Hopp til innhold

Holder de ord

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Holder de ord
Nettstedholderdeord.no (no)
Type nettstedNettsted
Lansertnovember 2010
Nedlagt2020

Holder de ord var et norsk nettsted som publiserer informasjon om hvordan partier og stortingsrepresentanter stemmer i politiske enkeltsaker og hvordan dette henger sammen med partiprogram og politiske løfter. Nettstedet er drevet av en partipolitisk uavhengig medlemsorganisasjon som ble opprettet i november 2010 som har som formål å gjøre det lettere å følge med på hva som skjer i norsk politikk.

Organisasjonen er inspirert av den australske statsviteren John Keane som har hevdet at verden bør utvikle seg i retning av en ny og mer avansert form for folkestyre, såkalt undersøkende eller kontrollerende demokrati (monitory democracy), som i tillegg til valg kjennetegnes av et mye bredere og omfattende nettverk av folkelig oppmerksomhet og kontroll med makthavere. En forutsetning for at en slik modell skal fungere er ifølge organisasjonen at det er lett for alle å følge med på hva som skjer i politikkens hjerte. Liknende initiativ er på plass eller under utvikling i flere land, inkludert USA, Storbritannia, Frankrike, Polen og Finland.

I 2011 inngikk Holder de ord et samarbeid med NUUG (Norwegian Unix User Group). Nettstedet til Holder de ord er basert på åpne standarder og fri programvareutvikling og er et direkte resultat av dette samarbeidet.

I 2012 vant Holder de ord konkurransen Reklame for alvor i regi av bransjeorganisasjonen Kreativt Forum. Premien i konkurransen var gratis reklamekampanje verdt flere millioner kroner. Holder de ords reklamekampanje gikk på luften våren 2013.

I 2020 ble holder de ord lagt ned.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata