiligheter for ungdom. Da forkjøpsfristen for unge medlemmer var ute, spekulerte Olsen ved å kjøpe en leilighet som senere ble solgt med betydelig fortjeneste. På oppdrag fra kontrollutvalget i Tønsberg gransket revisjonsselskapet KPMG rollene til Olsen og enkelte andre lokale politikere. Det konkluderte at det det ikke kunne sies at «ervervene representerer brudd med fattede vedtak, eller at de omtalte personene har forholdt seg illojalt til vedtak som er truffet.»

Imidlertid kom kommunens etikkutvalg med denne uttalelsen: «Når en tillitsvalgt eller ansatt i en kommune på egne vegne inngår økonomiske avtaler som har nær tilknytning til offentlig virksomhet, må det vises høy grad av lojalitet overfor de kommunale formål. Det er ikke tilstrekkelig at en avtale er juridisk korrekt. De tillitsvalgte må handle slik at egne særinteresser ikke får fortrinn fremfor de kommunale fellesinteressene. I stedet for å søke å bidra til at leilighetene gikk til unge mennesker i etableringsfasen slik meningen var, valgte de politiske tillitsmennene selv å kjøpe leilighetene til tross for at de ikke tilhørte målgruppen.»[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]