Hopp til innhold

Tveiterås skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tveiterås skole
LandNorge
TypeSpesialskole
Region/fylkeVestland
KommuneBergen
BydelFana
AdresseHaakon Sæthres vei 42
5232 Paradis
RektorGunstein Pytte
Elever40
Ansatteca 60
Nettstedhttp://www.bergensskolen.no/tveiteras
Beliggenhet
Kart
Tveiterås skole
60°19′39″N 5°21′31″Ø

Tveiterås skole er en offentlig spesialskole i Bergen kommune i Hordaland.

Skolen tar imot elever fra 1. til 10. trinn og er spesialtilpasset elever med autisme.

Skolen åpnet høsten 1964 som Fana spesialskole, i en ombygget tyskerbrakke på Øvsttun. Plasseringen var en midlertidig løsning. Først i 1970 fikk skole en ny tomt på Tveiterås og i 1973 stod den nye skolen ferdig.

Arkitektene for skolen er Helge Borgen, Bertram D. Brochmann og Svein Hatløy fra arkitektgruppen CUBUS. Med ny tomt og nytt bygg fikk skolen også et nytt navn; Tveiterås skole. Staten stod for byggingen og driften av skole fram til 1977, da tok Bergen kommune over ansvaret.

Tveiterås skole er en spesialskole for barn og unge med psykisk utviklingshemning og/eller med store lærevansker. Flere av elevene er rullestolbrukere med store bevegelseshemninger.

Arkivet etter Tveiterås skole er delvis oppbevart ved Bergen Byarkiv og delvis på Statsarkivet i Bergen. Statsarkivet oppbevarer stort sett det eldste materialet fram til 1977, men også noe fra nyere tid. Byarkivet oppbevarer hovedsakelig det nyere materialet, men også noe fra før 1977. Skolen ble vedtatt flyttet i 2016, jfr. Skolebruksplan 2016-2030.[trenger referanse]

17. august 2023: I over to år har elevene ved Tveiterås skole holdt til i midlertidige lokaler mens den nye skolen har blitt bygget på samme plass som den gamle. Mens den gamle skolen hadde 38 elever og 15 lærere, så har den nye plass til 40 elever og ca. 60 ansatte.[1][2]

Referanser

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]