Tveiterås skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tveiterås skole
Tveiterås skole.jpg
LandNorge
TypeSpesialskole
Region/fylkeVestland
KommuneBergen
BydelFana
AdresseHaakon Sæthres vei 42
5232 Paradis
RektorSigrun Tveitnes
Klasser13
Elever38[1]
Lærere15
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet
Map
Tveiterås skole
60°19′39″N 5°21′31″Ø

Tveiterås skole er en offentlig spesialskole i Bergen kommune i Hordaland.

Skolen tar imot elever fra 1. til 10. trinn og er spesialtilpasset elever med autisme.

Historie[rediger | rediger kilde]

Skolen åpnet høsten 1964 som Fana spesialskole, i en ombygget tyskerbrakke på Øvsttun. Plasseringen var en midlertidig løsning. Først i 1970 fikk skole en ny tomt på Tveiterås og i 1973 stod den nye skolen ferdig.

Arkitektene for skolen er Helge Borgen, Bertram D. Brochmann og Svein Hatløy fra arkitektgruppen CUBUS. Med ny tomt og nytt bygg fikk skolen også et nytt navn; Tveiterås skole. Staten stod for byggingen og driften av skole fram til 1977, da tok Bergen kommune over ansvaret.

Tveiterås skole er en spesialskole for barn og unge med psykisk utviklingshemning og/eller med store lærevansker. Flere av elevene er rullestolbrukere med store bevegelseshemninger.

Arkivet etter Tveiterås skole er delvis oppbevart ved Bergen Byarkiv og delvis på Statsarkivet i Bergen. Statsarkivet oppbevarer stort sett det eldste materialet fram til 1977, men også noe fra nyere tid. Byarkivet oppbevarer hovedsakelig det nyere materialet, men også noe fra før 1977. Skolen ble vedtatt flyttet i 2016, jfr. Skolebruksplan 2016-2030.[trenger referanse]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]